چه دلتان بخواهد رییس خودتان باشید، چه به آزمون و خطا با یک مسیر شغلی تازه بپردازید و چه پروژههایی جداگانه از شغل اصلی خود دریافت کنید تا به علایق خود برسید، زندگی فریلنسری میتواند همان مسیری باشد که مدتها آرزویش را کردهاید. این روزها افراد زیادی را میبینیم که خود را فریلنسر معرفی میکنند و رویکرد کاری آنها گاهی گنگ به نظر میرسد. در این مقاله قصد داریم شما را با معنای عبارت «فریلنسر» آشنا کنیم، از ساز و کار زندگی فریلنسری بگوییم و همچنین به معرفی بهترین سایت های فریلنسری ایران بپردازیم که دریافت پروژه و همکاری با مشتریان را آسان میکنند
فریلنسری به چه معناست؟
فریلنسری یا فریلنسینگ رویکردی قراردادی است که در آن، شخص به جای اینکه توسط تنها یک سازمان جذب و استخدام شود، از مهارتها و تخصص خود برای خدمترسانی به چندین مشتری به صورت همزمان استفاده میکند.
اگر بخواهیم سادهتر بگوییم، فریلنسینگ بدین معناست که شما از مهارتها، تحصیلات و تجارب خود برای همکاری با مشتریان گوناگون استفاده میکنید و بدون تعهد به تنها یک کارفرما، پروژههای متعددی را به انجام میرسانید. میزان پروژهها و وظایفی که بر عهده میگیرید نیز کاملا به تواناییهای شما وابسته است.
در زندگی فریلنسری، شخص معمولا به سراغ کارهایی میرود که میتوان به صورت دورکاری و از منزل نیز به آنها رسیدگی کرد. اما نمیتوان فریلنسری را لزوما «کار از خانه» توصیف کرد و همهچیز بستگی به فاکتورهای گوناگون و توافق فرد با شرکت یا مشتری مورد نظر دارد.
گاهی از اوقات ممکن است برای رسیدگی به یک پروژه، نیازمند مراجعه حضوری به دفتر مشتری باشید. از سوی دیگر، کار از منزل خیلی از اوقات به معنای استخدام شدن توسط کارفرمایی است که در ازای دورکاری، حقوقی ثابت به شما میپردازد و این موضوع کاملا در تضاد با ماهیت فریلنسری است. در عین حال باید این را نیز در نظر گرفت که اکثر مشاغلی که فریلنسرها به سراغ آن میروند وابستگی کامل به اینترنت دارد و اصلا به همین خاطر است که میتوان بخش اعظم آنها را به صورت دورکاری نیز به انجام رساند.
فریلنسر کیست؟
فریلنسر یا کارگر فریلنس، فردی خویشفرما است که در ازای خدمترسانی به مشتریان گوناگون، به کسب درآمد میپردازد. این خدمات رابطه مستقیمی با مهارتهای شخص دارند و ضمنا تنها در اختیار مشتریان سازمانی قرار نمیگیرند.
فریلنسرها از پلتفرمهای شخص ثالث گوناگون مانند سایت های فریلنسری ایران و جهان استفاده میکنند و با شبکهسازی، به مشتریانی متصل میشوند که قادر به همکاری مستقیم با آنها باشند. اما آیا زندگی فریلنسری انتخابی درست به حساب میآید؟ آیا میتوان با در پیشگیری این رویکرد، به درآمدی باثبات و بهتر از زندگی کارمندی دست یافت؟
مزایا و معایب زندگی فریلنسری
هر شغلی مجموعهای از مزایا و معایب را با خود به همراه میآورد و فریلنسری نیز تفاوتی از این بابت ندارد. در واقع آشنایی با چالشها و فرصتها باعث میشود که بتوانید تصمیمی آگاهانه اتخاذ کنید.
مزایا
- آزادی عمل در همکاری با مشتریان: فریلنسرها مزیتی بزرگ نسبت به کارمندان معمولی دارند و آن، امکان انتخاب افرادی است که به همکاری با آنها مشغول میشوند. فریلنسرها ضمنا قادر به همکاری همزمان با چندین مشتری مختلف هستند. آمارها نشان میدهد که حدودا ۵۶ درصد از فریلنسرها مشتریان خود را از طریق شبکهسازی و ۴۷ درصد از آنها نیز مشتریان را از طریق سایت های فریلنسری پیدا میکنند.
- کنترل کامل بر میزان کار: یکی دیگر از مزایای فریلنسری، امکان تعیین و کنترل حجم کارها است. یک فریلنسر میتواند پروژههای هر چقدر کم یا هر چقدر زیاد را بپذیرد یا اصلا صرفا به سراغ پروژههایی برود که به نوعی برای او معنادار هستند. بدین ترتیب میتوان صرفا روی کار متمرکز بود و خبری از حواسپرتیهای زندگی کارمندی (مانند جلسهها، سیاستهای سازمانی و موارد مشابه) نیست.
- انعطافپذیری: همانطور که تاکنون خودتان متوجه شدهاید، چنین حدی از آزادی عمل در انتخاب مشتریان و حجم کار باعث میشود فریلنسرها به سطحی بالا از انعطافپذیری دست پیدا کنند که اکثر مردم آرزویش را دارند. به عنوان مثال اگر بخواهید در اکثر ماههای سال به صورت تماموقت کار کنید و در فصل تابستان به کار پارهوقت مشغول شوید، هیچکسی نیست که جلوی شما را بگیرد.
- استقلال: مشاغل فریلنس، استقلالی منحصر به فرد با خود به همراه میآورند. نهتنها نیازی به حضور یافتن در دفاتر و پایبندی به ساعات کاری طولانی ندارید، بلکه میتوانید به تنهایی کار کنید یا شرایطی را برای خود فراهم آورید که منجر به دستیابی به بیشترین احساس راحتی میشود.
- دستیابی به موقعیتهای شغلی متعدد: بسیاری از مشاغل به گونهای طراحی شدهاند که فرصتهای مختلفی در اختیار کارمندان میگذارند. با این حال در زندگی فریلنسری میتوان روی گستره وسیعی از پروژهها با پسزمینههای گوناگون فعالیت کرد. وقتی برای تنها یک شرکت کار میکنید، تجربه چندانی راجع به دیگر صنایع و مسیرهای شغلی به دست نمیآورید. اما فریلنسینگ افقهایی تازه پیش روی شما میگذارد. این تنوع، فضایی پدید میآورد که کمتر خستهکننده و فرسایشی تلقی میشود.
-
معایب
- عدم وجود مزایا: درحالی که کارمندان در اکثریت مواقع از مزایای گوناگون مانند بیمه و عیدی برخوردار میشوند، فریلنسرها به ندرت چنین امتیازاتی به دست میآورند. از آنجایی که فریلنسرها خویشفرما هستند، معمولات خودشان باید مسئولیت تهیه بیمه را برعهده بگیرند.
- کار منقطع: یافتن جریانی ثابت از کارها و پروژهها، یکی از دشوارترین وظایف یک فریلسنر است. پروژهها ممکن است کلید بخورند و بعد رها شوند. مشتریان ممکن است کارها را زودتر از آنچه که توافق شده به پایان برسانند. ممکن است پروژههای قبلی را به پایان برسانید و سپس به سختی قادر به یافتن کارهای هرچه بیشتر باشید. در واقع نظرسنجیها و پژوهشها نشان میدهند که ۶۵ درصد از کارگران فریلنس، یافتن مشتریان را دشوارترین بخش کار خود میدانند. اما استفاده از پلتفرمهای گوناگون مانند سایت های فریلنسری ایران و همینطور شبکهسازی میتواند به شما در حل این مشکل کمک کند.
- نیاز به مسئولیتپذیری بیحد و حصر: وقتی به عنوان یک فریلنسر شروع به کار میکنید، در واقع در حال مدیریت یک کسبوکار کامل هستید. شما باید به تنهایی توسعه کسبوکار، یافتن مشتریان، مدیریت مشتریان، رسیدگی به امور مالی و موارد مشابه را برعهده بگیرید. در عین حال باید تصمیماتی مهم را به صورت روزانه اتخاذ کنید: مثلا اینکه پرداختی خود را چطور دریافت میکنید، برای کار خود به سراغ چه ابزارهایی میروید، با چه افرادی وارد همکاری میشوید و چطور میتوانید بیشترین بهرهوری را به دست آورید تا قادر به رسیدگی همزمان به چندین پروژه باشید. بدیهی است که هرکسی نمیتواند تمام این وظایف را به تنهایی پیش ببرد. شما مدیر برند خودتان هستید و بنابراین باید مسیر فریلنسری خود را نیز مثل یک کسبوکار مدیریت کنید.
- مشکلات مربوط به جریان مالی: هنگامی که در حال سبک و سنگین کردن مزایا و معایب زندگی فریلنسری باشیم، یکی از نگرانکنندهترین دغدغهها به جریان مالی مربوط میشود. اگرچه فریلنسرها با درنظرگیری نیازهای خود و مشتری قادر به تعیین نرخ هستند، اما جمعآوری پول را نیز برعهده دارند. متاسفانه کم نبودهاند فریلنسرهایی که با مشتریانی روبهرو شدهاند که به وعدههای خود پایبند نبوده و در زمان مقرر، پول را پرداخت نمیکنند. از سوی دیگر، پروژهها در اشکال گوناگون (مانند پروژههای یکمرتبهای، پروژههای فصلی یا پروژههای طولانیمدت) از راه میرسند و این یعنی نمیتوان از دریافت ارقامی ثابت در بازههای یکماهه اطمینان داشت.
- انزوا: یکی دیگر از نقاط ضعف رایج در زندگی فریلنسری این است که در غاییترین حالت، شکلی منزوی در یک تیم یا سازمان خواهید داشت. مگر اینکه افرادی نزدیک به خود داشته باشید که به همکاری با آنها بپردازید (که به ندرت پیش میآید)، باید به تنهایی کارها را پیش ببرید. البته برخی چنین اتفاقی را یک موهبت به حساب میآورند و نه لزوما یک عیب.
برای تبدیل شدن به یک فریلنسر نیازمند چه مشخصههایی هستید؟
برای اینکه بتوانید تبدیل به یک فریلنسر شده و در این مسیر به موفقیت برسید، نیازمند مشخصههای فردی گوناگونی هستید. اگرچه فهرست مشخصههایی که در پایین آوردهایم لزوما برای هرکسی ضروری نیست، اما میتوانید ایدهای کلی راجع به آنچه باید بر آن تمرکز کنید به دست آورید.
- انضباط فردی: وقتی ساعات کاری خود را در منزل یا هر محیط دیگری که با ادارات متفاوت است سپری میکنید، هیچ مدیری نیست که بر شما نظارت کند و هیچ همکاری هم نیست که از گوشه چشمان خود به شما خیره شده و دست به قضاوت بزند. بنابراین برای اینکه کارها به خوبی پیش بروند و به درآمدی مطلوب برسید، نیازمند انضباط و دیسیپلینی مثالزدنی خواهید بود.
- تداوم: تداوم در هر کاری و هر حوزهای ضروی است، اما زمانی که وارد دنیای فریلنسری شدهاید اهمیتی هرچه بیشتر نیز پیدا میکند. اگر تداوم خود را حفظ نکنید، به ناگاه خود را در شرایطی خواهید یافت که مشتریان را از دست میدهد و در نتیجه به درآمد کمتری هم دست مییابید.
- تابآوری: در دنیای فریلنسینگ، هیچ کلمهای را بیشتر از کلمه «نه» نخواهید شد. رد شدن پیشنهادات و از دست رفتن فرصتهای شغلی، یکی از اصلیترین تجاربی است که بارها و بارها به دست خواهید آورد و باید از لحاظ ذهنی برای پذیرش شرایط و عبور از آن آماده باشید.
- مسئولیتپذیری: شما مسئولیت انبوهی از پروژههای مختلف را برعهده دارید. در عین حال لازم است به دخل و خرج رسیدگی کنید، به پیامها و ایمیلهای مشتریان پاسخ دهید، به ددلاینها پایبند باقی بمانید، اسناد خود را مرتب کنید و کارها را به بهینهترین و سرراستترین شکل ممکن پیش ببرید.
- کنشگرایی: اگرچه لازم نیست به سنتیترین شکل ممکن به تعامل با دیگران بپردازید و شخصیتی فعال داشته باشید، اما برای دستیابی به پروژهها و همکاریهای تازه لازم است رویکردی اندک سلطهجویانه از خود به نمیاش بگذارید. اگر میخواهید کسبوکارتان رشد کنید، نباید از شبکهسازی و ارتباط با غریبهها بترسید. فرقی هم ندارد که این فرایند به صورت حضوری طی میشود یا کاملا دیجیتالی.
- برقراری ارتباط موثر: وقتی وارد دنیای فریلنسری میشوید، در واقع پذیرفتهاید که باید به ارتباط گسترده با افراد زیادی مشغول شوید. گاهی از اوقات لازم است مکالماتی دشوار (مثلا برای تعیین نرخ کار یا اتمام همکاری با یک مشتری) را پشت سر بگذارید و در عین حال، سیاستمدار و حرفهای باقی بمانید. هیچ مدیر یا همکاری ندارید که این کارهای دشوار را برای شما انجام دهد.
درآمد از طریق سایت فریلنس پارس
فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژهها را انجام داده و تحویل میدهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه میدارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد میشود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده میشود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.
مراحل ثبت نام و عضویت در سایت فریلنس پارس
1-در سایت به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید و ایمیل و شماره موبایل خود را تایید کنید.
2- سپس پروفایل خود را کامل کنید و مهارتها، سابقه تحصیلی، شغلی و… را بنویسید.
3- اگر نمونه کارهای مناسبی دارید، در سایت آپلود کنید.
4- وارد قسمت پروژه های سایت شده، پروژه های مد نظر و مرتبط با مهارت ها و توانایی های خود را پیدا کنید و آنهایی که از نظر زمانی و هزینه، مایل به انجام آنها هستید را ثبت پیشنهاد زده و مبلغ پیشنهادی، زمان و توضیحات لازم را برای کارفرما بنویسید.
دیدگاه خود را بنویسید