راه های مقابله با خشم و عصبانیت

روش های مقابله با خشم و عصبانیت

چگونه خشم و عصبانیت خود را کنترل کنیم؟

در دنیای پر استرس امروز کنترل عصبانیت شاید خیلی سخت باشد ولی هنری است که به هر حال باید بلد باشیم. و اگر آن را بلد نیستیم، بهتر است از همین امروز شروع کنیم و آن را فرا بگیریم.

بعضی از آدم ها نسبت به بقیه زودتر عصبانی می شوند و اصولا نسبت به دیگران آسیب پذیرتر هستند. برای این دسته از افراد خواندن این مطلب قطعا فواید بیشتری دارد، بنابراین توصیه می کنیم که تا آخر این مطلب را مطالعه نمایید و تکنیک هایی که آموزش می دهیم را تمرین کنید تا بتوانید در روابطی که دارید خشم خود را به خوبی کنترل نمایید.

کنترل اعصاب شما، مختص خودتان است!

شما قطعا در ذهن خود قواعد و تفکرات مختص به خود را دارید، این مسئله باعث می شود که به روشی که مختص خودتان است رفتار کنید. و شناخت خوبی از خود داشته باشید تا بتوانید حساسیت های خاص خود را بشناسید و با توجه به آن راه حلی که به دردتان می خورد را اجرا کنید. پس برای مقابله با خشم و عصبانیت ابتدا باید خودتان را به خوبی بشناسید و راه حل متناسب با خود را بیابید.

در هر شرایط و ارتباطی ابتدا سعی کنید طرف مقابلتان را درک کنید و بفهمید قصد دارد چه چیزی به شما بگوید، نه این که بدون درک حرف های او، فقط از خودتان واکنش نشان دهید.

باید بدانید که در مکالمات خود نباید به چیزهایی که روی آن حساس هستید نزدیک شوید

زمانی که در بحث و مکالمه های خود احساس کردید که طرف مقابل در حال ورود به منطقه ی خطر شماست، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که موضوع گفتگوی خود را طوری تغییر کنید که سبب خشمتان نشود.

این مورد، یکی از مهم ترین مهارت هایی است که شما باید در کنترل عصبانیت و خشم خود به کار ببرید. اگر در این شرایط قرار گرفتید، با تغییر سریع موضوع به طرف مقابل اجازه ی پیش بردن گفتگو به سمتی که نباید را ندهید. مثلا اگر کسی در مورد موضوعی که قبلا به علت شنیدن آن به شدت عصبانی شده بودید صحبت کرد، به سرعت بحث را عوض کنید چون در صورت خشمگین شدن شرایط بسیار سخت می شود و به راحتی نمی توانید شرایط را به قبل برگردانید.

در این موقعیت در مورد چیزی که طرف مقابلتان از آن خوشش می آید سوالی مطرح کنید. معمولا هرکسی دوست دارد در مورد خودش صحبت کند، پس با این روش می بینید موضوعی که مورد حساسیت شماست به کلی فراموش خواهد شد.

به نزدیکان خود بگویید روی چه موضوعاتی حساس هستید

بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که در مورد چیزهایی که روی آن حساسیت دارید، با طرف مقابلتان صحبت کنید. مثلا می توانید این کار را در ابتدای آشنایی با همسر آینده خود انجام دهید. با این روش در آینده شریک زندگیتان به خوبی می داند چه چیزهایی شما را عصبانیت می کند، بنابراین همواره از آن دوری خواهد کرد. در این صورت شما دیگر شاهد این گونه مسائل نخواهید بود و کمتر دچار حالت عصبانیت می شوید و کار به جایی نمی رسد که نتوانید خشم خود را کنترل کنید.

در مقابل شما هم می توانید از طرف مقابل خود درباره ی موضوعاتی که روی آن حساسیت دارید سوال بپرسید تا بدانید از چه چیزهایی باید دوری کنید تا در آینده ی درگیر بحث و مشکلات نشوید. در این صورت اگر ناخواسته کاری انجام دادید که باعث حساسیت طرف مقابل شد سریعا متوجه خواهید شد و چاره ای برای رفع عصبانیتش پیدا خواهید کرد.

اگر به مرحله عصبانیت رسیدید به یک جای خلوت بروید

بسیاری از مواقع پیش می آید با وجود این که تمام سعی خود را کرده اید که عصبانی نشوید اما این اتفاق می افتد که کسی از خط قرمزهای شما عبور می کند و اعصاب شما را به هم می ریزد. در این شرایط شما باید بهترین واکنش را از خود نشان دهید و عاقلانه رفتار کنید. بهترین کاری که می شود انجام داد این است که سریعا محیط را ترک کنید و به جایی خلوت بروید تا بتوانید ناراحتی و عصبانیت خود را کنترل کنید، تا دچار مشکلات بعدی نشوید. صبر کنید تا آرام شوید و بتوانید راهی منطقی برای غلبه بر ناراحتی خود پیدا کنید.

با واکنش سریع و بدون تصمیم منطقی چیزی به جز بدتر شدن حالتان و پشیمانی در آینده نصیبتان نخواهد شد. این گونه حال طرف مقابلتان را به هم می ریزید و این به صورت چرخه ای در خواهد آمد که سرانجام به خودتان آسیب وارد می کند.

حرف های طرف مقابل را به حساب دشمنی با خود نگذارید

در اکثر اوقات طرف مقابل شما منظوری ندارد و هدفش عصبانی کردن شما نیست. اما گاهی اوقات ممکن است طرف مقابل شما، کلا آدم بدرفتار و بدکلامی باشد و واقعا قصد ناراحت کردن شما را نداشته باشد. پس به این معنی نیست که قصد ناراحتی شما را دارد. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که وجود او را نادیده بگیرید و تصور کنید او در دنیایی که زندگی می کنید، وجود ندارد.

راهکار بعدی که توصیه می شود این است که کلا از این قبیل آدم ها دوری کنید چون فایده ای جز به هم ریختن شما ندارند، اگر چاره ای به جز تحملشان ندارید بهتر است آن ها را اصلا به عنوان یک آدم به حساب نیاورید.

روش کنترل عصبانیت

ممکن است شما بسیار دلسوز و مهربان باشید، این گونه قادر هستید فراتر از رفتارهای زننده و آزاردهنده ی این افراد را ببینید و فرصتی پیدا کنید تا آن ها مشکلات خود را با شما در میان بگذارند. به آن ها اجازه دهید که با شما درد و دل کنند. مخصوصا اگر از نزدیکانتان باشند وظیفه ی شماست که نسب به ریشه یابی مشکلاتی که دارند تلاش کنید و علاقه نشان دهید. با این کار می توانید برای خود آرامش به وجود آورید.

باید به طرف مقابلتان این اطمینان را بدهید که هدف شما برطرف کردن مشکلات اوست. این که بتوانید مشکلات دیگران را پیدا کنید و برای آن راه حل به دست آورید، یک مهارت با ارزش است.

رفتار طرف مقابل را به حساب تعصبات و نگرش خاص او بگذارید

بهتر است به جای توجیه رفتار خودتان یا این که خود را ثابت کنید به این توجه کنید که هرکسی عقاید مربوط به خود را دارد و شما نمی توانید باورها و تعصبات طرف مقابل را عوض کنید.

در این صورت می توانید اهمیتی ندهید و به راحتی بگذرید تا راحت تر به آرامش برسید. در عوض با افرادی معاشرت کنید که طرز فکر مشابهی با شما داشته باشند.

با حساسیت های عمومی بیشتر آشنا شوید و از آن ها دوری نمایید

اعتقادات شخصی هیچ کس را مورد حمله قرار ندهید، به آن ها بی احترامی نکنید و در مقابل اجازه ندهید به باورهای شما بی احترامی شود.

روی خوبی ها تمرکز کنید، هر فرصتی را برای احترام گذاشتن به دیگران غنیمت بشمارید. طوری رفتار کنید که به آن باور دارید و از آن حرف می زنید. اگر حرف و عملتان یکی باشد قطعا بسیار محبوب خواهید شد.

لازم نیست بگویید در مورد دیگران چطور فکر می کنید

لازم نیست در همه ی مواقع از طرف مقابل خود انتقاد کنید. در بیشتر مواقع او را آزرده خواهید کرد. بهتر است که خود فرد در مورد مشکلش فکر کند و برای تغییر آن تصمیم بگیرد. شما با اشاره به نقطه ضعف های او آسیب بزرگی به او وارد می کنید. در عوض می توانید به او پیشنهاد کمک دهید و راه های مختلف انجام کاری را به صورت کاملا غیرمستقیم در اختیارش قرار دهید.

باید کاری کنید که احساس کند او را درک کرده اید، اگر در مورد مسئله ای ناراحت است سعی نکنید آن را کوچک جلوه دهید یا او را سرزنش کنید.

تجربیات زندگی را به خاطر بسپارید و از آن استفاده کنید

در صورتی که تجربه ی بدی را پشت سر گذاشته اید، آن را بررسی کنید و نکاتی را که می توانید از آن یاد بگیرید را یادداشت نمایید. از این که این تجربه ی تلخ نتوانسته شما را نابود کند و توانسته اید از آن درسی بگیرید خوشحال باشید.

دوستان عزیز، با استفاده از راهکارهایی که اشاره کردیم می توانید به خوبی دید خود را نسبت به دنیا تغییر دهید و خشم و عصبانیت خود را به موقع کنترل نمایید.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

20 + 1 =