افراد باهوش چه خصوصیاتی دارند

ویژگی افراد باهوش

باهوش بودن به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. همه ی مردم دوست دارند در دسته ی انسان های باهوش قرار بگیرند تا به موفقیت فردی در زندگی دست پیدا کنند. اما تا به حال درباره ی این که یک فرد باهوش چه ویژگی هایی باید داشته باشد فکر کرده اید؟ واقعا چه عاملی باعث می شود تا یک انسان باهوش با دیگران تمایز داشته باشد؟ آیا این فرد توانایی های خاصی در حوزه های مختلف دارد؟ یا فقط می تواند مسائل سخت و پیچیده ی ریاضی را مورد بررسی قرار دهد تا بتوانیم به آن شخص لقب باهوش را نسبت دهیم؟

دوستان عزیز سایت برای پاسخ به این سوال ها باید ویژگی مشترکی که تمام افراد باهوش از آن برخوردار هستند را مورد بررسی قرار دهیم. در یکی از سایت های معروف و معتبر لاتین این سوال مطرح شده است که افراد باهوش چه ویژگی هایی دارند. و به نکات خوبی در این زمینه اشاره شده است که قصد داریم در این مقاله به شرح آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

قابلیت انطباق دارند

بسیاری از افرادی به این مورد اشاره کرده اند که یک انسان باهوش می تواند در شرایط متفاوت بسیار انعطاف پذیر باشد. یعنی می تواند خود را با هر محیطی وفق دهد، و در هر شرایط سخت و دشواری از خود آمادگی نشان دهد. افراد باهوش با وجود تمام محدودیت و سختی هایی که وجود دارد؛ خود را با شرایط هماهنگ می کنند و کاری که لازم است و می دانند که درست است را انجام می دهند.

یافته های جدید و تحقیقاتی هم که در این زمینه انجام شده است، این موضوع را کاملا تایید می کند که باهوش بودن به معنای این است که فرد قابلیت انطباق بیشتری داشته و کارآمدتر باشد. به گونه ای که قادر باشد با محیطی که در آن قرار دارد بهتر ارتباط برقرار کند. در این صورت می تواند هم در خود و هم در محیطی که قرار گرفته است تغییرات بهتری را ایجاد نماید. در حالی که سایر افراد قادر نخواهند بود این کار را به راحتی انجام دهند و قابلیت انطباق پذیری کمتری در مقایسه با این افراد خواهند داشت.

فروتن هستند

یکی از خصوصیات افراد باهوش دارا هستند «فروتنی» است. این افراد به هیچ وجه در مورد بحث هایی که از آن اطلاع ندارند، اظهارنظر نمی کنند و از گفتن جمله ی نمی دانم هیچ هراسی ندارند.

یک فرد باهوش هرگز در مورد چیزی که نمی داند احساس ضعف نمی کند. در واقع طبق پژوهش هایی که انجام شده است این امر به این علت است که افراد دیگری که از بهره هوشی کمتری برخوردار هستند، در مورد توان ذهنی خود دچار یک نوع بزرگ نمایی می شوند و اصرار دارند ذهن خود را بیشتر از آن چه که هست نشان دهند. برای همین است که عادت دارند خود را بیشتر از چیزی که هستند نشان دهند.

به طور مثال بسیاری از دانش آموزان که در امتحانات نمرات بالا کسب کرده بودند؛ بعد از امتحان تصور می کردند به سوالات کمتری پاسخ درست داده اند. در حالی که دانش آموزان دیگر که نمرات پایین تری کسب کرده بودند، فکر می کردند نمرات بالایی خواهند گرفت و به بیشتر سوالات پاسخ درست داده اند!

بسیار کنجکاو هستند

بر اساس باوری که انیشتین داشت می توان یکی از بارزترین ویژگی های یک فرد باهوش را همین کنجکاو بودن دانست. انیشتین معتقد بود که استعداد خاصی ندارد فقط به شدت کنجکاو است.

دانشمندان در تحقیقاتی که انجام داده اند به این نتیجه دست یافته اند کودکانی که در سنین پایین نمرات بالایی را در تست هوش کسب کرده بودند، بعدها در سنین بالاتر تمایل بیشتری به کسب تجربیات جدید نسبت به سایر همسالان خود داشته اند. این موضوع می تواند نشان دهنده ی اهمیت کنجکاوی باشد که به طور حتم با باهوش بودن رابطه ی مستقیمی خواهد داشت.

روشن فکر هستند

افرادی که نسبت به دیگران از هوش بیشتری برخوردارند، همواره منتظر فرصت هایی هستند تا بتوانند از آن ها استفاده کنند. این افراد هیچ گاه در برابر راه حل های مختلف از خود تعصب نشان نمی دهند و تلاش نمی کنند تا با تعصب بیجا مسائل را انکار کنند. افراد باهوش با ذهنی باز و آماده پذیرای نظرات و مسائل جدید هستند و با روشن فکری با آن ها به درستی برخورد می کنند.

طبق تحقیقات صورت گرفته افرادی که همیشه در جست و جوی دیدگاه های متفاوت هستند و مسائل را با دید منطقی نگاه می کنند، در آزمون های مختلف هوش، امتیازات بالاتری را کسب می کنند. یک انسان باهوش در مورد مسائل گوناگون تنها به ظاهر متکی نمی شود و زمانی شرایط را می پذیرد که شواهد منطقی در پشت آن وجود داشته باشد.

درون گرا هستند

دورن گرایی یکی از ویژگی هایی است که افراد با بهره ی هوشی بالا از آن برخوردار هستند. این افراد کمتر در محیط های دوستانه و اجتماعی حاضر می شوند و ترجیح می دهند این گونه زندگی کنند.

تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است نیز صحت این ادعا را ثابت می کند که در آزمون های مختلف هوش کسانی که نمرات بالاتری کسب کرده اند، به نوعی این ویژگی را داشته اند. می توان گفت که این ویژگی در افراد باهوش بیشتر مشاهده می شود. البته تحقیقات بیشتری در حال انجام است تا دلایل قطعی این موضوع برای دانشمندان آشکار شود.

خویشتن دار هستند

افراد باهوش همیشه سعی می کنند تا با خویشتن داری بر عواملی که می تواند برایشان مشکل ایجاد کند مبارزه کنند. این افراد معمولا با برنامه ریزی و یافتن راهبردهای جایگزین سعی می کنند همیشه بر شتاب زدگی خود غلبه داشته باشند. طبق تحقیقات میان خویشتن داری و هوش بالا ارتباط مستقیمی وجود دارد.

در یکی از این پژوهش ها قرار شد داوطلبان از میان دو پاداش که یکی مبلغ کمتری بود و در زمان کوتاه پرداخت می شد با گزینه ی دیگر که مبلغ بیشتر بود و دیرتر پرداخت می شد یکی را انتخاب کنند. نتایج این گونه حاصل شد: افرادی که خویشتن دارتر بودند همان افرادی بودند که در تست های هوش امتیاز بالاتری را در مقایسه با افراد دیگر به دست آورده بودند. به این علت که ناحیه ای در مغز به نام قشر جلویی پیشانی وجود دارد که در حفظ خویشتن داری و رسیدن به اهداف، به فرد کمک می کند.

حس شوخ طبعی دارند

شوخ طبعی یکی از ویژگی های ظاهری افراد باهوش است که اکثرا آن را دارا می باشند. دانشمندان دریافته اند افرادی که به نوشتن داستان های طنز می پردازند از هوش کلامی بسیار بالایی برخوردار هستند. همچنین کمدین های مطرح هوش بالاتری نسبت به بقیه افراد دارند.

آن چیزی که مسلم است این است که شوخ طبعی ویژگی افراد باهوش است که اکثرا از آن برخوردار می باشند. و بین این دو عامل یعنی شوخ طبعی و باهوش بودن در افراد رابطه ی مستقیمی وجود دارد.

غالبا کارهای خود را به تعویق می اندازند

پژوهش ها و یافته هایی که موجود است این گونه نشان می دهد که افراد باهوش معمولا علاقه ی خاصی به تعویق انداختن کارها دارند. آن ها در اکثر کارها تلاش می کنند که تا می توانند انجام آن ها را به زمان دیگری موکول کنند. چون روی کارهایی که به نظرشان مهم تر است تصمیم دارند به تمرکز بپردازند.

دیدگاه جالب تری که وجود دارد این است که افراد باهوش کارهای مهم را هم عادت دارند به تعویق بیندازند. البته این کار آن قدرها هم که فکر می کنید بد نیست و در مواقعی می تواند خوب باشد و باعث ایجاد نوآوری شود.

پرسش های بزرگی مطرح می کنند

افراد باهوش همیشه درباره ی چیزهای بزرگ بسیار تفکر و تعمق می کنند. آن ها درباره ی هر چیزی به دنبال هدف هستند. برای همین ممکن است بسیار مضطرب و سردرگم باشند. این افراد مسائل را از دیدهای مختلف مورد بررسی قرار می دهند و احتمال بروز خطا را در هر چیزی طبیعی می دانند. به همین علت همیشه به تحلیل تجربیات خود می پردازند و به نوعی علت آن ها را جستجو می کنند. همین موضوع نیز باعث ایجاد اضطراب در آن ها می شود.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

نوزده + هجده =