داستان از جایی شروع شد که فرزاد فریلنسر باخودش فکر میکرد چه گناهی کرده که شغلش هنوز ناشناخته است و کسی کلمهی فریلنسر را هیچ جا نشنیده است. تا اینکه یک روز تصمیم گرفت یک تحقیق درست و درمان در مورد اینکه فریلنسر(freelancer) کیست؟ و مزایای فریلنسری چیست؟ انجام دهد، چند تا کپی از رویش بگیرد و با دست پر برود خواستگاری! شما هم اگر چیز زیادی از فریلنسری نمیدانید خوب است پابهپای فرزاد جلو بیایید.
فریلنسر کیست؟
فرزاد بهدنبال یک شغل خوب و همهچیز تمام میگشت و هرچه بیشتر جستجو میکرد کمتر که چه عرض کنیم، چیز خاصی پیدا نمیکرد. مدرک را هم که کلا به این نتیجه رسیده بود باید بگذارد در کوزه و آبش را بخورد. تا اینکه بهطور اتفاقی در اینترنت با مفهوم فریلنسر آشنا شد.
فریلنسر درواقع کسی است که تصمیم گرفته بهصورت آزاد، کار کند و به هیچ شرکت، اداره یا ارگانی متصل نباشد. آزادکارها از مهارتی که دارند پول درمیآورند بدون اینکه زیر نظر شخص یا جای خاصی کار کنند. آنها پروژههای مختلف در زمانهای متفاوت قبول میکنند و پس از پایان هر پروژه پروندهاش را شاید برای همیشه میبندند بدون اینکه تعهد یا دغدغهای در قبالش داشته باشند. آنها میتوانند بهصورت تماموقت یا پارهوقت کار کنند و همهی اینها بستگی به شرایط و تصمیم شخصیشان دارد.
فریلنسر یا همان دورکار در حوزههای مختلفی میتواند فعالیت کند. هر شغلی را که بتوان بهصورت پروژهای و درمنزل انجام داد در دستهی مشاغل فریلنسری قرار میگیرد. این روزها نویسندگی، طراحی، ترجمه، ویرایش، توسعه وب و نرمافزار، مشاوره بازاریابی و کسبوکار، کپیرایتینگ و… از معروفترین و پرطرفدارترین مشاغل فریلنسری بازار بهحساب میآیند.
چطور فریلنسر شویم؟
فریلنسرها را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
- کسی که مثل فرزاد داستان ما از بیکاری خسته شده بود و تصمیم گرفت فریلنسر شود.
- برای عدهی دیگری فریلنسری یک شغل دوم و پارهوقت بهحساب میآید.
- دستهی سومی هم هستند که امکان کار و فعالیت بیرون از منزل را بههر دلیلی ندارند و برای اینکه بیکار نمانند تصمیم میگیرند از تخصصشان در منزل پول دربیاورند و پروژههای کوچک و بزرگ انجام بدهند.
فرقی نمیکند جزء کدام دسته باشید؛ شاید مثل فرزاد فریلنسر همه جا را زیر پا گذاشتهاید ولی دریغ از یک شغل ثابت مورد اعتماد!!! شاید هم یک حقوق کارمندی کفاف زندگیتان را نمیدهد و میخواهید درکنارش یک فعالیت نانوآبدار پارهوقت داشته باشید.
از دلایل شخصی و دستهبندیهای کلی که بگذریم، قرار است بفهمیم چطور میتوان فریلنسر شد؟ درادامه سعی کردهایم قدمبهقدم مراحل فریلنسر شدن را برایتان توضیح دهیم.
پله پله تا فریلنسر شدن
- قبل از هرچیز با خودتان خلوت کنید و بعداز یک دودوتا چهارتای درست و حسابی ببینید دقیقا چه تواناییهای نانوآبداری دارید. البته در این مرحله به علاقهمندیهایتان هم توجه کنید. مثلا یکباره دست روی ترجمه نگذارید و بعد از مدتی بفهمید این که اصلا مورد علاقهی من نبود.
- اگر مهارت خاصی دارید که میتواند توشهی راهتان شود که چه بهتر ولی اگر درهیچ زمینهای مهارتی ندارید بهتر است دست بجنبانید و باتوجه به علایقتان یک مهارت جدید یاد بگیرید. مثلا اگر به مباحث کامپیوتری، نرمافزارها و… علاقه دارید میتوانید آموزش طراحی سایت یا یک زبان برنامهنویسی و… را شروع کنید.
- ذرهبینتان را دربیاورید و بازار را رصد کنید. این مرحله را قبل از یادگیری مهارت نیز میتوانید انجام دهید. ببینید این روزها دقیقا بازار چه میخواهد؟ چه مهارتهایی روی بورس هستند و کارفرماها برایشان سرودست میشکنند؟
- فرض کنید حوزهی کاریتان را مشخص کردید و مهارت مورد نیازتان را هم یاد گرفتید. تبریک میگوییم، چون مراحل مهمی را پشتسر گذاشتید ولی تا ابزارهای مورد نیازتان را تهیه نکنید نمیتوانید قدم اصلی را بردارید. مهمترین چیزهایی که یک فریلنسر احتیاج دارد یک لپتاپ، خط تلفن و اینترنت است. بقیهی ابزارها به حوزهی کاریتان بستگی دارد.
- با کسانی که چند پیراهن بیشتر پاره کردهاند مشورت کنید. سایتهای اینترنتی را زیرورو کنید و مقالههای مرتبط با کارتان را بخوانید. همچنین با افرادی که در زمینه کاریتان مشغول فعالیت هستند مشورت کنید و تا میتوانید با زیروبم کار از گرفتن سفارش از کارفرماها گرفته تا هزینهها، زمان تحویل و… آشنا شوید.
- برند سازی شخصی و ارتباط با کارفرماها را فراموش نکنید! قبل از هرچیز صفحهی شخصی خودتان را بسازید. اگر میتوانید یک سایت طراحی و اداره کنید بسمالله! اگرنه وارد سایتهای حرفهای مثل لینکدین شوید و صفحهی شخصیتان را داشته باشید. لینکدین جایی است که هم کارفرماها حضور دارند و هم فریلنسرهای حوزههای مختلف مشغول فعالیت، تولیدمحتوای مرتبط و… هستند.
- برنامه کاری داشته باشید. برای خودتان یک برنامه دقیق بنویسید تا بدانید قرار است چطور و باچه شرایطی کار کنید. در این برنامه لیستی از خدماتی که قرار است ارائه دهید و نرخ هر کدام تهیه کنید.
از اینجا به بعد میتوانید کمکم کارتان را شروع کنید، روزبهروز تجربههای بیشتری بهدست بیاورید و بهمرور زمان یک رزومهی قوی و قابل اعتنا بنویسید. نکتههای کار فریلنسری به همینجا ختم نمیشوند. در ادامه مقاله در مورد نکات مهم فریلنسری، بیشتر صحبت خواهیم کرد!
نکات مهم درباره فریلنسری با بیرون کشیدن مو از ماست
فرزادِ فریلنسر داستان ما علاقه زیادی به کارش داشت ولی همهی دردش این بود که آنطور که باید و شاید جدی گرفته نمیشود. با این همه اشتیاق زیادی به فریلنسریاش داشت و البته این همه شوقوذوق را یکروزه بهدست نیاورده بود.
دنیای فریلنسری دراصل دنیای عجیبی است. مثل دریایی که هرچقدر هم وصفش کنی تا درونش شنا نکنی نمیتوانی بفهمی دقیقا در عمق آب چهخبر است. البته نکتههایی وجود دارد که اگر قبل از شروع کار بدانید بعدها خیلی بهدردتان میخورد و دعایش را بهجان ما میکنید:
- طمع نکنید: روزها و حتی ماههای اول کار با نرخ پایینتری سفارش بگیرید. بههرحال مدتی طول میکشد تا هم به کارتان وارد شوید و هم در حوزهی کاریتان جا بیفتید و حداقل تعدادی از کارفرماها شما را بشناسند. بنابراین از پروژههای سادهتر با هزینه کمتر شروع کنید و قدمبهقدم پیشرفت کنید.
- بیکار نمانید: سعی کنید تا جایی که میتوانید سفارش بگیرید و کار کنید تا هم تجربه بهدست بیاورید و هم رزومهتان را پربارتر کنید. در زمانهای بین پروژهها هم بیکار نمانید، اطلاعاتتان را بهروز کنید، محتوای ارزشمند در زمینه حوزهی کاریتان تولید کنید و در سایت یا صفحه شخصیتان به اشتراک بگذارید.
- مدیریت زمان را بههیچ وجه دستکم نگیرید: باید برای کارتان برنامهریزی داشته باشید و بتوانید پروژهها را در موعدی که با کارفرما قرار گذاشتهاید، تحویل بدهید.
- هنگامی که لازم شد، نه بگویید: اگر وقت ندارید، مبلغ پیشنهادی کارفرما کم است یا خلاصه به هر دلیلی نمیخواهید پروژهای را قبول کنید، بدون خجالت و رک بگویید نه!!!
- ظرفیت فضای مجازی را دستکم نگیرید: وقتی بهصورت آزادکار فعالیت میکنید بیشتر وقتتان را داخل منزل هستید و تنها راه ارتباطی شما با کارفرماها ازطریق دنیای اینترنت است. بنابراین برای اینکه خودتان را ثابت کنید و پیشرفت مداوم داشته باشید باید از تمام ظرفیت فضای مجازی و سایتهایی مثل لینکدین استفاده کنید. اینطوری هم کارفرماها و همکارانتان شما را میشناسند و هم خودتان جدیدترین اطلاعات حوزه کاریتان را بهدست میآورید.
- خلاق باشید: در زمینه کاریتان به دنبالهروی از دیگران و یک سبک روتین و معمولی رضایت ندهید. سعی کنید خلاقیت بهخرج دهید و حرف جدیدی برای گفتن داشته باشید.
- انتقادها را با جان و دل بپذیرید: اگر کارفرما سختگیری میکند یا از کارتان ریزبهریز ایراد میگیرد، ناراحت نشوید و از تمام انتقادها درجهت اصلاح و پیشرفت استفاده کنید. اگر نقدی در کار نباشد مطمئنا یک عمر در جایی که هستید درجا میزنید و ذرهای جلوتر نخواهید رفت.
- خسته بشوید ولی دلسرد نه: شاید بعد از مدتی کار کردن خسته شوید و کار مداوم در محیط خانه، دلسرتان کند. لطفا همینجا مکث کنید. حتما دلایل قانع کنندهای داشتهاید که فریلنسری یا دورکاری را انتخاب کردهاید. پس لطفا یکی دو روزی را استراحت کنید تا کمی خستگیتان در برود و دوباره با انرژی شروع کنید.
- بهروز باشید. نرمافزارهای مربوط به حوزهی کاریتان را یاد بگیرید و با مباحث جدید آشنا شوید. به اطلاعات قدیمیتان اکتفا نکنید و دائم درحال یادگیری چیزهای جدید باشید. به کلاس و کارگاههای خوب و کاربردی بروید و خلاصه همیشه مبلغی از درآمدتان را برای آموزش چیزهای جدید کنار بگذارید.
مزایای کار فریلنسری یا آزادکاری چیست؟
آقا فرزاد داستان ما یک لیست پروپیمان از مزایای فریلنسری تهیه کرد تا بتواند سرش را بالا بگیرد و برای پدرعروس خانم بخواند. روز خواستگاری فرزاد فریلنسر دانهبهدانه مزایای فریلنسری را خواند و هرچه جلوتر رفت گرههای پیشانی پدر عروس یکییکی باز شدند و آخر کار یک لبخند سرحال هم روی لبهایش نشست. از ذوق و قربان صدقههای مادر آقا فرزاد هم که دیگر نگوییم برایتان.
این شما و این لیستی از مزایای فریلنسری:
-
به هر زمان که بخواهم، به هر کجا که باشم
فریلنسرها تا دلتان بخواهد آزادی عمل دارند. آنها هر زمان و هرجا که بخواهند کار میکنند. لازم نیست حتما 6 صبح از خواب بیدار شوند و با چشمهای نیمهباز لباسهایی را که دیشب باعجله اتو زدهاند بپوشند و بعد از متروسواری با اعمال شاقه به محل کارشان برسند.
آزادکارها صبح که بیدار میشوند با لباس راحتی منزل، یک چای دبش دم میکنند و پشت میز کارشان مینشینند. حتی لازم نیست حتماً روزها کار کنند. آنها میتوانند شبها در سکوت و آرامش بنشینند و درحالی که تنقلات مورد علاقهشان را میخورند با لپتاپ سروکله بزنند و تا صبح سفارش کارفرماها را آماده کنند.
-
حذف رفتوآمدهای همیشگی و هزینههایش!
رفتوآمد به محل کار هم هزینه دارد و هم در این شهرهای شلوغ و بیدروپیکر وقت زیادی میگیرد. از وقتی تصمیم میگیرید یک فریلنسر شوید هم در هزینه و هم در وقت صرفهجویی میکنید. البته ناگفته نماند آن اعصاب زیادی را هم که باید برای شلوغی و ترافیک خرد کنید، نگه میدارید برای روز مبادا و خانه و خانواده!
-
دوئل کارفرماها
فقط کافی است مدتی از فریلنسریتان بگذرد و مثلا به یک طراح سایت، مترجم یا کپی رایتر نسبتا حرفهای تبدیل شوید. از اینجا به بعد دیگر خودتان میتوانید انتخاب کنید باچه کسانی کار کنید. اگر از کارفرمایی ناراضی باشید، از بدقولیاش شاکی باشید و… خیلی راحت کنارش میگذارید و قید همکاری را برای همیشه میزنید. از آنطرف کارفرماهای خوش قول و کاربلد را انتخاب میکنید و حتی میتوانید چند سال با اینها همکاری کنید.
-
انعطافپذیری درحد بنز
شاید هیچ کاری در دنیا از نظر انعطافپذیری به پای مشاغل فریلنسری نرسد. دورکاری هیچ محدودیت زمانی و مکانی خاصی برای شما ندارد. ازطرفی ساعت کاری هم بهطور کلی دست خودتان است. فرقی نمیکند بخواهید روزی 2 ساعت کار کنید یا 12 ساعت. همه چیز به خودتان و برنامهریزی مورد نظرتان برمیگردد. حتی گاهی ممکن است دچار مشکل شوید و نتوانید یک ماه تمام کار کنید. دراینصورت باز هم مشکلی نیست. بعد از یک ماه برمیگردید و پروژههای جدید قبول میکنید.
-
تنوع و وقت آزادتر، هدیهی باارزش فریلنسری به شما
دنیای فریلنسری دنیای تنوع است. هر روز میتوانید پروژههای مختلف با موضوعات متفاوت انجام دهید و از یکنواختی کسلکنندهی شغلهای اداری دور باشید. ازطرفی وقت بیشتری برای رسیدگی به کارهای شخصیتان دارید.
-
کار بیشتر مساوی است با درآمد بیشتر
وقتی جایی استخدام میشوید، حقوق و مزایای ثابتی دارید که امکان تغییرش خیلی پایین است ولی مشاغل فریلنسری سازوکار کاملا متفاوتی دارند. هرچه در کارتان تجربه بیشتری بهدست بیاورید و رزومهی قویتری بسازید، میتوانید پروژههای بهتری بگیرید و در نتیجه درآمد بیشتری هم داشته باشید. بهعلاوه میتوانید بهمرور ساعتهای کاریتان را بیشتر کنید و درآمد بیشتری بهدست بیاورید. خلاصه که ریش و قیچی همهجوره دست خودتان است.
معایب و مشکلات فریلنسری چیست؟
فرزاد فریلنسر در روز خواستگاری وقتی حسابی از مزایای آزادکاری گفت و توجه همه را جلب کرد، باخودش فکر کرد دور از انصاف است که هیچ چیزی از معایب فریلنسری نگوید و چهبهتر که گربه را هم دم حجله بکشد و همسر آیندهاش را با مشکلات فردا و پس فردای زندگیشان آشنا کند. این شد که کمی هم در مورد مشکلات فریلنسری صحبت کرد:
- کسی که بهصورت پروژهای و دورکار فعالیت میکند، ماههای اول نمیتواند درآمد قابل اعتنایی داشته باشد. مدتی طول میکشد تا فریلنسر در زمینه کاریاش جا بیفتد و به یک درآمد قابل قبول برسد.
- هر کارفرما چالشهای خاص خودش را دارد. وقتی بهصورت فریلنسری کار میکنید باید صابون دیر گرفتن دستمزد، بدقولی کارفرما، سختگیریهای گاهوبیگاه و… را به تنتان بمالید.
- خبری از بیمه و مزایای بازنشستگی نیست. قطعا کارفرمایی که مدتی با شما کار میکند نه بیمهتان میکند و نه مزایای خاصی برایتان درنظر میگیرد. البته بعد از مدتی کار و رسیدن به یک سطح درآمدی قابل قبول میتوانید بهصورت خویشفرما خودتان را بیمه کنید.
- وقتی درطول کار با مشکلی روبهرو میشوید باید دست تنها و با تکیه به تواناییهای خودتان مسئله را حل کنید. نداشتن همراه و پشتیبان هنگام روبهرویی با مشکلات کاری و پروژهها، یکی از معایب فریلنسری است.
- فریلنسری مثل کارمندی نیست که سر ماه با خیال راحت پولتان را بگیرید و حالش را ببرید بلکه همه چیز به تلاش و پشتکار خودتان بستگی دارد. باید راه ارتباط با کارفرماها و گرفتن سفارش را یاد بگیرید یا در سایتهای فریلنسری فعال باشید و پروژههای جدید قبول کنید. درغیراینصورت شما میمانید و هزینههای زندگی، قسطهای عقب افتاده و … .
لپتاپ و اینترنت و دیگر ابزارهای مورد نیاز کار فریلنسری
اینکه چه ابزاری برای کارتان احتیاج دارید دقیقا به حوزه فعالیتتان بستگی دارد. اگر نویسنده، مترجم، کپی رایتر و… دورکار هستید کارتان با یک لپتاپ، خط تلفن، اینترنت و نهایتا چند کتاب راه میافتد. ولی اگر مثلا بهصورت فریلنسری عکاسی میکنید قبل از هرچیز باید یک دوربین حرفهای و قابل قبول تهیه کنید.
روزی که تصمیم قطعیتان را برای شروع فریلنسری گرفتید یک جای دنج و راحت در گوشهای از خانه پیدا کنید. لپتاپ، دفترچه یادداشت، کتابهای مورد نیاز و خلاصه هرچیزی که نیاز دارید روی میزتان بچینید و کارتان را با جدیت شروع کنید. میتوانید یک کارت ویزیت هم برای خودتان طراحی کنید و در اختیار آشنایان بگذارید تا اگر سفارش کار داشتند بهتان اطلاع بدهند.
معرفی سایتهای مهم فریلنسری داخلی و خارجی
این روزها که دورکاری دارد کمکم جایش را در دنیای کسبکار باز میکند و سروشکل تازهای به خودش میگیرد، سایتهایی شروع به کار کردهاند تا کارفرماها را به فریلنسرها برسانند. در ادامهی این مقاله سایتهای ایرانی و خارجی فریلنسری را بهتان معرفی میکنیم. جایی که میتوانید سفارش کار بگیرید و از طریقشان کمکم جایتان را در دنیای فریلنسری محکم کنید.
10 سایت ایرانی فریلنسری و دورکاری کدامند؟!
فریلنس پارس ، یک سایت فریلنسینگ و دورکاری برای سفارش و انجام پروژه های اینترنتی در ایران است. انواع پروژه ها و نیازهای کاری و شغلی در زمینه های سفارش تایپ، تولید محتوا، ترجمه زبان های مختلف، طراحی گرافیک، عکاسی، ادیت عکس و فیلم، برنامه نویسی، طراحی سایت، دستیار مجازی، آهنگسازی و ویرایش صوت، معماری، نقشه کشی، مدلسازی و… در این سایت قابل تعریف و اجراست.کارفرمایان، نیازها یا پروژه های خود را در این سایت به صورت رایگان مطرح کرده و متخصصان یا فریلنسرهای سایت، با ارائه پیشنهاد همکاری، پروژهها را انجام داده و تحویل میدهند. کارفرما، پس از ثبت پروژه و توافق نهایی با فریلنسر بر سر هزینه و روش انجام کار، هزینه پروژه را واریز کرده و سایت، مبلغ را نزد خود نگه میدارد. پس از انجام کار و تحویل به کارفرما، تایید و رضایت او، مبلغ برای فریلنسر آزاد میشود. با این قابلیت که در اصطلاح “پرداخت امن” نامیده میشود، هم کارفرما از انجام پروژه خود اطمینان دارد و هم فریلنسر از واریزی مبلغ توسط کارفرما.
یک سایت دورکاری که پر است از پروژههای طراحی سایت، ترجمه، نوشتن برنامههای اندروید و ios، تحقیق و پژوهش و… . فارسیزبانهای سراسر دنیا میتوانند ازطریق این سایت هم سفارش کار بدهند و هم بگیرند.
این هم یک سایت دورکاری ایرانی است که میتواند کلید ورود شما به دنیای فریلنسری باشد.
بزرگترین سایت دورکاری ایران پونیشا است که هزاران نفر فریلنسر را دورهم جمع کرده است و به کارفرماها متصلشان میکند. هر پروژهای که بشود بهصورت دورکاری انجام داد در این سایت پیدا میکنید از طراحی سایت و عکاسی گرفته تا پروژههای مهندسی، ترجمه و … .
ebays.ir
این سایت هم در زمینهی دورکاری فعالیت دارد و هم در حوزهی کسب درآمد از سایتهای کلیکی کار میکند.
Iraniantelework.com
یک سایت تخصصی و با روش جدید در حوزه دورکاری. اگر بهدنبال پروژههای خاص و تخصصی در حوزه کاریتان هستید بهتر است سری به این سایت بزنید.
- Typeiran
بهشت تایپیستها همین جا است. اگر در زمینهی تایپ فعالیت میکنید و حرفی برای گفتن دارید سری به تایپ ایران بزنید. این سایت قابلیتهای ویژهای هم برای کارفرمایان دارد تا بتوانند فریلنسر حرفهای و مورد نظرشان را از طریق آزمونهای آنلاین و… پیدا کنند.
Parscoders.com
پارس کدرز هم پر است از انواع پروژههای دورکاری در زمینههای مختلف از ویرایش و ترجمه گرفته تا seo سایت و…
Emotarjem.com
ای مترجم هم بهشت کسانی است که دستی بر آتش ترجمه دارند. اینجا میتوانند انواع پروژههای مبتدی تا حرفهای را پیدا کنند و بیکار نمانند.
Karito.ir
کاریتو یکی از بهترین گزینهها برای کارفرمایان است. چون مبلغی نیز به عنوان بیعانه از فریلنسرها میگیرد تا در قبال پروژه احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و کار را نیمهکاره رها نکنند.
Jobdo.ir
جابدو بین فریلنسرها به خوشقولی معروف است. این سایت درصد کمی از دورکارها دریافت میکند و هزینههای پروژهها را هم خیلی زود میپردازد.
سایتهای خارجی فریلنسری کدامند؟
- Freelancer
یک سایت بینالمللی حرفهای در زمینهی دورکاری با 16 میلیون کاربر فعال. این سایت بیشتر از 100 نوع شغل فریلنسری را پوشش میدهد. اگر پیگیر باشید سفارشهای خوبی میتوانید در Freelancer پیدا کنید چون هستند مشتریهایی که سفارشهای زیادی دارند و میتوانند شما را تا مدتها مشغول نگه دارند.
- Upwork
یک سایت فریلنسری با 12 میلیون فریلنسر و 5 میلیون مشتری. شرکتهای بزرگی مثل مایکروسافت در این سایت سفارش دورکاری داشتهاند. انتقادی که اکثر کاربران به این سایت وارد میکنند، مبلغ کم پروژههای موجود در آن است.
- Fiverr
Fiverr سازوکارش کمی با سایر سایتهای فریلنسری متفاوت است و پیشنهاد اولیه از طرف فریلنسر مطرح میشود. فریلنسر مثلا در ابتدا مبلغی را مشخص میکند و میگوید با این مبلغ حاضر است چه فعالیتهایی انجام دهد و چه پروژههایی را قبول کند. در مرحله بعدی مشتری این پیشنهادها را بررسی میکند و به فریلنسری که شرایط بهتری دارد پیشنهاد انجام پروژه میدهد.
- 99design
یک سایت پر از پروژههای طراحی. اگر طراحی دوبعدی و سهبعدی میدانید میتوانید روی این سایت برای دریافت پروژه حساب کنید. طراحهای پوستر، کارت ویزیت، انیماتور و … در این سایت مشغول فعالیت هستند و خبر خوب اینکه امکان آشنایی با این افراد و استفاده از تجربههایشان نیز فراهم است.
- Guru.com
این سایت در زمینهی فروش و بازاریابی فناوری اطلاعات یا همان IT فعالیت میکند. گورو بیش از سه میلیون فریلنسر از تمام کشورهای جهان دارد که تا به امروز بیش از یک میلیون پروژه برای مشتریها انجام دادهاند. گورو میگوید سالانه 250 میلیون دلار درآمد دارد و همین نشان میدهد که واقعا سایت کارآمد و پرطرفداری است.
- Proz.com
پروز در زمینه ترجمه فعال است و بیشتر از هشتصد و پنجاه هزار عضو دارد. در این سایت هم مترجمان حرفهای و هم مترجمان آماتور مشغول فعالیت هستند و میتوان گفت برای هر کسی با هر سطحی از دانش ترجمه، امکان کار و فعالیت وجود دارد.
- Translated.ir
در ترنسلیتد میتوانید پروژههای ترجمه به بیشتر از 100 زبان دنیا پیدا کنید.
جمعبندی
فرزاد فریلنسر قصهی ما عاقبت بهخیر شد. پدر عروس خانم وقتی بهطور کامل با فریلنسری آشنا شد و فهمید فریلنسر(Freelancer) کیست، به ازدواج دخترش با آقا فرزاد رضایت داد. پدر محترم عروس خانم بعدها اعتراف کرد که فکر میکرده فریلنسری یک سوسولبازی بیشتر نیست و راست کار کسانی است که میخواهند از زیر کار دربروند ولی حالا میفهمد کاملا در اشتباه بوده و دامادش ماشالله برای خودش یک طراح کاربلد است که از قضای روزگار در منزل و بهصورت پروژهای کار میکند.
دیدگاه خود را بنویسید