مهارتهای قابل انتقال به مهارتهایی گفته میشود که برای حضور در یک شغل مرتبط با حوزهی تکنولوژی به آنها نیاز داریم. اگر در فرایند جستجوی موقعیت شغلی در این حوزه هستید، احتمالا فهرستی بلند از مهارتهای خود را با نیت بهرخ کشیدن آنها به کارفرما یا از روی صداقت تهیه کردهاید. اما آیا میدانید که این مهارتهای قابل انتقال هستند که میتوانند در جلب توجه کارفرما و موفقیت در مصاحبه به شما کمک کنند؟
سابقهی کاری شما ممکن است بتواند شما را تا پشت در اتاق مصاحبه برساند، اما مجموعه مهارتهای قابل انتقال هستند که شما را از یک جویای کار به یک کارمند شاغل در حوزهی فناوری تبدیل میکنند. با توجه به این که دنیای تکنولوژی به سرعت در حال تغییر است، تقاضا برای کارمندانی با مهارتهای قابل انتقال بسیار زیاد است.
مهارتهای قابل انتقال چه مهارتهایی هستند؟
مهم نیست در چه محیط شغلی و در چه موقعیتی قرار دارید، مفهوم مهارتهای قابل انتقال همان چیزی است که شما باید از آن آگاه باشید. با توسعهی هر مهارت ارزشمندی در جایگاه شغلیتان، در واقع شما رزومهی خود برای سازمانها و کارفرماها جذابتر میکنید. مهارتهایی که شما در یک شغل کسب کردهاید قابل انتقال هستند، یعنی میتوانید آنها را در بسیاری از فرصتهای شغلی دیگر هم به کار بگیرید.
چرا مهارتهای قابل انتقال در حوزهی تکنولوژی پرتقاضا هستند؟
در دنیای تکنولوژی، مهارتها و تجربههای متخصصان این حوزه به اندازهی استعدادی شگرف ارزشمند بهشمار میآیند. کار در حوزهی تکنولوژی یک عنوان کلی است که دربرگیرندهی مهارتهای و نقشهای شغلی بسیاری است.
برای موفقیت در این حوزه، توانایی بالا در مهارتهایی مانند حل مسئله، رهبری و همکاری، دانش شما از زبانهای برنامه نویسی، توانایی درک نیازهای مشتری و آیندهنگری دربارهی ترندهای صنعت ضروری هستند. اینها مهارتهایی هستند که در طول فعالیت شغلیتان توسعه مییابند و سنگ بنای موفقیت زندگی حرفهای شما خواهند بود.
مهارتهای قابل انتقال به یک دلیل ساده در حوزهی تکنولوژی پرتقاضا هستند: کارفرمایان کارمندانی را ترجیح میهند که این مهارتها را دارا هستند. دلیل این تمایل هم این است که کارکنانی با مهارتهای قابل انتقال ثروتی به نام دانش را در اختیار دارند که میتوانند در صورت نیاز از آن بهره بگیرند.
برای مثال، فردی با مهارتهای تحلیلی میتواند یک مسئله را از هر جهت بررسی کند و در نتیجه، گزینههای موجود برای حل آن را بیابد. کمپانیهای فعال در حوزهی تکنولوژی یا دارای موقعیتهای شغلی مرتبط با این حوزه به دنبال افرادی با مهارتهای قابل انتقال هستند، زیرا در نگاه کلی، افرادی با این مهارتها از ابزار و دانش لازم برای فراتر رفتن از توصیفات شغلیشان برخوردارند و میتوانند از تواناییهای خود برای مدیریت انواع چالشها در محیط کار استفاده کنند.
۵ مثال از مهارتهای قابل انتقال که به شما در کسب موقعیت شغلی در زمینهی تکنولوژی کمک میکنند
با وجود تعداد بسیار زیاد متقاضیان این حوزه، باید رزومهی خود را بازنگری کنید تا بتوانید جایگاه خود را در این حوزه بهتر شناسایی کنید. یکی از راههای مناسب برای این کار، توجه به مهارتهای قابل انتقال است. در ادامه به تعدادی از این مهارتهای موثر اشاره میکنیم که به شما کمک میکنند در میان سایر داوطلبان بیشتر دیده شوید:
۱. ارتباطات
مهارت برقراری ارتباط شما با اختلاف مهمترین مهارت قابل انتقالی است که میتوانید با خود به موقعیت شغلی جدیدتان ببرید. این مهارت برای رشد سریع شما در مراحل مختلف مسیر شغلیتان کمک بزرگی خواهد بود. توانایی برقراری ارتباطات واضح و رسا با دیگران یکی از قابلیتهایی است که در محیطهای کاری امروزی ارزش بالایی دارد.
اگرچه شنونده و گویندهی خوبی بودن بسیار مهم هستند، اما ارتباط مفهومی بیشتر از شنیدن و گفتگو کردن است. امروزه مهارتهای ارتباطات فناورانه (شامل ارزیابی رسانههای ارتباطی امروزی برای شناسایی نقاط ضعف و قوت و انتخاب بهترین بستر برای مخاطب و همچنین پیام شما) یکی از مهمترین جنبههای ارتباط است.
۲. همکاری
حوزهی تکنولوژی محیطی تیم محور است که به همکاری افراد با یکدیگر نیاز دارد تا بتوانند در توسعه یا بهکارگیری ایدههای جدید موفق شوند. به همین دلیل، حتما باید توانایی کار گروهی خود را نشان دهید.
مقصود ما این است که از تصویر بزرگتر آگاه باشید و در نظر داشته باشید دیگران چگونه کار میکنند، چطور به تولید کمک میکنند و کار شما چطور بر آنها و کارشان اثر میگذارد.
شما به عنوان بخشی از کار خود، اطلاعات و ایدههایی را با همکاران خود در تیمهای مختلف به اشتراک میگذارید تا به آنها کمک کنید به اهداف تجاری که شما یا تیمتان به دنبال آن هستید برسند. همکاری در حوزههای تخصصی مختلف میتواند به موفقیت بیشتر شما در موقعیت شغلیتان کمک کند.
۳. سازگاری
تمایل به تغییر میتواند آیندهی شغلی شما را تضمین کند. در عصری که استفاده از تکنولوژی در حال افزایش است، باید بتوانید مهارت خود در سازگاری با سیستمها و تکنولوژیهای جدید را به رخ بکشید. سازگاری یک مهارت ضروری در هر شغل مرتبط با حوزهی تکنولوژی است.
در محیط کاری مرتبط با فناوری، باید بتوانید برای مسائل راهحلهایی پیدا کنید، چالشها را بپذیرید و از کار کردن در این شرایط لذت ببرید. اگر تمایل داشته باشید تکنیکها، ابزارها و استراتژیهای مختلف را امتحان کنید، بهترین خروجی را بهدست خواهید آورد.
۴. مدیریت پروژه
مدیریت پروژه هم مهارت قابل انتقال ارزشمند دیگری است که برای حضور در محیطهای هایتک ضروری است. این مهارت شامل برنامهریزی، برونسپاری، رهگیری و بررسی پروژه در مسیر رسیدن به موفقیت است. هنگام کار در محیطهای فناورانه، باید روی پروژههای مختلفی کار و توسعهی آنها را مدیریت کنید. این کار نیازمند هماهنگی و همکاری روزانه با سایر همکاران است تا تحویل پروژه در زمان صحیح، با بودجهی مشخص شده و حفظ استانداردهای بالای کار تضمین شود.
۵. حل مسئله
حل مشکلات پیچیده یک مهارت ضروری برای هر فرد فعال در حوزهی تکنولوژی است. داشتن این مهارت برای پیشرفت و حفظ مسیر در این حوزه اهمیت بالایی دارد.
برای نمایش توانایی خود در حل مسائل پیچیده، میتوانید از تجربههای خود در حل مشکلات و مواجه شدن با چالشها در موقعیتهای شغلی پیشین استفاده کنید و به بیان اثرگذاری این توانایی خود بر منافع شرکت بپردازید.
چگونه مهارتهای قابل انتقال را در رزومهی خود ذکر کنیم؟
در بازار کاری امروز، باید بتوانید بهعنوان یک کارمند برجسته ظاهر شوید. برای این کار لازم است توضیح دهید چرا حضور خود را برای یک سازمان یا شرکت مفید میدانید. همچنین، سیستمهای استخدامی امروزی دائما سختگیرتر میشوند و در بین هزاران درخواستی که برای استخدام دریافت میکنند، بهدنبال کلیدواژهها هستند. بنابراین، برای راحتتر کردن کار خود اغلب از ATS یا سیستم رهگیری متقاضی برای بررسی رزومهی شما استفاده میکنند.
در نتیجه، شما هم برای افزایش شانس موفقیت خود باید با این تغییرات بهروز شوید. به علاوه، برای جلوگیری از رد شدن توسط سیستم جستجوی کلیدواژهها، باید از طیف وسیعی از مهارتهای قابل انتقال خود در رزومه استفاده کنید.
نمایش مهارتهای قابل انتقال در قالب بخشهایی با عنوانهای استانداردسازی شده و زبان رایج که در آن هر مهارت برجستهتر نوشته شده تا کارفرما یا مصاحبهکننده واضحتر آن را مشاهده کند، میتواند تجربههای مرتبط شما را بهتر نشان دهد. چنین رزومهای میتواند بررسیهای ATS را هم با موفقیت پشتسر بگذارد.
داشتن یک حرفه در حوزهی تکنولوژی با مهارتهای قابل انتقال سادهتر خواهد بود
کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که بهخوبی با فرهنگ سازمانی آنها سازگاری داشته باشند، بنابراین بهدنبال مهارتهای قابل انتقال هستند تا از آنها به عنوان معیاری برای تشخیص متقاضیان مناسب و دارای ظرفیتهای مورد نظر استفاده کنند. در نهایت، آنچه اهمیت دارد این است که شما چطور میتوانید مهارتهای قابل انتقال خود را به موقعیت جدید بیاورید.
مهم نیست شما از چه صنعت یا پیشینهای میآیید. هنگامی که بحث تجربههای حرفهای در میان است، کارفرما به دنبال کارمندان سختکوشی است که بتوانند کارهای مختلفی انجام دهند و به اصطلاح توانایی مولتی تسکینگ داشته باشند و در دشواریها خونسردی خود را حفظ کنند. فارع از این که متقاضی چه موقعیتی هستید، داشتن مهارتهای قابل انتقال مزیتی است که شما را یک سروگردن بالاتر میبرد.
دیدگاه خود را بنویسید