راه حل های کاربردی برای مبارزه با بی حوصلگی و به تعویق انداختن کارها

۳ دلیل اصلی مبارزه با بی حوصلگی و به به تعویق انداختن کارها و راه حل های جلوگیری از آن ها

مطمئنا در برهه ای از زمان این مشکل برای شما پیش آمده که کارهای نکرده بسیار زیادی دارید و علاوه بر آن با تماس های مداوم ارباب رجوعان مواجه شده اید که می خواهند نسبت به روند پیشرفت پروژه هایشان اطلاعاتی به دست آورند. اما شما کارهای ماه قبل خود را به سرانجام نرسانده اید و هزاران برنامه دیگر که تمامی آن ها به فنا رفته است.

اما تاکنون این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده است، که اگر کارهایتان را به موقع انجام می دادید تا چه اندازه از احساس گناه و استرس ناشی از آن خلاص می شدید و یا این که کارهایتان تا چه میزان بهبود پیدا می کرد؟ همواره گفته می شود که برای رهایی از تلنبار شدن کارها و به تعویق انداختن آن ها باید چاره ای بیندیشید از همین رو همیشه بیان می شود که اگر بدانید به چه دلیل برای انجام کارهایتان بی حوصله و بی میل هستید، راحت تر می توانید این مشکلات را برطرف نمایید و به احساس رشد و موفقیت در زندگی نزدیک تر شوید.

دوستان عزیز سایت، نگران نباشید در این مقاله به بررسی این مسئله می پردازیم و به شما راهکارهایی را پیشنهاد می دهیم که با آن ها می توانید در زمان کم حوصلگی و بی حوصلگی هم، کارهای خود را انجام دهید و از به تعویق انداختن آن ها جلوگیری نمایید. با ما در ادامه همراه باشید.

۱- کارها به نظرتان سخت و خسته کننده می آید، به همین خاطر انجام آن ها را به تعویق می اندازید

راه حل پیشنهادی ما برای برطرف کردن این مشکل، استفاده از روش اگر … و آن گاه … است. مطمئنا این اتفاق برای شما رخ داده است که با خود گفته اید؛ از دفعه بعد کار را زودتر شروع خواهم کرد، بار دیگر این کار را بهتر انجام خواهم داد و …! در واقع ما با وعده و وعیدهایی که در رابطه با بهبود عملکرد در دفعات بعدی به خودمان می دهیم، بر روی ظرفیتی که از خودمان انتظار داریم زیاده روی می کنیم.

به عبارت دیگر اگر شما توانایی انجام آن کار را، آن هم به شکلی بهتر و اثربخش تر دارید، چرا در همان زمان اول آن را انجام نمی دهید؟ در این مسئله نکته ای وجود دارد و آن این است که اراده ما همواره با محدودیت هایی روبرو می باشد. به همین دلیل کمی سخت است که خود را به انجام کارهایی که خسته کننده و وحشتناک یا دشوار است وادار کنیم. از همین رو به یک راهکار نیاز داریم و آن هم استفاده از طرح اگر…، آن گاه … است.

دقت داشته باشید این روش و طرح فقط به منظور مشخص کردن گام های یک کار و یا یک پروژه نمی باشد؛ بلکه به صورت کاملا دقیق به شما می گوید که کار را در کجا و در چه زمانی به انجام برسانید، تا هم از به تعویق انداختن آن جلوگیری کنید و هم به مرور زمان بتوانید به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید. به عنوان مثال شما در نظر دارید که کارتان را در ساعت ۱۱ متوقف کنید و با شخص خاصی تماس بگیرید و برنامه ریزی های لازم را انجام دهید.

در این طرح اگر شما بتوانید به طور کاملا دقیق بر روی چگونگی انجام این کارها، زمان و مکان انجام آن تصمیم گیری های لازم را اتخاذ کنید، دیگر جای هیچ تعللی باقی نخواهد ماند و نسبت به تعویق انداختن کارها دچار تردید نخواهید شد. در واقع این طرز تفکر باعث بها دادن به اراده شما می شود و می توانید با تکیه کردن به آن به سمت هدفتان قدم بردارید. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد که استفاده از این طرح، نرخ بهره وری و رسیدن به اهداف را تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ درصد افزایش می دهد؛ در نتیجه شما را به موفقیت در زندگی می رساند.

۲- حوصله انجام کاری را ندارید، به همین خاطر آن را به تعویق می اندازید

راه حل پیشنهادی ما نادیده گرفتن احساسات و کنار زدن آن ها از مسیر راهتان است. این گونه عنوان می شود که اگر شخصی همواره بیان می کند و این افکار را در سر دارد که صبح زود نمی تواند از رخت خواب برخیزد، یا این که به سراغ ورزش برود؛ نشان دهنده این است که دل و دماغ لازم برای انجام این کارها را ندارد. مطمئنا هیچ کس آن ها را به تخت نمی بندد که زود از خواب بیدار نشوند؛ یا این که جلوی درب باشگاه از ورود آن ها جلوگیری نمی شود. تنها چیزی که باعث می شود آن ها هیچ میلی برای انجام کارهایشان نداشته باشند این است که حوصله کافی برای انجام آن را ندارند.

اما نکته اینجاست که نباید برای شروع کار تازه منتظر حوصله ماند. اگر به زندگی هنرمندان، مخترعان و… نگاه کنید، متوجه می شوید که ساعات کاری آن ها سرشار از جوشش و خلاقیت بوده است و با توجه به این که از بی حوصلگی رنج می بردند، اما همچنان در ساعات مشخصی دست به انجام کار می زنند. از همین رو اگر در گوشه ای نشسته اید و منتظرید تا حال و حوصله کار کردن، در خانه شما را بزند، باید بدانید که سخت در اشتباه هستید. برای رسیدن به موفقیت در زندگی، باید خودتان دست به کار شده، بلند شوید و کارهایتان را شروع کنید؛ و به این باور دست پیدا کنید که هیچ چیز و هیچ کسی مانع و جلودار شما نخواهد بود.

۳- به تعویق انداختن کارها به دلیل ترس از خربکاری!

راه حل پیشنهادی ما به شما تمرکز پیشگیرانه است. برای این که بتوانید از پس کارها و وظایفی که بر عهده دارید بر بیایید، باید دو رویکرد را برای آن ها در نظر بگیرید. رویکرد نخست به طرز تفکر و نگاه افراد بستگی دارد که با توجه به آن این افکار در افراد به وجود می آید که با پایان دادن یک پروژه و مسئولیت وابسته به آن، نتایج خوبی نیز به ثمر خواهد نشست و رئیس شما تحت تاثیر قرار می گیرد و شما یک دستاورد عالی خواهید داشت.

به طور کلی این سبک از تمرکز کردن که تنها بر روی انجام وظایف و کارها متمرکز می شود، روانشناسی تمرکز ارتقایی می گویند. طی تحقیقاتی که در این راستا انجام شده محققان به این نتیجه رسیده اند که خوش بینی و اشتیاق برای انجام کارهای مختلف می تواند یکی از دلایل موفقیت در نتیجه به حساب بیاید.

برای برخی از افراد این مسئله رخ داده است که از به دست آوردن نتایج نامطلوب، به شدت احساس ترس و اضطراب دارند. در واقع بدبینی و اضطراب باعث کاهش انگیزه برای رشد و موفقیت در زندگی می شوند و امکان موفقیت و کامیابی را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. برای این که بتوانید این احساسات را کنار بگذارید، باید به سمت انجام آن بروید. البته نوع دیگری از تمرکز وجود دارد که از آن با عنوان تمرکز پیشگیرانه یاد می کنند؛ در این نوع از طرز تفکر باید به جای نتیجه گرایی بر روی انجام کار و جلوگیری از به وجود آمدن شکست تمرکز کرد.

این نوع از طرز تفکر مطمئنا برای افرادی که همواره تمرکز بالایی برای انجام کارها دارند و همواره مثبت اندیش هستند، مقداری عجیب خواهد بود. اما باید بدانید که بهترین روشی است که می توان برای جلوگیری از به تعویق انداختن کارها و همچنین مبارزه با بی حوصلگی به کار گرفت.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

هفده − 1 =