۵ روش برای افزایش بازدهی شغلی

یکی از راه های کسب موفقیت در شغل و کسب و کار، افزایش بازدهی شغلی است. به این معنی که در همان مدت زمان کاری همیشگی، میزان درآمد و پیشرفت شغلی بیشتری داشته باشید و کارتان را سریع تر توسعه دهید. شما ممکن است صاحب یک شغل شخصی و انفرادی باشید یا اینکه در بین گروهی از همکاران خود در یک شرکت، موسسه و یا سازمان مشغول به کار باشید و یا حتی کسب و کار مستقل خودتان را داشته باشید و کارکنانی هم در استخدام شما باشند.

در هر موقعیت شغلی که باشید، قطعا مانند بسیاری از افراد، مشتاق به پیشرفت در زمینه شغلی تان و به دنبال یافتن تاکتیک هایی برای افزایش بازدهی شغلی خود و همکاران تان هستید. با توجه به اینکه دنیای کسب و کار بسیار رقابتی است، بنابراین انتظار عجیبی نیست که مدام به دنبال شیوه هایی جدید برای افزایش بازدهی شغلی خود و همکاران تان باشید تا از میدان رقابت عقب نمانید.

عوامل موثر بر افزایش بازدهی شغلی

عواملی مختلفی می تواند روی افزایش بازدهی شغلی تاثیرگزار باشد. این عوامل به افراد حاضر در محیط کار و شرایط و حال و هوای آن محیط بستگی دارند. وقتی شما کاملا به شرایط محیط کاری تان آشنا باشید و نحوه و شرایط کاری خود و همکاران تان را به درستی درک کنید و مدام تاثیر این شرایط بر نحوه عملکرد آنها را زیر نظر داشته باشید، به راحتی می توانید منابع مشکل سازی را که روی بازدهی شغلی خودتان یا کارکنان تان تاثیر منفی دارد را پیدا کرده و رفع کنید.

همان طور که سرمایه پولی شرکت یا کسب و کارتان بسیار برایتان ارزشمند است و از آن مراقبت می کنید، باید از کارکنان و گروه کاری تان هم مانند یک سرمایه و به بهترین شکل مراقبت کنید. قطعا شما بدون داشتن یک گروه کاری با انگیزه و با استعداد نمی توانید در کسب و کارِ به شدت رقابتی امروز ایستادگی کنید و با غول های عرصه کاری تان رقابت داشته باشید و بنابراین سرمایه مالی شما بدون سرمایه کاری تان، یعنی کارکنان تان معنی ندارد.

در اینجا چند شیوه برای افزایش بازدهی شغلی عنوان می کنیم:

  • حذف منفی نگری

افکار و انرژی‌های منفی واگیر دار هستند و به سرعت در محیط کار و بین کارکنان منتقل می شوند و باعث از بین رفتن روحیه شاداب افراد می شوند. احتمالا شما هم در محیط کارتان افرادی را سراغ دارید که مدام انرژی منفی تولید می کنند. شما باید این افراد را شناسایی کنید و آنها را تحت نظر داشته باشید. از آنها بخواهید که این نوع نگاه و طرز تفکرشان را تغییر دهند و سعی کنند مولد انرژی های مثبت باشند.

آنها را تشویق کنید که افکارشان را گسترش دهند و از ایده ها و سلیقه های جدید استقبال کنند. اگر چه شما نمی توانید افکار یک شخص را یک شبه تغییر دهید اما می توانید به آرامی آنها را به سمت افراد مثبت اندیش و درنتیجه به طرف مثبت اندیشی متمایل کنید تا با ایده ها و افکار متفاوت دیگران بهتر ارتباط برقرار کنند و از نوگرایی و تغییر استقبال کنند.

از طرفی، این را هم باید بدانید که مدیریت شما ممکن است باعث از بین بردن انگیزه های کارکنان تان هم بشود. به این شکل که اگر شما مدیری مستبد و خودرای باشید، این سبک مدیریت شما به مرور باعث بی انگیزگی کارکنان و حتی مثبت اندیش‌ترین آنها ، می شود. زیرا وقتی نظرات و ایده های آنها، هر چقدر بکر و عالی، از سوی شما رد شوند، دیگر انگیزه ای برای بیان ایده های جدید خود ندارند.

در مورد خودتان هم اگر منفی گرایی را از خود دور کنید و مدام به تغییرات جدید و استفاده از شیوه های نوین در کسب و کارتان فکر کنید، ذهن تان را باز نگه دارید و از هر ایده بکر و تازه استقبال کنید و با مثبت اندیشی به تغییرات بنگرید، بخصوص تغییراتی که باعث پیشرفت رقبای حرفه ای شما شده است، می تواند به شما هم کمک کند.

  • تمجید از دستاوردها

شاید این مسئله ظاهرا ساده به نظر برسد اما یکی از بهترین روش ها برای افزایش بازدهی شغلی و روحیه کارکنان در محیط کار این است که دستاورها و موفقیت های افراد را ببینیم و اهمیت دهیم. شما به عنوان یک مدیر وظیفه دارید که کارکنانی را که در کار خود سخت کوش و متعهدتر از دیگران هستند را شناسایی کنید و آنها را به دیگران هم معرفی کنید.

البته این دستاورها را محدود به محیط کاری نکنید. افراد در زندگی شخصی شان ممکن است دستاورهای بیشتری داشته باشند. اگر شخصی در یک رقابت ورزشی شرکت کرده، برای جمع کردن کمک های مالی برای یک خیریه تلاش کرده و یا هر دستاورد شاخص دیگری در زندگی شخصی خود داشته را مورد تحسین و توجه قرار دهید و در معرفی کردن دستاورهای شان در مقابل همکارانش تردید نکنید.

شاید این از نظر شما حرکت کوچکی باشد ولی این نوع کارها تاثیر عمیقی بر روی انگیزه و افزایش بازدهی شغلی آن فرد و سایر کارکنان خواهد داشت.

شما حتی برای خودتان هم می توانید چنین کاری انجام دهید. هر دستاورد و یا موفقیت تان را، هرچقدر هم کوچک، بهانه ای برای جشن گرفتن بدانید و موفقیت های تان را به دیگران هم نشان دهید تا هم خودتان با انگیزه بیشتری به کارتان ادامه دهید و هم دیگران به شما باور بیشتری داشته باشند.

  • نورپردازی محل کار

شاید برایتان عجیب باشد ولی یکی از مهم ترین عواملی که تاثیری مستقیم بر روی افزایش بازدهی شغلی شما و کارکنان تان دارد، نحوه نورپردازی محیط کارتان و میزان روشنایی آن است. بخصوص در فصل زمستان که نور کافی وجود ندارد، بیشتر افراد دچار کمبود ویتامین D می شوند، به همین دلیل سیستم ایمنی بدن ضعیف تر می شود و درنتیجه روحیه و شادابی افراد ضعیف تر می شود.

علاوه براین، وقتی افراد ساعت های طولانی در داخل اتاق های کار و محیط های بسته کاری، دور از نور خورشید هستند، عملکرد کاری شان ضعیف می شود. بنابراین نورپردازی محیط می تواند نقشی تعیین کننده و مهم در افزایش بازدهی شغلی داشته باشد.

محیط کار باید مجهز به منابع تامین نور طبیعی مثل پنجره های بزرگ باشد تا کمتر مجبور به استفاده از نورهای مصنوعی شوید. اگر محیط کار شما تاریک یا کم نور باشد، از لامپ های پرنور استفاده کنید. البته به شیوه استفاده از نورهای مصنوعی و نوع آن‌ها، متناسب با محیط کارتان دقت کنید. زیرا نورپردازی قوی مانند لامپ های فلورسنت ممکن است باعث چشم درد و سردرد های شدید شود.

  • رقابت های شبیه بازی

یکی از ضروری ترین ابزارها برای افزایش بازدهی شغلی ، ایجاد انگیزه است. اگر خود شما و یا کارکنان تان به دلیل تکرار هر روزه کارها، خسته شده و اشتیاق تان را برای کار کردن از دست بدهید، خروجی کار شما کاهش می یابد. این مسئله چندان عجیب نیست که هر شخصی نیاز دارد که به کار و تلاشش اهمیت داده شود.

یک شیوه برای تحقق این کار استفاده از چالش ها، امتیازدهی، رتبه بندی و سایر کارهای این چنینی است. اقدام به ایجاد رقابتی تنوع گونه کنید و کارهای تان را به شکل بازی تغییر دهید تا کمی از تکراری بودن و روزمرگی کارتان کم کنید.

شیوه دیگر برای اهمیت دادن به تلاش کارکنان تان استفاده از پاداش و جایزه برای افزایش بازدهی شغلی است. مثلا اگر صاحب یک کسب و کار بازاریابی دیجیتالی هستید، می توانید درعوض پاداش یک روز مرخصی یا در ازای مبلغی به عنوان جایزه، آنها را به افزایش سرعت کارشان تشویق کنید.

شما برای خودتان هم می توانید پاداش درنظر بگیرید. رقیب واقعی تان خودتان هستید که باید مدام سعی کنید رکوردها و موفقیت های قبلی تان را بشکنید و به رکوردهای جدید برسید. پاداش بازدهی بیشتر کاری تان می تواند هرچیز مورد علاقه تان باشد. با پاداش دادن به خودتان و کارکنان‌ تان در چالش های کاری، می توانید از یکنواختی کارتان بکاهید.

  • ارتباطات

اگر شما نتوانید با کارکنان تان ارتباط خوبی داشته باشید، قطعا نمی توانید به اهداف کاری تان دست پیدا کنید و موفقیت درخشانی داشته باشید. بدون داشتن حسی درست و شفاف از مسیر و روند کاری، حتی با استعدادترین افراد هم نمی توانند انتظارات شما را عملی کنند. پس بی پرده و مستقیم با آنها درباره اهداف، ابزارها و روند کاری تان صحبت کنید.

تحقیقات ثابت کرده است که اگر کارکنان بتوانند ارتباط خوبی با مدیر خود برقرار کنند، احساس توانمندی بیشتری خواهند داشت. این نوع ارتباط زمانی شکل می گیرد که اطلاعات کاری بین مدیر و کارکنان مبادله شده و نظرات کارکنان شنیده شود. وقتی مدیران توانایی و تحمل شنیدن نظرات و جواب های زیردستان شان را داشته باشند، قطعا شاهد افزایش بازدهی شغلی کارکنان خواهند بود.

مطالعه ای توسط واتسون ویات در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد که کسب و کارهای دارای زمینه های ارتباطی مناسب بین کارکنان و مدیر، احتمال کمتری در از هم پاشیدگی نیروی کار وجود دارد.

شما با انجام مراحل زیر می توانید ارتباطات خود را با کارکنان خود تقویت کنید:

  • تعیین اهداف و مشخص کردن انتظارات
  • بیان شفاف پیام ها و دستورالعمل ها
  • انتخاب وسیله ارتباطی مناسب برای ارتباط داشتن با کارکنان
  • گوش دادن به حرف همکاران

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

14 + سیزده =