برندهای ورزشی برتر دنیا در نشریه فوربس آمریکا

با ارزش ترین برندهای ورزشی معروف دنیا

در دنیا ورزش های حرفه ای به راحتی می توانیم از طریق برنده یا بازنده شدن تشخیص دهیم که چه تیمی بالا و چه تیمی پایین است. اما وقتی پای ارزش یک برند ورزشی براساس در آمد تعیین می شود یک تیم ورزشی یا یک ورزشکار می تواند ارزش افزوده ایجاد کند.

نشریه معتبر “فوربس” ۳ سال است که برندهای ورزشی در دنیا را بر این اساس ارزیابی میکند. کارشناسان این نشریه هر سال برندها را براساس توانایی هایشان در درآمدزایی ارزیابی میکند که نتیجه اش می شود انتخاب “چهل شگفت انگیز فوربس”.

این چهل برند منتخب شده در چهار دسته ورزشکاران، تیم ها، رویدادها و کسب و کارها می باشد و در هر دسته ده برند برتر رده بندی می شوند.

در رده بندی ورزشکاران، برند شخصی تایگروودز، همچنان پبشتار است. مشکلات خانوادگی وودز، دو سال پیش باعث شد که او به شدت افت کرده و برای اولین بار در ۱۵ سال گذشته، از میان پنجاه نفر اول گلف جهان خارج شود.
علاوه بر آن، وجهه او نزد افکار عمومی خدشه دار شده بود. اما تایگروودز ثابت کرد که با یک مدیریت روابط عمومی حرفه ای میتوان حتی از چنین تهدید هایی هم یک فرصت ساخت. با اینکه ارزش برند شخصی وی از ۸۲ میلیون دلار در سال گذشته و به ۵۵ میلیون دلار رسیده است، اما تایگروودز، هنوز با ارزش ترین برند شخصی ورزشی دنیا به شمار می آید. قراردادهای اسپانسرینگ او با ساعت رولکس و شرکت نایک همچنان در جهان ورزش بی نظیر است.

در رده بندی با ارزش ترین برند ورزشکاران، راجر فدرر، تنیس باز سوییسی در مکان دوم  قرار دارد. ارزش برند شخصی فدرر توسط فوربس، ۲۹ میلیون دلار محاسبه شده است. فوربس در مورد فدرر نوشته که او با ۱۰ قرارداد اسپانسرینگ عالی، در میان تمامی ورزشکاران، بهترین وضعیت را دارد. فدرر با نایک در میان تنیس بازان بی نظیر است. بیش ترین رشد در این رده بندی را لبرون جیمز، ستاره نو ظهور بسکتبال NBA امریکا، داشته که ارزش برند شخصیش از ۱۳ میلیون دلار در سال گذشته، به ۲۰ میلیون دلار رسیده و تا رده ۵ بالا آمده است.

نایک به تنهایی سال ۱۰ میلیون دلار به لبرون جیمز میدهد و علاوه بر آن، او به تازگی یک قرارداد با ارزش هم با مک دونالد بسته است. در میان فوتبالیست ها، با ارزش ترین برند شخصی متعلق به دیوید بکهام است که علی رغم قرار داشتن در پایان زندگی حرفه ای، هنوز درآمد زا ترین بازیکن فوتبال از لحاظ قراردادهای تجاری است و برندش از نگاه فوربس، ۲۰ میلیون دلار می ارزد. دومین بازیکن فوتبال در این لیست، کریستیانو رونالدو است که برند شخصیش با ۸ میلیون دلار ارزش، ۹ می باشد.

نکته عجیب این جاست که لیونل مسی، برنده بیشترین توپ طلا، در میان ده برند با ارزش ورزشکاران جهان دیده نمی شود. دلیل آن، این است که معیار نشریه فوربس برای ارزش گذاری برند، میزان محبوبیت ورزشکار و توانایی بالقوه اش برای درآمدزایی نیست، بلکه توانایی بالفعل او در درآمدزایی و بستن قراردادهای اسپانسرینگ شخصی است. اصطلاحاً به این قراردادهای تجاری، “پشت نویسی” یا “صحه گذاری توسط ورزشکار” گفته می شود. از این لحاظ مسی هنوز از خیلی ورزشکاران آمریکایی یا تنیس بازهایی مانند راجر فدرر و ماریا شاراپوا عقب تر می باشد.

یانکی ها بالاتر از منچستر یونایتد

در رده بندی با ارزش ترین برندهای ورزشی برتر دنیا، تیم بیسبال نیویورک ینکنیز پیشتاز بوده و توانسته است منچستر یونایتد را پشت سر بگذارد. البته نشریه فوربس این توضیح را هم داد که افزایش نرخ دلار در برابر پوند، در اینجا اثرگذار بوده و اگر نرخ ارز ثابت می ماند، باشگاه فوتبال انگلیسی همچنان با ارزش ترین برند ورزشی در میان تیم ها بود.
ارزش برند یانکی ها با آن لوگوی مشهور NY، معادل ۳۴۰ میلیون دلار برآورد شده است. این ارزش طبق یک سیستم پیچیده محاسبه میشود. این ارزش طبق یک سیستم پیچیده محاسبه شده و مضربی است از درآمدهایی که خود باشگاه ایجاد نموده و شامل درآمدهایی که در کل لیگ تقسیم میشود، نیست. مثل درآمد فروش حقوق تلویزیونی. درواقع درآمدهایی که یک باشگاه خارج ار فعالیت لیگ کسب میکند، ضرب در چهار شده است.

به جز نیویورک ینکیز، سهم تیم ورزشی دیگر از امریکا در میان ۱۰ برند با ارزش جهان دیده می شوند. یک دلیل اصلی آن را پیشرو بودن ورزش امریکا در بازاریابی باید دانست. در واقع در هر ۴ رده بندی نشریه فوربس، برندهای امریکایی پیشتاز هستند. یک دلیل دیگر آن، بازار بزرگ و پردرآمد مصرف ورزش در امریکاست.
با این حال جای تعجب نیست که ۶ تیم دیگر در رده بندی با ارزش ترین برندهای تیم های ورزشی، همگی تیم های فوتبال اروپایی هستند. سومین برند با ارزش تیم های ورزشی دنیا، باشگاه فوتبال رئال مادرید است. فوربس ارزش برند رئال مادرید را ۲۶۴ میلیون دلار برآورد کرده است. ۴ تیم دیگر فوتبال در میان ۱۰ برند با ارزش تیم های ورزشی، بایرن مونیخ (پنجم، ۱۷۹ میلیون دلار)، بارسلونا (هفتم، ۱۷۲ میلیون دلار)، آرسنال (هشتم، ۱۵۸ میلیون دلار) و آ.ث میلان (نهم، ۱۴۷ میلیون دلار) هستند.

فاصله زیاد “سوپربول”

مثل دو سال گذشته، در رده بندی با ارزش ترین برندهای رویدادهای ورزشی، “سوپربول” که به دیدار نهایی رقابت های لیگ فوتبال امریکایی اطلاق می شود، با فاصله زیاد اول است. ارزش برند “سوپربول”، فصل پیش در یک روز به تنهایی ۴۲۵ میلیون دلار درآمدزایی کرد که رقمی خیره کننده برای یک تک رویداد ورزشی است. ارزش این برند این رویداد هم بر همین اساس تعیین شده است. سیستم ارزش یابی برندهای رویدادهای ورزشی، براساس محاسبه میانگین درآمدهای روز مسابقه توسط رویدادهاست.

در این رده بندی، بازی های المپیک تابستانی رشد قابل توجهی داشته و ارزش برندش ۲۳۰ میلیون دلار است. از نگاه نشریه فوربس، علت این رشد، افزایش رقابت برای خرید حقوق رسانه ای و دیجیتالی پخش بازی هاست. برند بازی های المپیک زمستانی هم از ۹۳ میلیون دلار در سال قبل، ارزشی به ۱۲۳ میلیون دلار رسیده و در رده ۶ قرار گرفته است. دلیل آن هم افزایش ۵۴ % در درآمد رسانه ای بین بازی های ۲۰۰۶ تورین تا ونکوور ۲۰۱۰ بود.

درمیان با ارزش ترین برندهای رویداد ورزشی، تنها دو برند فوتبالی دیده می شود؛  جام جهان فیفا (سوم، ۱۴۷ میلون لار) و لیگ قهرمانان یوفا (پنجم، ۱۳۲ میلیون دلار). به جز دو برند المپیکی، شش برند دیگر رویدادهای ورزشی در این رده بندی همگی آمریکایی اند.

برند ورزشی نایک، پیشتاز بلامنازع

کسب و کارهای ورزشی حتی در دوران بحران اقتصادی هم خوب کار می کنند. در میان با ارزش ترین برندهای کسب و کارهای مربوط به ورزش، چهار برند متعلق به شبکه های تلویزیونی هستند. اما پیشتاز بلامنازع این برندها، همچنان نایک می باشد که طی ۱ سال گذشته، ارزشش ۴۰% افزایش داشته و به ۱۵ میلیارد دلار رسیده است.
نایک، در بازار کفش های ورزشی ۳۸ % کل بازار را در اختیار دارد و از این لحاظ اول است. فروش پوشاک نایک هم سال پیش، نه درصد افزایش داشت. طریقه محاسبه ارزش برندهای کسب و کارها توسط فوربس، براساس این است که برند این کسب و کارها چقدر ارزش ایجاد می کند.

آدیداس، رقیب آلمانی نایک، در این رده بندی با ۵ میلیارد دلار ارزش برند، ۳ است. دو تولید کننده ورزشی دیگر هم در این رده بندی هستند: ریباک آمریکایی که سال ۲۰۰۵ آدیداس آن را خرید و حالا ارزش برندش به ۱.۵ میلیون دلار رسیده و ۶ برند با ارزش کسب و کار ورزشی است و “آندر آمر” دیگر برند آمریکایی که با ۱ میلیارد دلار ارزش برند، ۷ است.
در مکان ۲ این رده بندی، شبکه ورزشی ESPN متعلق به والت دیسنی، قرار دارد که ارزش برندش با ۱ میلیارد دلار افزایش، به ۱۱.۵ میلیارد دلار رسیده است. این شبکه ورزشی قدرتمند آمریکایی، تنها در سال ۲۰۱۰ بیش از ۴ میلیارد درآمد عملیاتی داشته است.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

سه × 3 =