روشهای زیادی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد که هر فردی با هر شرایطی میتواند کسب درآمد داشته باشد اما روش انجامش متفاوت است. در ادامه درباره روشهای کسب درآمد آنلاین توضیح دادیم که میتوانید با دانستن این روشها از طریق اینترنت کسب درآمد داشته باشید.
در این مطلب درباره راهاندازی و روشهای کسب درآمد انیترنتی توضیح دادیم و گفتیم که چطور باید با اینترنت کسب درآمد کرد؟ آیا برای چنین روش کسب درآمدی حتماً باید کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟ چطور باید کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنیم؟ آیا درآمد میلیونی از طریق اینترنت واقعیت دارد؟
کسب و کار اینترنتی چیست؟
بطور کلی هر خدمت یا کالایی که از طریق اینترنت ارائه میشود، نمونهای از کسب و کاری اینترنتی است. به عنوان مثال در چند سال گذشته برای خرید لباس به بازار میرفتید اما الان فروشگاههای اینترنتی یا صفحات مختلفی در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام هستند که میتوانید برای بررسی و خرید به آنها مراجعه کنید. یا برای شرکت در یک کلاس مجبور بودید که بصورت حضوری مراجعه کنید اما امروزه به دلیل شیوع کرونا بیشتر کلاسها بصورت وبینار برگزار میشود.
توجه داشته باشید که اینها فقط یک مثال ساده از کسب و کار اینترنتی بود و راههای زیادی وجود دارد که بتوانید کسب و کار خودتان را داشته باشید و از اینترنت پول در بیاورید. کسب و کارهای سنتی زیادی وجود دارد که میتوانند از طریق اینترنت فروش خود را افزایش دهند. اگر هنوز کسب و کار اینترنتی خودتان را راهاندازی نکردید، پیشنهاد میکنم کمی جستجو کنید و میبینید که رقبای شما در اینترنت حضور دارند و بیشتر میفروشند.
کسب کار اینترنتی مانند هر نوع کسب و کاری نیاز به تجربه و تلاش دارد و اینطور نیست که براحتی شب بخوابید و برایتان پول واریز شود! این تفکر اشتباه در هر کاری وجود دارد و بسیاری میخواهند بسرعت درآمد میلیونی داشته باشند.
بهیاد داشته باشید، کسب و کار آنلاین به هیچوجه محدودیت سنی و جسنیتی ندارد. همه میتوانند کسب و کار خودشان را داشته باشند و از اینترنت کسب درآمد کنند.
برای کسب درآمد اینترنتی، ابتدا باید بتوانید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید و برای به درآمد رسیدن تمام انرژی خودتان را برایش خرج کنید. اگر دنبال ایده برای کسب درآمد اینترنتی هستید، خواندن این مطلب میتواند برای شما مفید باشد.
برای کسب درآمد اینترنتی از کجا شروع کنیم؟
برای شروع توصیه میکنیم با خواندن مطالب آشنایی با انواع کسب و کار اینترنتی و سپس روشهای راه اندازی کسب و کار اینترنتی دید خوبی نسبت به کسب و کار اینترنتی بدست بیاورید.
برای راه اندازی کسب و کارتان حداقل یک سیستم یا گوشی متصل به اینترنت نیاز دارید اما فقط با راه اندازی کسب و کار، به درآمد نخواهید رسید. بلکه برای موفقیت کسب و کار آنلاین و به درآمد رسیدن باید مطالعه کنید، با دقت و حساسیت تصمیم بگیرید، رقبای خودتان را بشناسید و فقط به فکر پول نباشید. حتی زمانیکه موفق شدید!
چطور از طریق اینترنت کسب درآمد کنیم؟
مثالهای زیادی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد، مثلاً اگر فروشنده خوبی باشید، میتوانید از طریق شبکههای مجازی مسئولیت فروش فروشگاههای آنلاین رو برعهده بگیرید. میتوانید ادمین یک صفحه اینستاگرامی باشید و یا حتی خودتان بصورت پورسانتی محصولات سایر فروشگاهها بصورت همکاری در فروش، بفروش برسانید. این روشها معمولاً برای افرادی که تخصص خاصی ندارند و میخواهند تازه شروع کنند شاید کمی سخت باشد. این افراد باید ببینند که بقیه چه کاری میکنند تا الگو بگیرند و آزمون خطا کنند.
آیا کسب درامد اینترنتی فقط مدیریت پیچ اینستاگرام است؟ خیر! در حال حاضر شما یک آجر را هم میتوانید از طریق اینترنت خریداری کنید. این یعنی هر محصول یا خدماتی که بصورت فیزیکی قابل خرید/فروش بود، از طریق آنلاین هم قابل انجام است اما روش انجامش متفاوت است.
انجام همهی این فعالیتها به لطف وجود سایتهای فریلنسری راحت شده است. امروزه سایتهای فریلنسری معتبری در ایران فعال هستند که میتوانید در آنها پروژههایی در زمینههای مختلف را انجام دهید و به کسب درآمد برسید که در ادمهی مقاله، آنها را معرفی خواهیم کرد.
مرسومترین روشهای کسب درآمد اینترنتی چیست؟
روشهای دیگری هم وجود دارد که به تخصص نیاز دارد. به عنوان مثال کدنویسی، دیجیتال مارکتینگ، کپی رایتر و… که در ادامه توضیح دادیم. هر کسب و کار اینترنتی شرایط متفاوتی دارد که ممکن است برای همه مناسب نباشد به همین دلیل در ادامه مرسومترین روشهای کسب درآمد آنلاین را برای سه گروه از افراد معرفی کردیم.
این روشهای کسب درآمد برای 3 گروه زیر مفید هستند:
- گروه اول: افرادی که تجربه کار اینترنتی ندارد اما دوست دارند از طریق اینترنت درآمد کسب کنند.
- گروه دوم: افرادی که تجربه یا تخصصهای خاصی (برنامهنویسی، تدریس، پزشکی و…) دارند و میخواهند از طریق اینترنت، کسب درآمد کنند.
- گروه سوم: افرادی یا مجموعههایی که کسب و کار محلی دارند و میخواهند از طریق اینترنت، فروش خود را افزایش دهند.
1. طراحی سایت بدون کدنویسی
- مناسب برای گروه اول و دوم
امروزه بسیاری از افراد برای معرفی خدمات، به وب سایت نیاز دارند و شما میتوانید برای آنها سایت طراحی کنید. برای طراحی سایت بدون کدنویسی میتوانید از سیستم وردپرس استفاده کنید. وردپرس نرمافزاری تحت وب و رایگان است که میتوانید از آن برای ساختن وب سایت زیبا و قدرتمند استفاده کنید.
چطور انجامش دهیم؟
افرادی که میخواهند طراحی سایت بدون کدنویسی انجام دهند (همین اول باید خدمشون عرض کنم که طراحی سایت شاید به دانش کدنویسی نیاز نداشت باشه اما لازمه تا مفاهیم اولیه رو بدونید) پس درباره مفاهیم اولیه هاست و دامنه، آموزش کار با وردپرس و نکات طراحی سایت اطلاعات کسب کنید.
میزان درآمد:
در حال حاضر تعرفه خاصی برای طراحی سایت وجود ندارد و هر شخصی با توجه به پارامترهای مختلف بر روی خروجی کارش قیمت میگذارد. اما در حال حاضر طراحی سایت معمولی با وردپرس میتواند از 500 هزار تا 3 میلیون باشد.
2. برنامه نویسی تحت وب
- مناسب برای گروه دوم
برنامه نویسی و کدنویسی از حرفههای بسیار پولساز امروزی هستند که به دلیل همین ویژگی، افراد بسیاری را جذب خود کردند. مهم نیست به چه زبانی کدنویسی میکنید، مهم این است که بدانید در بازار چه زبانهایی برای کدنویسی محبوبتر است و در سالهای گذشته رشد داشته است و البته، دنبال یادگیری زبانهای برنامه نویسی ترند بروید.
9 زبان برتر برنامهنویسی برای یادگیری در سال 2021: (fullstackacademy.com)
- javascript
- Swift
- Scala
- Go
- Python
- Elm
- Ruby
- #C
- Rust
در بالا لیست 9 زبان برتر برنامهنویسی در سال 2020 را مشاهده کردید، برای آشنایی بیشتر با هر کدام میتوانید در گوگل جستجو کنید. اگر بخواهید بر روی یکی از این زبانهای برنامهنویسی مسلط شوید، مجموعههای بزرگی در داخل و خارج کشور هستند که به شما نیاز خواهند داشت.
نکته: در بسیاری از کشورها بخصوص کشور خودمان، زبان سمت سرور PHP همچنان مورد استفاده قرار میگیرد و با یادگیری این زبان میتوانید حداقل تا چند سال آینده درآمد داشته باشید.
میزان درآمد:
شما اگر بخواهید درآمدزایی کنید حتماً نباید در مجموعههای بزرگ استخدام شوید! اگر بخواهید میتوانید به صورت فریلنسر (دورکاری) همزمان برای چند مجموعه و شخص کار کنید و درآمد بیشتری داشته باشید.
لیست چند سایت ایرانی و خارجی که میتوانید در آنجا به صورت فریلنسر کار کنید:
سایتهای ایرانی:
- سایت پونیشا
- سایت فریلنس پارس
- سایت پارس کدرز
- سایت انجام میدم
- سایت کار لنسر
سایتهای خارجی:
- سایت Upwork.com (برای کاربران ایرانی قابل دسترس نیست)
- سایت freelancer.com
- سایت guru.com (برای کاربران ایرانی قابل دسترس نیست)
- سایت toptal.com
3. طراحی اپلیکیشن و بازی موبایل
- مناسب برای گروه اول و دوم
برنامههای کاربردی موبایل از همیشه محبوبتر هستند و مردم حاضرند برای اپلیکیشنهای خوب و کاربری هزینه کنند. اگر شما یک ایده عالی دارید میتوانید با به دنبایل طراح اپلیکیشن بگردید و یا خودتان برنامه را ایجاد کنید.
اگر شما فقط ایده دارید و نمیدانید که چگونه آن را به یک واقعیت تبدیل کنید، بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزار به دنبال همکاری با شما هستند. برای همکاری شما میتوانید با شرکتهایی که در زمینه طراحی اپلیکیشن فعالیت میکنند وارد مکاتبه شوید.
همچنین اگر اطلاعات جزئی درباره برنامهنویسی دارید، میتوانید انجام این کار را به فریلنسرها بسپارید. برای پیدا کردن فریلسنرها میتوانید از سایتهای داخلی مثل پونیشا استفاده کنید.
اما اگر میخواهید خودتان طراحی اپلیکیشن را انجام دهید، نیاز است که دورههای برنامهنویسی اندورید یا IOS را بگذارنید.
میزان درآمد:
با توجه به داغ بودن بازار موبایل، طراحان اپلیکیشن و بازی درآمد نسبتاً بالایی دارند. با توجه به همکاری طولانی مدت برای تحویل و توسعه اپلیکیشن و یا بازی میزان درآمد نیز متغیر است.
4. متخصص سئو (SEO)
- مناسب برای گروه دوم
صاحبان بسیاری از کسب و کارهای کوچک نمیدانند که بهینه سازی موتور جستجو (سئو) میتواند چقدر برای کسب و کار آنها تاثیر مثبت داشته باشد. به صاحبان کسب و کار درباره قدرت سئو و اهمیت بهینهسازی توضیح دهید تا وب سایتهای خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنند. معمولاً صاحبان کسب و کار، سئو و بهینهسازی را به متخصص سئو واگذار میکنند. اگر اول راه هستید و نمیدانید سئو چیست؟ موتور جستجو چیست و چطور کار میکند؟ چند ماه باید زمان بگذارید تا تا مفاهیم و فاکتورهای مهم بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را بررسی کنید.
یک سایت و محتوای بهینه شامل فاکتورهای زیادی است اما تمام سئو نیست! بخشی از سئو شامل تجربه است.
باید بتوانید ساختار سایت، محتوا و نحوه استفاده از کلمات کلیدی و… را برای افزایش ترافیک بیشتر تحلیل کنید. برای تحلیل و رفتار کاربر می توانید از گوگل آنالیز استفاده کنید که بهترین یار سئوکاران است.
چطور متخصص سئو شویم؟
همانطور که در بالا گفتیم، بخشی از سئو شامل تجربه است. پس باید سعی کنید خودتان سایتی هدفمند ایجاد کنید تا بتوانید مهارت سئو خودتان را به چالش بکشید. برای یادگیری مفاهیم سئو میتوانید عبارت آموزش سئو را جستجو کنید یا به منابع خارجی و معتبر زیر مراجعه کنید:
میزان درآمد:
با توجه به آمار موجود در سایتهای استخدامی، درآمد سئوکار را از ماهی 1.5 تا 8 میلیون تومان نشان میدهد که بستگی به سطح علم و تجربه فرد دارد.
5. دیجیتال مارکتر شوید
- مناسب برای هر سه گروه
بطور کلی افرادی که از طریق ابزارهای دیجیتال، بازاریابی میکنند تا دیجیتال مارکتر میگویند. اگر بخواهیم کمی دقیقتر توضیح دهیم، دیجیتال مارکتر یا کارشناس مارکتینگ کسی است که بتواند از ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای برقراری ارتباط موثر با مخاطبان استفاده کند و آنها را متقاعد کند که اقدام خاصی در راستای اهداف بازاریابی مورد نظر (مثل خرید کالاها یا سفارش خدمات) انجام دهند.
دیجیتال مارکتینگ (Digital marketing) شاخههای گوناگونی را شامل میشود. فردی که فعالیت و خدمات دیجیتال مارکتینگ انجام میدهد میتواند در یک یا چند مورد از شاخههای زیر فعالیت داشته باشد:
- چیدن استراتژی محتوا و تولید محتوا؛
- طراحی سایت و خدمات UI و UX؛
- سئو و بهینه سازی سایت برای گوگل؛
- تحلیل داده و آمار؛
- تصویر برداری و فیلم برداری؛
- تدوین و انیمیشن؛
- تصویر سازی و گرافیک؛
- برنامه نویسی و ساخت اپلیکیشن؛
- تبلیغات و بازاریابی؛
- مدیریت شبکه های اجتماعی؛
- ادمین سایت یا شبکه اجتماعی.
چطور دیجیتال مارکتر شویم؟
اگر به دیجیتال مارکتینگ علاقه دارید و به اصطلاح میخواهید دیجیتال مارکتر شوید باید بدانید که دیجیتال مارکتینگ هنر و علمی است که برای متخصص شدن در آن باید سالها وقت بگذارید و علاوه بر آن باید به اصول و مبانی علم بازاریابی هم تسلط خوبی داشته باشید. اولین قدم برای یادگیری پیدا کردن منابع خوب است؛ منابعی که توسط افراد با تجربه تهیه شده و در هر زمان و مکانی در دسترس باشد.
میزان درآمد:
درآمد دیجیتال مارکتینگ به عوامل مختلفی مانند نوع فعالیت، میزان فعالیت، تعهد شما و… بستگی دارد. به عنوان مثال یک ادمین شبکههای اجتماعی تنها برای گذاشتن پست و استوری به تعداد روزهای ماه میتواند بین 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان درآمد داشته باشد.
6. کسب درآمد از شبکههای اجتماعی
- مناسب برای هر سه گروه
امروزه بسیاری از مردم حتی در زمان استحراحت از گوشی مویایل خودشان استفاده میکنند، برخی بازی یا وب گردی میکنند و یا در شبکههای اجتماعی اینستاگرام یا تلگرام حضور دارند.
نکته: تلگرام یک شبکه اطلاع رسانی است تا شبکه اجتماعی، اما در این مطلب به عنوان شبکه اجتماعی از آن نام بردهایم.
از بحث دور نشویم، برای کسب درآمد از طریق فعالیت در شبکههای اجتماعی باید بر روی موضوعی مشخص، فعالیت مداومی داشته باشید، محتوای مفید منتشر کنید و روشهای افزایش بازدید را بخوانید و انجام دهید.
چطور از شبکههای اجتماعی کسب درآمد کنیم؟
- یکی از روشهای کسب درآمد از شبکههای اجتماعی مدیریت شبکههای اجتماعی است. اما قبل از اینکار باید درباره اینکه شبکههای اجتماعی چطور کار میکند، استراتژی شبکههای اجتماعی یا چطور در شبکههای اجتماعی دیده شویم در گوگل جستجو کنید تا کمی اطلاعات کسب کنید.
- میتوانید یک صفحه ایجاد کنید و با محتوای مفید آن را بروز نگه دارید تا در مرور زمان، مخاطب جذب کنید.
- یا میتوانید برای صفحات دیگر فالوور ارگانیک (واقعی) جذب کنید.
- هچنین میتوانید با تولید ویدئو و محتوا دیده شوید و با افزایش محبوبت، کسب درآمد کنید. شبکه اجتماعی اینستاگرام میتوانید ویترین محصولات شما باشد، یا محلی برای دیدن نمونهکارهای شما و یا آشنایی با تخصصهایی که دارید. فقط کافی است درباره آنها محتوای تصویری یا ویدئویی تولید کنید.
- اگر پزشک هستید یا تدرس میکنید، میتوانید در صفحه خود درباره مباحث مرتبط با کارتان ویدئوهای مختلفی تهیه کنید و مطمئن باشید اگر محتوای ارزشمند تولید کنید، مخاطب جذب میکنید.
میزان درآمد:
اگر مدیریت شبکههای اجتماعی را برعهده داشته باشید، با توجه به وظایفی که بر عهده شما خواهد بود، میزان درآمد نیست متفاوت است. به عنوان مثال برای مدیریت یک صفحه اینستاگرام ممکن است از ماهی 200 تا ماهی چند میلیون هم گرفته شود.
اگر بر روی صفحه خودتان در اینستاگرام به صورت اصولی کار کنید قطعاً درآمد خوبی برایتان خواهد داشت.
چند نکته برای موفقیت و در نهایت کسب درآمد از اینستاگرام:
- موضوع و هدف خود را کاملا و دقیق مشخص کنید.
- فقط راجب موضوع خود فعالیت کنید.
- چالش برگذار کنید، فالوورها را غافلگیر کنید.
- تبلیغ زیادی نگذارید و اول به فکر رضایت دنبال کننده باشید.
- یک اسم خوب و عالی برای برند یا پیج خودتان انتخاب کنید.
- حرفهای و خلاق باشید، فقط کارهای دیگران را تکرار نکیند.
- زیر پست هایتان هشتگ مناسب اضافه کنید و روی عکسهایتان واترمارکت(اسم برند) را قرار دهید.
- با کانالهای دیگران تبادل تبلیغات انجام دهید.
- از استوری و لایو اینستاگرام حتما و حتما استفاده کنید.
چند نکته برای موفقیت و در نهایت کسب درآمد از تلگرام:
- یک موضوع انتخاب کنید.
- یک کانال با اسم مناسب و مرتبط با موضوع انتخاب کنید.
- یک اصول نوشتاری داشته باشید.
- در انتخاب عکسهای دفت داشته باشید.
- سعی کنید مطالب تکراری قرار ندهید.
- به دنبال مطالب جدید باشید.
- از ویدئوهای جذاب استفاده کنید.
- در کانالهای مرتبط با موضوع شما، تبلیغ دهید.
- سعی کنید با کانالهای مختلف تبادل داشته باشید.
در شبکههای احتماعی باید متنهایی را انتخاب کنید که کاربر به فکر فرو نرود! از متنهای ساده استفاده کنید.
7. تدریس از راه دور
- مناسب برای گروه دوم
اگر تسلط کافی بر مباحث و تدریس برنامهنویسی دارید، یا میتوانید زبان خارجی تدریس کنید میتوانید به صورت آنلاین و با استفاده از وبینار، به صورت آنلاین توضیحات خودتان را ارائه دهید.
وبینار چیست؟
وبینار (Webinar) از عبارت Web-based seminar گرفته شده و به کلاس، دوره، سمینار یا هر رویداد آنلاینی گفته میشه که تو محیط وب و با استفاده از اینترنت بصورت کاملا آنلاین، زنده، تعاملی و دو طرفه تو یک زمان مشخص برگزار میشه.
پلفترمهای مختلفی برای برگزاری وبینار وجود دارد که هر کدام یک کسب و کار اینترنتی محسوب میشوند و میتوانند با ارائه خدمات به کاربرانی که میخواهند رویداد آنلاینی داشته باشند، کسب درآمد کنند، مانند:
شما میتوانید ویدیوهای آموزشی از هر مهارتی که دارید تهیه کنید و مدرس آنلاین شوید. با ایجاد وبینار و انتقال تجربیات خودتان به دیگران و یا همکاری در فروش وبینارها، کسب درآمد اینترنتی داشته باشید.
همچنین زمان برای معرفی خودتان و برگزاری وبینار میتوانید از شبکههای اجتماعی یا پلتفرمهای اطلاعرسانی رویداد مثل evand.com استفاده کنید.
8. استفاده از سیستم همکاری در فروش (افیلیت مارکتینگ)
- مناسب برای گروه اول و دوم
در سیستم همکاری در فروش (Affiliate Marketing) هرکسی میتواند با عضویت در آن و کمک به فروش کالاها، به ازای خرید هر کاربر، پورسانت دریافت کند. این روش از مهمترین شیوههای کسب درآمد از اینترنت و شبکههای اجتماعی مانند کانال تلگرام و اینستاگرام به حساب میآید.
به عنوان مثال دیجیکالا یک نمونه از سایتهایی است که قابلیت همکاری در فروش دارند و میتوانید با ثبتنام در این سیستم، فروش محصولات را آغاز کنید.
میزان درآمد:
اینکه از این طریق چقدر درآمد داشته باشید، بستگی به خودتان دارد. هر چقدر ارجاع دهنده شما به سایت مقصد بیشتر باشد، میزان درآمد هم افزایش پیدا میکند.
9. راهاندازی سایت محتوایی
- مناسب برای گروه اول و دوم
شما در حال مطالعه مطلبی هستید که در سایت محتوایی زوم لایف منتشر شده است. شما با تولید محتوای خوب و کاربردی میتوانید در نتایج جتسجوی گوگل رتبه بگیرید و هر چقدر در رتبههای بالاتر باشید، بازدید بیشتری هم خواهید داشت.
محتوا پادشاه است! این جمله که منتسب به بیل گیتس میباشد و در برخی جاها به دیوید آگیلوی نسبت داده میشود اما یک چیز کم دارد. محتوا پادشاه نیست، بلکه محتوای بهینه پادشاه است.
برای موفقیت و کسب درآمد از طریق سایت پارامترهای زیادی را باید رعایت کنید که مهمترین آنها محتوای مفید و ساختار بهینه سایت است.
میزان درآمد:
روش و میزان درآمدزایی از طریق وب سایت بسیار متنوع است، برای مثال میتوانید صفحه تبلیغات سایتهای مختلف را ببینید. شما در سایت محتوایی میتوانید ویدئوهایی تخصصی تولید کنید و به فروش برسانید.
10. راهاندازی فروشگاه اینترنتی
- مناسب برای هر 3 گروه
هر 3 گروه میتوانند فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنند اما مهم است که چه محصولی را چطور میخواهید ارائه دهید. ممکن است شما فروشگاه داشته باشید و بخواهید محصولات خودتان را به صورت آنلاین عرضه کنید، یا بخواهید محصولات مجموعه دیگری را به صورت پورسانتی به فروش برسانید.
چند نکته مهم قبل از راهاندازی فروشگاه اینترنتی:
- فروشگاه متفاوت خودتان را راه اندازی کنید، دیجی کالا نباشید!
- قبل از راه اندازی بررسی کنید که آیا محصول شما خریدار دارد یا خیر. برای اینکار میتوانید در سایتهایی مانند دیوار و شیپور محصول خودتان را ثبت کنید، ببینید آیا شخصی برای خرید با شما تماس میگیرد؟
- فقط راه اندازی فروشگاه کافی نیست! باید برای به درآمد رسیدن محتوای مناسب به همراه تصاویر با کیفیت تهیه کنید.
- ممکن است برای تهیه محتوای مناسب نیاز باشد که نویسنده محصول استخدام کنید.
- سعی کنید برای افزایش درصد موفقیت، دستهبندی محصول خاصی را انتخاب کنید.
- ممکن است بخواهید محصولات را به وسیله سیستم پستی به دست خریداران برسانید اما باید بدانید که مسئله لوجستیک برای گسترش و زنده ماندن کسب و کارتان در آینده مهم است. از همین حالا در موردش فکر کنید. (فروشگاه اینترنتی بامیلو به دلیل نداشتن لوجستیک مطلوب تعطیل شد)
- قبل از تصمیم و شروع راه اندازی فروشگاه، حتماً با یک مشاور کسب و کار آنلاین مشورت کنید. ممکن است از زاویههای دیگری به قضیه نگاه کند که شما از آن غافل شده باشید.
میزان درآمد:
نمیشود گفت که چقدر میتوانید از طریق فروشگاه آنلاین درآمد کسب کنید. فروشگاه اینترنتی به نسبت سایر کارهای اینترنتی ممکن است درآمد بیشتری برایتان داشته باشد اما باید آهسته و هوشمندانه قدم بردارید.
11. استفاده از بازار اینترنتی (Marketplace)
- مناسب برای گروه سوم
ممکن است تمایلی به راه اندازی فروشگاه اینترنتی خودتان را نداشته باشید و بخواهید از بستر فروشگاه اینترنتی دیگری برای فروش محصولات خودتان استفاده کنید. اگر کسب و کار خانگی دارید میتوانید از بازار کسبوکارهای خانگی و محلی basalam.com استفاده کنید.
همچنین دیجیکالا که پربازدیدترین سایت فروش آنلاین در خاورمیانه است، این بستر را راهاندازی کرده و فروشندگان میتوانند به راحتی در مارکت پلیس دیجیکالا محصولاتشان را به فروش برسانند. برای آشنایی با پنل فروشندگان دیجی کالا پیشنهاد میکنیم این لینک را ببینید.
Marketplace چیست؟
بازار اینترنتی یا Market Place در حقیقت بستری است که در آن تمامی خردهفروشان و شرکتهای توزیعکننده کالا، میتوانند بدون واسطه محصولاتشان را برای فروش در معرض عموم قرار دهند. از بزرگترین نمونههای موفق مارکت پلیس میتوان به آمازون (Amazon)، ایبِی (eBay)، فیلیپ کارت (Flipkart) یا علیاکسپرس (AliExpress) اشاره کرد.
چند نکته مهم در راه اندازی کسب و کار اینترنتی
اگر بعد از خواندن روشهای کسب درآمد اینترنتی مصمم هستید تا یک کار اینترنتی را شروع کنید، حتماً به چند نکته زیر توجه کنید:
همیشه پای یک ایده در میان است
بگذارید قبل از اینکه پاسخ این سوال را بدهم یک واقعیت را برایتان آشکار کنم. من یا هیچ شخص دیگری نمیتوانیم به شما ایده آماده بدهیم و بگوییم «رفیق بزن تو این کار موفق میشی!» چون مثل این میماند که به قول انیشتین از ماهی بخواهیم از درخت بالا برود. در حالی که علاقه و استعداد ماهی در شنا کردن است و قطعا در بالا رفتن از درخت شکست میخورد.
بنابراین قبل از این که کسب و کاری راه اندازی کنید، باید در نظر داشته باشید علاقههایتان در چه زمینه هستند و چه کارهایی را خوب انجام میدهید. شما در طول روز ساعتهای زیادی با شغلتان درگیر هستید، حتی بیشتر از زمانی که با خانوادهتان میگذرانید. زیر پا گذاشتن علاقه و مهارتتان، زندگی شما را جهنم میکند! همش با خود خواهید گفت «اگر فلان کار را انجام میدادم موفقتر بودم.»
پس اگر میخواهید موفق شوید، از خودتان بپرسید استعدادتان در چه زمینهای است؟ چه چیزی در زندگیتان وجود دارد که حاضرید بخاطرش حتی از جان شیرینتان هم بگذرید؟ چه کاری را میتوانید با اشتیاق، بهتر از دیگران انجام بدهید که مشتریان شما را به رقبای احتمالیتان ترجیح بدهند؟
سبک سنگین کردن ایده
پیشنهاد من به شما این است که وارد زمینه کاری شوید که به آن علاقه دارید و کاری را انجام دهید که در آن مهارت دهید. برای یافتن ایده کسب و کار نیازی نیست از خلاقیت خود استفاده کنید. بلکه فقط کافی است مشکلات اطراف خودتان را ببینید و برای رفع آن راهحلی پیدا کنید.
برای اینکه بهتر نیازسنجی کنید و دید بهتری نسبت به نیازهای افراد به خدمات مختلف داشته باشید، میتوانید به یک سایت فریلنسری سر زده و پروژههای موجود در دستهبندیهای مختلف را بررسی کنید و حتی مدتی به صورت فریلنسری فعالیت کنید.
حالا که یک ایده (یا بهتر است بگویم یک مشکل برای حل کردن) دارید، وقت آن رسیده است که باهم بررسی کنیم بینیم آیا با عملی کردن آن موفق خواهید شد یا نه؟
ریسک مشتری و بازار
بیشتر دلایل شکست کسب و کارهای نوپا مربوط به همین بخش است. حدود 47 درصد از استارتاپهایی که شکست میخورند، توجه زیادی روی بازاریابی و مشتریهاشون ندارند. با این فرض که شما یک محصول خیلی خوب دارید، باید بدانید اصلا مردم به این محصول نیاز دارند؟ بابت آن پول پرداخت میکنند؟ تعداد مشتریهایش زیاد است؟
البته اگر ایده شما بر اساس حل یک مشکل به دست آمده، تا حد زیادی این ریسک رو کاهش دادهاید. اما هنوز کلی سوراخ سنبه هست که توجهی به آنها نکردهاین! مثلا در نظر بگیرید متوجه شدهاید افراد زیادی فراموش میکنند موقع خارج شدن از اتاق، لامپها را خاموش کنند. و بخاطر همین هزینه برق زیادی پرداخت میکنند.
خب شما تا اینجا یک مشکل خوب برای حل کردن دارید و تصمیم میگیرید به آنها لامپ سنسوردار بفروشید تا هزینههایشان را کاهش دهند. اما در نظر نگرفتهاید که این افراد، مگر در موارد نادری که کم کاهش مصرف انرژی برایشان اهمیت داشته باشد، اگر حاضر بودند برای خرید محصول شما پول بدهند، اصلا با پرداخت هزینه برق بیشتر مشکلی نداشتند!
ریسک رقبا
این ریسک خیلی ترسناک نیست و خیلی راحت میشود آن را حل کرد. ریسک رقبا به طور کلی میگوید هنگامی که میخواهید کسب و کارتان را راه اندازی کنید، در نظر داشته باشید که چه افراد یا شرکتهای دیگری در حوزه شما فعالیت دارند و محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه میدهند. آیا میتوانید با این شرکتها رقابت کنید؟ آیا میتوانید محصولی با همان کیفیت یا بالاتر ارائه دهید یا خیر؟
دیدگاه خود را بنویسید