اکثریت مردم دوست دارند قبل از آغاز هر تمرین و برنامه ای از مزایای آن آگاه شوند. البته این خواسته ای منطقی است. هیچ کس بدون دانستن مزایای غذای سالم ولی خسته کننده و شاید به دور از علاقه اش، شروع به خوردن آن نمی کند! به منظور آگاهی از نحوه به دست آوردن مزایای شکرگزاری، در ادامه نکاتی خواندنی برای شما فراهم آورده شده است. وقتی تمام این مزایا را بشناسید، تصمیم گیری آسان خواهد بود!
۲۸ مورد از مزایای شکرگزاری
این مزایا به ۵ گروه مزایای احساسی، اجتماعی، شخصیتی، شغلی و سلامتی تقسیم می شوند. این مزایا متعدد هستند. در ادامه چند مورد از مهم ترین آن ها شرح داده شده اند.
مزایای احساسی
تمرین شکرگزاری در سلامت عاطفی و احساسی ما نقش مهمی دارد. مزایای مربوط به این مورد در ادامه ذکر شده است.
۱-شادی بیشتر ما
مطالعه ای در حد ۵ دقیقه در روز در رابطه با چیزهایی که می توانیم برای آن شکر گزار باشیم، ما را شادتر خواهد کرد. توجه به چیزهایی که در زندگی داریم و شکرگزاری برای آن ها می تواند احساس مثبتی به ما بدهد.
کسانی که به چیزهای مثبت به جای منفی در زندگی خود توجه می کنند، احساس مثبت بیشتری دارند.
۲-بهبود سلامت روانی
طبق تحقیقی در سال ۲۰۱۷ میلادی مشخص شد که حتی هنگام تسلط شخصیتی، سطح بالایی از شکرگزاری تاثیر مثبت زیادی بر سلامت روانی، اعتماد به نفس و افسردگی دارد. در واقع این بدان معنا است که ما می توانیم با استفاده از تجسم شکرگزاری به مزایای آن دست پیدا کنیم. این امر با تمرین و انجام منظم قابل دستیابی است.
۳-تقویت احساسات مثبت
شکرگزاری، حس حسادت را از ما دور می کند. تحقیقات ثابت کرده اند که شکرگزاری احساس مثبت ما را افزایش می دهد و ما را قوی تر می کنند. اگر برای داشته هایمان شکر گزار باشیم، دیگر دلیلی برای حسادت وجود نخواهد داشت.
مزایای شکرگزاری و تاثیرات آن
۴-افزایش اعتماد به نفس
شرکت کنندگان در یک برنامه شکرگزاری ۴ هفته ای، رضایت از زندگی و اعتماد به نفس بیشتری را نسبت به گروه کنترل کننده بروز دادند. یکی از مزایای شکرگزاری احساس بهتری داشتن نسبت به وضعیت حال خود است که اعتماد به نفس را در پی دارد.
۵-افکار خود کشی؟! هرگز!
مطالعه ای بر روی تاثیرات شکرگزاری نشان داد که این عمل مانند مانعی در برابر افکار و اقدامات خودکشی در افراد دارای افسردگی یا اضطراب عمل می کند.
مزایای اجتماعی
دانستیم که شکرگزاری از نظر احساسی ما را شاد تر و پر انرژی تر می کند. طبیعی است که این اثرات منجر به مزایای اجتماعی نیز بشوند. بودن در کنار افراد شاد و پر انرژی، لذت بخش تر است!
۶-مردم را به خودمان شبیه کنیم!
افراد شکر گزار به شبکه ی اجتماعی گسترده ای دسترسی دارند. این به دلیل تاثیر شکرگزاری بر میزان اعتماد و قدر دانی ما از چشم دیگران است. در نتیجه می توانیم روابط موفق با دیگران برقرار کنیم.
۷-روابط عاشقانه خود را بهبود ببخشید
قدر دانی از دیگران باعث بهبود در کیفیت آن رابطه و موفقیت می شود. قدر دانی از عزیزانمان راهی ایده آل برای ایجاد حس خوب و بهبود روابط است.
۸-دوستی هایتان را بهتر کنید!
مشابه روابط عاشقانه، قدر دانی از دوستتان هم رابطه شما را محکم و عمیق تر خواهد کرد و باعث می شود در شرایط سخت بیشتر روی هم حساب کنید.
مزایای شکرگزاری در روابط اجتماعی
۹-افزایش حمایت از طریق اجتماع
کسانی که بیشتر شکر گزار هستند، از حمایت اجتماعی بیشتری برخوردارند. هرچه بیشتر شکرگزاری کنید، فشار و استرس کمتری را متحمل خواهید شد و هم چنین برای گذراندن دوران سخت از حمایت اجتماعی بیشتری برخوردار می شوید.
۱۰-تقویت روابط خانوادگی در مواقع حساس
یکی دیگر از مزایا شکرگزاری از نقطه نظر اجتماعی، تقویت روابط خانوادگی است. مشخص شده است که شکرگزاری فرزندان، والدین بیمار را از افسردگی و استرس محافظت می کند و مانند حصار داخلی عمل می کند.
کودک و نوجوان کم سن و سال که قادر به یافتن نکات مثبت زندگی است، می تواند راحت تر با شرایط سخت زندگی مثل بیماری اعضای خانواده کنار بیاید.
مزایای شخصیتی
علاوه بر مزایای اجتماعی و احساسی، شکرگزاری بر شخصیت درونی شما از نظر عمومی هم تاثیرات مثبت مناسبی دارد.
۱۱-با شکرگزاری خوشبین تر شوید!
شکرگزاری نه تنها باعث می شود دیگران احساس مثبت تری به ما پیدا کنند، بلکه باعث مثبت تر فکر کردن ما هم خواهد شد.
طبق تحقیقات، شکرگزاری باعث خوشبین تر شدن به مقدار ۵ تا ۱۵ درصد می شود. در واقع هر چه بیشتر به آنچه که شکر گزار آن هستیم بیندیشیم، دلایل بیشتری برای شکرگزاری بیشتر خواهیم یافت!
۱۲-افزایش معنویت
اگر احساس می کنید بیش از حد وابسته به این دنیا هستید یا از نظر روحی به مشکل خورده اید، شکرگزاری به کمک شما خواهد آمد. هرچه معنوی تر شوید، بیشتر قدر دان خواهید بود و بالعکس!
۱۳-بیشتر ببخشید!
یکی دیگر از مزایای شکرگزاری، کاهش خود محوری است. هرچه بیشتر شکرگزاری کنید، بخشندگیتان بیشتر می شود؛ حتی اگر فرد گیرنده غریبه باشد!
۱۴-کاهش ماده گرایی
افرادی که بیشتر شکر گزار هستند، کمتر به ماده گرایی روی می آورند. دلیل آن این است که کسانی که قدر دان داشته های خود هستند، تمایل کمتری به کسب داشته های بیشتر دارند. هم چنین باید گفت این دسته از افراد از زندگی لذت بیشتری می برند و نسبت به افراد دیگر راضی تر هستند.
۱۵-افزایش امید!
مطالعه ای نشان داده است که شکرگزاری رابطه مستقیمی با افزایش امید و خوشبینی افراد دارد. هرچه شکرگزاری شما بیشتر باشد گرایشتان به سمت امید و مثبت بودن بیشتر می شود.
مزایای شغلی
شکرگزاری هم برای کارمند و هم کارفرما مزایای زیادی دارد. البته برخی از مزایایی که در بالا اشاره شد، می تواند به طور مستقیم در حرفه و شغل شما هم تاثیر بگذارد، اما برخی مزایا در درجه اول مربوط به کار شما است.
۱۶-مدیران موثر تری شوید!
با شکرگزاری توان مدیریتی خود را افزایش دهید و باعث تحسین و تشویق دیگران شوید! می توانید انگیزه خود را به عنوان یک راهنما یا مربی خوب، بیشتر کنید.
مزایای شکرگزاری ما را به جلو سوق می دهد
۱۷-بی حوصلگی را کنار بگذارید و بهتر تصمیم بگیرید!
کسانی که بیشتر شکرگزاری می کنند، در تصمیم گیری نسبت به افراد دیگر کمتر دچار بی حوصلگی و شتاب می شوند. هرکس که شغل پر استرسی دارد می داند که تصمیم گیری برای رسیدن به خواسته های کوتاه مدت به ندرت به نتیجه دلخواه شغلی منجر می شود.
۱۸-کمک به پیدا کردن معنا و مفهوم در کار
افرادی که در کار خود هدف و معنا را پیدا می کنند، در طول زندگی موثر و کامل تر هستند. شکرگزاری و قدر دانی راهی است که می توان برای معنا بخشیدن به کارتان از آن بهره ببرید.
۱۹-مشارکت در کاهش تغییر شغل
تحقیقات نشان داده اند که با شکرگزاری، افراد در محل کار خود احساس تعلق دارند و مورد استقبال و ارزش قرار خواهند گرفت. این امر در مراحل اولیه شغلی اهمیت زیادی دارد.
۲۰-افزایش سلامت روانی کاری و کاهش استرس
در تحقیقی افرادی که در محل کار خود شکرگزاری می کنند، کمتر دچار تنش و استرس های کاری می شوند. هم چنین در مشاغل استرس زا این کار می تواند مانند سدی در برابر نفوذ مشکلات و استرس و نگرانی عمل کند.
مزایای سلامتی فیزیکی
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد تمرین شکرگزاری می تواند سلامت جسمی شما را افزایش دهد.
۲۱-کاهش علائم افسردگی با شکرگزاری
طبق مطالعه شگفت انگیزی، کسانی که به طور مرتب شکرگزاری می کنند، ۳۵ درصد در برابر افسردگی مقاوم تر هستند.
۲۲-فشار خون خود را کاهش دهید
بیماران دارای فشار خون که حداقل در هفته یکبار شکرگزاری می کنند، کاهش قابل توجهی در میزان فشار خون خود داشته اند. اگر قلبی سالم می خواهید شکرگزاری کنید!
۲۳-افزایش کیفیت خواب
از دیگر مزایای شکرگزاری، بهبود خواب است. اگر کیفیت خوابتان با مشکل مواجه شده یا با خستگی از خواب بیدار می شوید، قبل از خواب حتما تمرین شکرگزاری را انجام دهید.
۲۴-زمان ورزش خود را افزایش دهید
بله درست است! شکرگزاری به تناسب اندام شما کمک می کند. ممکن است این برنامه و رژیمی موثر کاهش وزن نباشد اما ثابت شده است کسانی که به طور مرتب شکرگزاری می کنند، بیشتر هم ورزش می کنند. در نتیجه دارای بدنی سالم تر و متناسب تر هم هستند.
مزایای شکرگزاری را بشناسیم
۲۵-بهبود سلامت جسمانی کلی
هرچه فرد شکرگزار تر باشد، بیشتر از سلامت جسمی و حتی روانی برخوردار است. ظاهرا افراد قدر دان و سپاس گزار افرادی سالم هستند!
نقش شکرگزاری در بازیابی خود
علاوه بر کمک به سلامت جسمانی، شکرگزاری به بهبود از شرایط و تشخیص بیماری کمک می کند. هم برای اعتیاد به موادی خاص هم برای بیماری های جسمی، شکرگزاری نقش مهمی در به دست گرفتن کنترل زندگی برای بهبود شرایط دارد.
۲۶-کمک به بهبود و بازیابی خود از اعتیاد
شکرگزاری با تاثیر بر توسعه توانایی و سایر موارد که افراد برای پیشرفت و جلو رفتن در زندگی به آن نیاز دارند، به بهتر شدن شرایط و رهایی از دام این مسائل کمک خواهد کرد.
۲۷-بهبود در بازیابی از اتفاقات و آسیب های قلبی
طبق مطالعه ای در بیمارستان ماساچوست، بیماران قلبی که عمل شکرگزاری را انجام می دهند از استرس و نگرانی دور می شوند و این خود به بهبود هر چه زودتر و بهتر آن ها کمک می کند.
۲۸-تسهیل روند درمان افسردگی
آخرین مزیت بررسی شده از مزایای شکرگزاری، کمک به روند درمان بیماری افسردگی است. طبق بررسی محققان، تمرینات شکرگزاری همراه به شیوه های بودایی به درمان یک خانم از افسردگی کمک زیادی کرده است.
کلام پایانی
مزایای شکرگزاری را باهم بررسی کردیم و دریافتیم که همین کار کوچک و روزمره تا چه حد می تواند تاثیرات عمیق و مثبتی در زندگی هر شخصی بگذارد.
از همین فردا برای شکرگزاری خود برنامه ریزی کنید؛ لازم نیست دنبال چیز خاصی بگردید. از نردیک ترین فرد یا اتفاق پیرامون خود برای شروع کمک بگیرید و قدر دان آن باشید. رفته رفته موثر بودن این عمل در زندگیتان به چشم خواهد آمد و دیگران را هم به راه خودتان دعوت خواهید کرد.
دیدگاه خود را بنویسید