موفقیت به روش KFC: نکاتی از کلنل ساندرز برای موفقیت در کسبوکار
هارلند دیوید ساندرز در سال ۱۸۹۰ متولد شد و در سال ۱۹۳۰ فروش مرغ سوخاری را آغاز کرد. اما زمانی که بالاخره کسبوکار خود را در سن ۷۵ سالگی آغاز کرد، توانست مسیری را برای ایجاد بزرگترین زنجیرهی غذایی فستفود در سراسر دنیا آغاز کند.
رازهای موفقیت تجارت او چه بودند؟ در اینجا به ۴ نکته که هر تاجری باید در زمان آغاز کسبوکار خود و حفظ آن در مراحل بعدی از کلنل بیاموزد، اشاره میکنیم.
۱- هیچ گاه برای آغاز کار دیر نیست.
هارلند ساندرز پیش از افتتاح رستوران کوچک خود، در مشاغل بسیار مختلفی کار کرد. او در راه آهن، بخش فروش بیمه و حتی راهاندازی کشتیها و قایقهای تفریحی کار کرد. او حتی به مدت ۵ سال به انجام فعالیتهای حقوقی میپرداخت تا زمانی که در دادگاه به موکل خود حمله کرد.
آیا تجربهی ساندرز در کار کردن بر روی قایق تفریحی و یا انجام فعالیتهای حقوقی، به او در راهاندازی KFC کمک کرده است؟ به احتمال زیاد این طور نیست. اما ساندرز دائما در میان شغلهای مختلف دستوپنجه نرم کرد تا زمانی که در نهایت توانست به موقعیت مناسب و شایسته خود دست پیدا کند. بنابراین هیچوقت برای شروع کار دیر نیست حتی برای شما!
۲- یک کار انجام دهید اما آن را به خوبی انجام دهید.
در سال ۱۹۲۹، ساندرز در ایالت کنتاکی، یک پمپ بنزین باز کرد. او یک سال بعد رستوران خود را برای تنوع افتتاح کرد اما پمپ بنزین، به دلیل غذای عالی او بیشتر و بیشتر شناخته شد. مدتی بعد، ساندرز تصمیم گرفت که پمپ بنزین را تعطیل کند و بر روی رستوران خود تمرکز کند.
ساندرز به عنوان تنها نمونهی بنیانگذار فست فود نیست که از کسبوکار قبلی خود، برای گسترش آنچه که در آن تخصص داشت، کنارهگیری کرد. برادران مک دونالد در اصل اولین رستوران خود را به باربیکیو اختصاص داده بودند. تا زمانی که متوجه شدند که حدود ۸۰ درصد از سود آنها از فروش همبرگر به دست میآید.
تاجران بسیاری وجود دارند که سعی میکنند همه چیز را در اختیار مشتریان خود قرار دهند، اما در نهایت کار آنها مشتریان را آزردهخاطر میکند.
۳- بهترین روش برای تبلیغات، تبلیغات شفاهی است.
ساندرز، فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام نداشت تا به وسیلهی آنها بتواند به جذب مشتریان بپردازد. آنچه که او از آن استفاده کرد، به کار بردن تبلیغات شفاهی و توصیهای بود که او از کتاب “ماجراهای خوب غذا خوردن” نوشتهی دانکن هاینز برگرفته بود. اما همین برای شکوفایی رستوران او کافی بود، تاجایی که ساندرز، رستوران خود را برای ۲۰ سال بعدی نیز توسعه داد.
بیشتر تجارتها تا اندازهای نگران بازاریابی هستند که اغلب فراموش میکنند خود محصول از بیشترین اهمیت برخوردار است.
۴- تسلیم نشوید.
تجارت ساندرز به شکوفایی خود ادامه داد. در سال ۱۹۵۰، فرماندار ایالت کنتاکی به او لقب غیرنظامی ” کلنل” را اعطا کرد. ساندرز تصمیم به اعطای امتیاز رستوران خود، به منظور ایجاد شعبههای بیشتر برای رستوران گرفت و در سال ۱۹۵۲ شروع به فروش امتیاز “مرغ سوخاری کنتاکی” به رستورانهای محلی، در قبال دریافت ۴ سنت برای فروش هر مرغ گرفت.
اما در سال ۱۹۵۵، یک بزرگراه میان ایالتی برای برگزاری دربی در کنتاکی ساخته شد که از بین رستوران ساندرز عبور میکرد و همین مسئله باعث شد تا از مشتریان رستوران او کاسته شود . ساندرز رستوران را در سال ۱۹۵۶ با ضرر بسیار فروخت، در حالی که تنها کمی پسانداز و حقوق بازنشستگی برای او باقی مانده بود . او ۶۵ ساله و مبتلا به بیماری آرتروز بود.
هر مرد دیگری، سعی میکرد تا با همین پسانداز، به زندگی خود ادامه دهد. اما ساندرز اینگونه نبود. او با ماشین خود، شروع به رانندگی به سمت رستورانهای مختلف در سرتاسر کشور کرد و سعی میکرد تا برای مرغ کنتاکی خود نمایندگی پیدا کند. در نهایت، تجارت به سمت او آمد. زمانی که ساندرز تجارت خود را در سال ۱۹۶۴ به فروش رساند، بیشتر از ۶۰۰ شعبهی KFC تاسیس شده بود.
ساندرز در سن ۶۵ سالگی، و حتی پس از اینکه شاهد شکست کسبوکار بلندمدت خود بود، همچنان به کار خود ادامه داد، بنابراین هیچ تجارتی نمیتواند به دلیل قرار گرفتن در شرایط سخت و ناگهانی بهانهتراشی کند. همیشه در زمانی که چیزی به درستی پیش نمیرود، باید از جای خود بلند شوید و خود را بالا بکشید، البته پیش از این کار، باید به خود فرصت دهید و به آرامی تصمیم بگیرید که باید چه کاری را در مرحلهی بعد انجام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید