چطور یک تقویم رسانه اجتماعی ایجاد کنیم؟

تقویم رسانه‌های اجتماعی را می‌توان ابزارهایی سازمانی دانست که مدیر رسانه‌های اجتماعی و همچنین کارشناسان بازاریابی سازمان‌ها معمولاً از آن برای برنامه‌ریزی و نظم دادن به فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند. این تقویم به آن‌ها اجازه می‌دهد تا محتوا را آماده کنند، اصلاحات لازم را انجام دهند، برنامه‌ها و رویدادهای آینده را به‌موقع برنامه‌ریزی کنند و اینکه بتوانند با مخاطبان خود تعامل داشته باشند.

اگر در زمینه بازاریابی و یا مدیریت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی علاقه‌مند هستید، ‌ یادگیری و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رسانه‌های اجتماعی می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد. امروزه بسیاری از افراد فعالیت جدی و اقتصادی در شبکه‌های اجتماعی مختلفی مانند اینستاگرام دارند، استفاده از تقویم رسانه‌های اجتماعی می‌توانند رویکرد مناسبی برای این دست افراد نیز شمرده شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی تقویم رسانه‌های اجتماعی، بررسی مزایای استفاده از آن‌ها، جزئیات هر تقویم و رویدادهای ثبت شده و در آن و همچنین بررسی گام به گام فرایند ساخت یک تقویم رسانه‌های اجتماعی بپردازیم. در انتها نیز سعی شده قالب و نمونه‌ای از یک تقویم به عنوان مثال درج شود و نکات و ترفندهای ریز و درشت در مورد ساخت و مدیریت این تقویم‌ها را بهتر و راحت‌تر درک کنید.

تقویم رسانه اجتماعی‌ چیست؟

تقویم رسانه اجتماعی یک ابزار برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و زمان‌بندی است که بر اساس آن تصمیم می‌گیرید چه زمانی پست‌ها و مطالب خود را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کنید. تقویم رسانه اجتماعی را می‌توان یک ابزار بازاریابی دانست. این تقویم‌ها در واقع به سازمان‌ها و افراد این امکان را می‌دهند که مطالب خود را از لحاظ زمانی مدیریت کرده و ارسال‌های آینده خود در رسانه‌ها را زمان‌بندی کنند. استفاده از تقویم رسانه اجتماعی به شما کمک می‌تواند تا فعالیت خود در این رسانه‌ها را بر اساس روندها و مناسب‌های مختلف زمان‌بندی کنید و حتی مطالب خود برای روزهای تعطیل را نیز پیشاپیش آماده و قابل ارسال کنید.

استفاده از تقویم رسانه‌های اجتماعی چه مزایایی دارد؟

استفاده از تقویم رسانه اجتماعی می‌تواند مزایای مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. در این میان به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • به شما امکان می‌دهد به طور مداوم مطالب خود را پست کنید: همان‌طور که بیان شد، استفاده از تقویم رسانه اجتماعی به شما امکان می‌دهد تا پست‌های آینده خود را برنامه‌ریزی کنید؛ بنابراین، شما قادر خواهید بود تا به طور ثابت در رسانه‌های اجتماعی پست کنید. این تقویم به شما کمک می‌کند تا دقیقاً بدانید چه چیزی را در چه زمانی باید پست کنید و این باعث می‌شود فعالیت شما در رسانه‌‌های اجتماعی بسیار کارآمدتر شود. در نتیجه، تعداد روزهایی که برای آن هیچ پستی ندارید و یا اینکه نمی‌توانید پست مورد نظر را در زمان مقرر ارسال کنید به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.
  • توزیع مناسب محتوا در پلتفرم‌ها: استفاده از تقویم رسانه اجتماعی همچنین به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید به هرکدام از پلتفرم‌های رسانه اجتماعی توجه کافی دارید و زمان کافی برای هرکدام صرف می‌کنید. علاوه بر این، این تقویم به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را برای تمام رسانه‌ها بهینه سازی کرده و در آنجا منتشر کنید.
  • محصولات خود را خیلی بهتر تبلیغ کنید. خیلی از محصولات ماهیتی دارند که تقاضا برای آن‌ها در طول زمان‌های خاصی از سال افزایش پیدا می‌کند. به عنوان مثال، ‌ محصولات مرتبط با عید نوروز را در نظر بگیرید. استفاده از تقویم رسانه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا آمادگی کافی برای فعالیت در طی این ایام روزها را داشته باشید و همه چیز به خوبی برنامه‌ریزی شده باشد؛ بنابراین محتوای تبلیغاتی محصولات شما برای این روزهای خاص و روندها آماده خواهد بود.
  • محتوا و پست‌های متنوعی بسازید: زمانی که به تاریخچه پست‌های خود در گذشته دسترسی داشته باشید، خیلی آسان‌تر می‌توانید پست‌های جدید، متن‌ها و تصاویر را برنامه‌ریزی و انتخاب کنید. این کار باعث می‌شود از ارسال محتوا تکراری و غیر جذاب اجتناب کنید؛ بنابراین، محتوای رسانه اجتماعی شما همیشه تازه و متنوع خواهد بود. یک مزیت بزرگ دیگر این است که زمان کافی برای طراحی خلاقانه و پیدا کردن موضوعات جذاب خواهید داشت. عدم استفاده از تقویم رسانه اجتماعی باعث می‌شود زمان کافی برای عکس‌العمل نشان دادن به برخی موضوعات و یا صرف زمان بیشتر برای تولید محتوای با کیفیت تر را پیدا نکنید.
  • بازاریابی شما خیلی کارآمدتر خواهد شد. برنامه‌ریزی پست‌ها و آماده کردن محتوا در تقویم رسانه‌های اجتماعی باعث می‌شود که هزینه‌های مالی و زمانی مصرف شده برای تیم بازاریابی شما کاهش پیدا کند. شما همچنین زمان کمتری را صرف آماده کردن پست‌ها و زمان‌بندی آن‌ها می‌کنید. در نتیجه، فرصت کافی برای پاسخ‌دادن به کامنت‌ها و ایجاد تعامل سازنده با کاربران خود پیدا می‌کنید.

چطور یک تقویم رسانه اجتماعی بسازیم؟

در ادامه چند مرحله اصلی و اساسی برای ایجاد یک تقویم رسانه اجتماعی مفید و کارآمد را معرفی خواهیم کرد.

  • نقشه راه فعلی خود در رسانه‌های اجتماعی را ارزیابی کنید

پیش از اینکه تقویم رسانه‌ اجتماعی خود را بسازید، کاملاً ضروری است که برنامه و رویکرد فعلی خود نسبت به رسانه‌های اجتماعی را مجدداً ارزیابی کنید. در طی این ارزیابی، شما متوجه خواهید شد که نقاط ضعف و قوت کار شما در کجا است. شما همچنین اطلاعات جالبی در مورد پلتفرم‌های مختلف رسانه اجتماعی و کارکرد آن‌ها پیدا خواهید کرد. یادتان باشد که طی این بررسی به پست‌های گذشته خود، ‌ رویکرد آن‌ها، ‌ محتوا، نرخ تعامل و بازدهی آن‌ها موارد مشابه دقت داشته باشید.

در این مرحله شما باید حضور فعلی خود در رسانه‌های اجتماعی را ارزیابی کنید، و نقشه‌ای ساده برای تغییر آن انتخاب کنید. البته، شاید از استراتژی محتوایی فعلی خود کاملاً راضی باشید و احتیاجی به برنامه‌ریزی برای تغییر احساس نکنید. ولی در مجموع، بهتر است به خوبی در ذهن خودتان بدانید که چه مقدار تعامل با دنبال‌کنندگان مد نظر شما است و چه سبک برند را برای کسب‌وکار خود می‌پسندید.

  • دنبال کننده (فالوور)‌ ایدئال خود را پیدا کنید

بعد از ارزیابی برنامه فعلی خود در رسانه‌های اجتماعی، زمانی را صرف تصویرسازی و توصیف فالوور ایدئال خود کنید. شما کاملاً باید بدانید که چه افرادی برای کسب‌وکار شما بهترین هستند. داشتن درک صحیحی از دنبال‌کنندگان یک صفحه به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را بر اساس تمایلات و نیازهای آن‌ها بسازید و در نتیجه محتوای شما تعامل خیلی بیشتری با مخاطب برقرار می‌کند.

برای تصمیم‌گیری در مورد بهترین مخاطب، در ابتدا باید محصولات و یا خدمات خود را به خوبی بشناسید. به عنوان مثال،‌ اگر ساعت‌های لوکس و گران‌قیمتی می‌فروشید، احتمالاً‌ دنبال‌کننده ایدئال شما دانشجویان کم‌سن نیستند، چراکه آن‌ها سرمایه کافی برای خرید از شما را ندارند. بنابراین، مخاطب‌های ایدئال خود را به خوبی تعریف کنید. این تعریف می‌تواند شامل سن، جنسیت، علایق، سرمایه، محل زندگی، عادات و رفتارها و علایق شغلی باشد. شما می‌توانید از این سرفصل‌های اطلاعاتی برای تولید محتوای هدفمند خود استفاده کنید.

  • برنامه خود را برای تناوب محتوا و پست‌ها بررسی کنید

در ابتدا بهتر است لیستی از پلتفرم‌هایی که قصد حضور و فعالیت در آن‌ها را دارید بسازید. کمپین‌های مختلف شما در این پلتفرم‌ها و رسانه‌های اجتماعی برگزار خواهد شد. سپس، در مورد هرکدام از آن‌ها تحقیق کنید. روندهای اصلی، علایق کاربران و بهترین سبک محتوا برای هرکدام از این پلتفرم‌های رسانه اجتماعی را به خوبی بشناسید. سپس از این اطلاعات برای تصمیم‌گیری در مورد تناوب حضور و ارسال محتوا در هرکدام از این رسانه‌ها استفاده کنید. حضور و فعالیت در پلتفرم‌های مختلف می‌تواند مزایای خاصی برای شما به همراه داشته باشد. چراکه سبک فعالیت، سبک کاربران و اهداف هریک از آن‌ها برای حضور در این رسانه‌ها متفاوت است. به عنوان مثال، هدف حضور کاربران در اینستاگرام تفاوت بسیار بزرگی با دلیل فعالیت آن‌ها در لینکدین دارد. در انتها، سعی کنید به‌تناوب موردنظر و مناسبی برای ارسال مطلب در هرکدام از این رسانه‌ها برسید. خیلی اهمیت دارد که تمام این موارد به صورت جزئی (با ذکر تعداد روز و یا ساعت ارسال) مشخص شده باشد.

به عنوان مثال،  برخی از پلتفرم‌ها استقبال خیلی بیشتری از پست‌هایی می‌کنند که در غروب ارسال شوند و آن‌ها را بهتر و زودتر به کاربران خود نمایش می‌دهند. از سوی دیگر، برخی از پلتفرم‌های دیگر ممکن است افرادی که چندین مرتبه در طول روز چیزی ارسال می‌کنند را در اولویت قرار دهند.

  • محتوای خود را بر اساس نسبت‌ها بسازید

نسبت‌های مهمی در بحث رسانه‌های اجتماعی وجود دارد که از آن‌ها می‌توانید برای تولید محتوا، شکل‌دهی حضور خود در این رسانه‌ها و برندسازی کمک بگیرید. ساختاردهی و برنامه‌ریزی شما برای صفحه خود در هر رسانه اجتماعی بسته به اهداف شما، محصولات و یا خدمات شما خواهد بود.

برای مثال، برخی کسب‌و‌کارها ممکن است تصمیم بگیرند ۹۰ درصد از محتوای خود را به تبلیغ و ترفیع محصولات و خدمات خود اختصاص دهند و ۱۰ دیگر به سایر انواع محتوا و موضوعات تعلق داشته باشد. رویکرد جالب دیگری که می‌توانید اتخاذ کنید این است که ۸۰ درصد محتوای خود را با هدف ایجاد تعامل ارسال کنید و ۲۰ درصد آن را به تبلیغ محصولات و خدمات خود اختصاص دهید.

  • سیستمی را برای نگهداری ایجاد کنید

اگر در یک تیم بازاریابی کار می‌کنید، خیلی اهمیت دارد که بدانید کدام تیم مسئولیت به‌روزرسانی تقویم رسانه‌های اجتماعی شما را به‌عهده دارد. این موضوع ممکن است شامل تغییر زمان‌بندی یک پست برای استفاده بهتر و مؤثرتر از یک روند ایجاد شده در رسانه‌ها شود. گاهی اوقات نیاز است محتوای جدیدی را خارج از برنامه و به صورت فوری آماده کنید و گاهی اوقات هم ممکن است یکی از پست‌های آماده شده طبق تقویم را حذف کرده و هیچ‌وقت آن را ارسال نکنید.

امروزه ابزارهای مختلفی برای زمان‌بندی و ارسال خودکار محتوا در رسانه‌های مختلف وجود دارد. با این حال، حتی اگر از این ابزارها استفاده می‌کنید، یک نفر باید مسئول بررسی محتوا و اطمینان حاصل کردن از ارسال شدن آن باشد.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

12 + 11 =