۷ تکنیک برای برقراری ارتباط مثبت

چگونه با خودمان و دیگران ارتباط مثبت برقرار کنیم

چگونگی برقراری ارتباط تا حد زیادی تعیین کننده کیفیت و رسیدن به موفقیت در زندگی است. در مطالعه ای از مدیران ارشد خواستند مهم ترین مهارت ها در رهبری، کسب و کار و زندگی را نام ببرند. ۸۶ درصد آن ها «توانایی برقراری ارتباط» را یک مهارت مهم و کلیدی نسبت به سایر مهارت ها در رسیدن به موفقیت در زندگی معرفی کردند.

توانایی برقراری ارتباط، نه تنها ایجاد رابطه با دیگران بلکه روش تعامل با خود و گفتگوهای درونی مثبت را هم در بر می گیرد. دوستان عزیز با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا روش های برقراری ارتباط مثبت با دیگران را به شما توضیح دهیم.

۱  روش تفسیر شما

۹۵ درصد احساسات به گفتگوی درونی یا روش تفسیر شما بستگی دارد. وقتی مطالب را به شکلی مثبت و سازنده برای خود و دیگران توضیح می دهید، آرام و شفاف هستید و کنترل شرایط را در دست خواهید داشت. اگر موضوعات را به شکلی منفی توضیح داده یا تفسیر کنید، فورا احساسات شما منفی می شود و عصبانی خواهید شد، در نتیجه انگیزه و کارایی تان نیز کاهش پیدا می کند.

واژگان را با دقت انتخاب کنید، تا جایی که می توانید از کلمات مثبت به جای کلمات منفی استفاده کنید. به جای استفاده از کلمه ی مشکل که بار معنایی منفی دارد و احساسات منفی را بر می انگیزد، از واژه شرایط استفاده کنید که کلمه ای خنثی می باشد.

شما حتی می توانید از واژه چالش استفاده کنید و بگوید امروز با چالش جالبی رو به رو هستم. یا با چالشی غیر معمول یا چالش غیر منتظره مواجه هستیم. چالش چیزی است که به دنبال آن هستید، چیزی که بهترین ویژگی های شما و دیگران را آشکار می کند. در واقع چیزی است که به شکلی مثبت مشتاق و منتظر آن هستید.

بهترین واژه جایگزین برای مشکل «فرصت» است. بعضی از بزرگ ترین فرصت ها در کار و زندگی نخست به عنوان مشکل، مانع یا حتی شکست کامل یک محصول یا شغل بروز می کنند، سپس بعد از سپری کردن آن به موفقیت منتهی می شوند.

۲ – گفتگوی درونی مثبت

همیشه در مورد خودتان مثبت صحبت کنید. هرگز درباره خود چیزی نگویید که دوست ندارد واقعی باشد. هرگز خود را نقد یا تحقیر نکنید. اگر اشتباه کردید، فورا با گفتن «دفعه ی بعدی بهتر عمل می کنم» آن را متوقف کنید.

وقتی از شما می پرسند اوضاع چطور است؟ بگویید همه چیز عالی است. حتی اگر مشکلی دارید، لازم نیست نگرانی و مشکلاتتان را با صدای بلند به اطلاع دیگران برسانید.

۳ – ذهن ناخودآگاه تان را برنامه ریزی کنید

وقتی حرف های مثبتی به خودتان می گویید ذهن ناخودآگاه فورا آن ها را به عنوان فرمان می پذیرد و سپس احساسات، زبان بدن و عواطف سازگار با این گفتگو را عینیت می بخشد. با خودتان طوری صحبت کنید که واقعا دوست دارید باشید، نه آن طور که فعلا هستید. هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، احساسات سازگار با آن گفتگو بیشتر می شوند.

برای رسیدن به موفقیت در زندگی، سعی کنید در ظاهر خوش بین و خوشحال باشید. اطرافیان خود را تشویق و تقویت کنید. به کارمندان خود بگویید که کارشان عالی است. از آن ها برای موفقیت های کوچک و بزرگ تشکر کنید.

۴ – انتظارات مثبت داشته باشید

یکی از نیرومندترین ابزارهای انگیزشی، داشتن انتظارات مثبت از خود و دیگران است. به همین دلیل باید در افراد و موقعیت ها به دنبال خوبی باشید. دیوید رزنتال از دانشگاه هاروارد سال های زیادی در مورد اثر انتظارات مثبت مظالعه کرده است. یافته های او نشان می دهد که ما انسان ها نه تنها دوست داریم به خواسته های خود برسیم، بلکه می خواهیم انتظارات خود را نیز تحقق ببخشیم.

انتظارات شما، چه آشکار و چه پنهان، اثر قدرتمندی بر رفتار دیگران دارد. وقتی که بزرگ می شوید، انتظارات والدین اثری شگرف در شکل گیری شخصیت و باورهای شما درباره ی خودتان دارد. بیشتر مشکلات بزرگسالی ریشه در انتقادها و انتظاراتی منفی دارد که در سه تا پنج سال نخست زندگی تجربه کرده اید.

۵ – انتظارات بر زندگی شما تاثیر می گذارد

انتظاراتی که از همسر و فرزندان خود دارید، اثر زیادی بر شخصیت و احساس آن ها نسبت به خودشان دارد. همیشه بگویید در همه زمینه ها انتظار بهترین را از آن ها دارید. انتظارات رئیس اثر مستقیمی بر عملکرد شما و احساستان نسبت به کار دارد. بهترین رئیس ها را «روسای انتظارات مثبت» می نامند. آن ها همیشه اعتماد فراوانی به زیردستان شان دارند.

انتظاراتی که شما از اطرافیان خود دارید هم بر آن ها اثر می گذارد. قانون این است که همیشه به دنبال نکته ای مثبت در افراد باشید و از آن ها انتظار بهترین را داشته باشید، به ندرت ناامیدتان می کنند. سرانجام انتظاراتی که از خود دارید، از همه اثرگذارتر است. اگر انتظار داشته باشید کاری را عالی انجام دهید، حتما عالی انجام می دهید. اگر انتظار دارید به موفقیت در زندگی برسید، حتما موفق می شوید. اگر انتظار دارید رژیم بگیرید یا مطلبی بیاموزید، حتما آن را انجام می دهید.

۶ – انتظارات بزرگ داشته باشید

زمانی که انتظارات بزرگی از خود و اطرافیان تان داشته باشید، به ندرت ناامید می شوید، اما اگر انتظارات منفی داشته باشید، باز هم به ندرت ناامید می شوید، چون به حقیقت تبدیل می شوند. دابلیو کلمنت استون یکی از ثروتمندترین مردان آمریکا در عصر خویش، کار خود را به عنوان یتیمی شروع کرد که کاغذهایی در خیابان شیکاگو پخش می کرد و افراد را تشویق می کرد تا دیوانه معکوس شوند.

دیوانه کسی است که اعتقاد دارد دنیا برای صدمه زدن به او توطئه کرده است. دیوانه ها به همه مشکوک و بدگمان هستند. در هر شرایطی انتظار وقوع بدترین ها را دارند. دائما به پشت سر خود نگاه می کنند و مطمئن هستند که دیگران می خواهند آن ها را بدزدند!

اما از طرف دیگر دیوانه معکوس کسی است که اعتقاد دارد، دنیا توطئه کرده تا خوبی کند و در رسیدن به موفقیت های بیشتر و بزرگ تر در زندگی به او کمک کند. دیوانه های معکوس، اشخاص مشکلات و شرایط را بخشی از یک توطئه بزرگ می دانند که برای کمک به موفقیت بیشتر آن ها در آینده طراحی شده است.

بنابراین برای رسیدن به موفقیت در زندگی با خودتان ارتباط مثبت برقرار کنید. سپس سعی کنید که همین ارتباط مثبت را با دیگران هم برقرار نمایید. همیشه در زندگی تان انتظار بهترین ها را داشته باشید. همیشه به دنبال خوبی ها باشید. همیشه به دیگران بگویید که چرا قدردان آن ها هستید و آن ها را باور دارید. مطمئن باشید از تفاوتی که این دیدگاه در حرفه شما ایجاد می کند شگفت زده خواهید شد.

۷ – تمرین عملی برای برقراری ارتباط مثبت

۱ – هر روز صبح از خواب بیدار شوید و با احساسی همدلانه به خودتان بگویید «از این که خوشحال و سالمم احساس فوق العاده خوبی دارم». در طول روز هر گاه شخصی حالتان را پرسید، با لبخند بزرگی بگویید که عالی هستید.

۲ – همیشه از خودتان و دیگران انتظار بهترین ها را داشته باشید. به دیگران بگویید که مطمئن هستید که موفق می شوند و کارشان عالی است. انتظارات شما احساسات و رفتار آن ها را به طرز شگفت انگیزی شکل می دهد.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

16 − دو =