نکات کلیدی برای شروع اولین روز کاری

یک شغل جدید را چگونه شروع کنیم؟

پس از این که شغل مناسب خودتان را پیدا کردید، و از آزمون های متعدد آن با موفقیت عبور کردید؛ ممکن است تصورتان این باشد وقت آن رسیده است که کمی استراحت کنید؛ و بعد از زحمت های بسیار برای پیدا کردن این کار نفسی آسوده بکشید. اگر این گونه فکر می کنید، باید بدانید که تصورتان کاملا اشتباه است.

درواقع بعد از این که وارد شغل جدید شدید باید برای این برنامه ریزی کنید که چه کار کنید تا در شغل جدیدتان خود را ثابت کنید. بهتر است تصمیم برای استراحت را به زمان مناسب تری موکول کنید، و در این دوران فقط به رشد و پیشرفت خودتان فکر کنید. در این مدت باید تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا خود را عنوان فردی کارآمد و حرفه ای در محیط کاری جدید معرفی کنید. دوستان عزیز ، با مطالعه ی این مقاله خواهید توانست از پس این کار به خوبی بر بیایید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هفته ی نخست کاری خود را این گونه پیش ببرید:

  • اولویت های تیم کاری جدیدتان را شناسایی کنید

در روزهای نخست که وارد شغل خود خواهید شد، باید سریعا با اولویت هایی که برای شرکتتان مهم است، آشنا شوید. در این مدت معمولا حجم کاریتان کم خواهد بود و این فرصت را دارید که با محیط کاری خود آشنا شوید و اولویت ها و مشکلاتی که در شرکتتان وجود دارد را شناسایی نمایید.

روزهای اولی که وارد محل کارتان می شوید، بهتر است به صورت کامل با یک سری نکاتی که مورد نیاز است آشنایی پیدا کنید.

  • ساختار سازمان را بررسی کنید

معمولا هر سازمانی نقشه ساختار مختص به خود را دارد و در همان روزهای نخست این نقشه را به شما خواهند داد و توضیحات لازم در این مورد را با شما در میان خواهند گذاشت. ولی اگر این مورد اتفاق نیفتاد می توانید با کمی پرس و جو درباره ی سازمان از همکارانتان به راحتی این نقشه را در ذهن خود طراحی کنید و در شغلتان از آن استفاده کنید.

اهمیت این مطلب برای این است که بدانید در شغل جدیدتان با چه بخش ها و واحدهایی سرکار خواهید داشت و ساختار سازمانتان به چه صورتی خواهد بود. در صورتی که از همان اول که کار خود را آغاز می کنید، به این مورد توجه کرده باشید در مواقع دیگر می توانید کار خود را با دقت بیشتری انجام دهید و دچار سردرگمی نشوید.

پس از این که نقشه ساختار سازمان را تهیه یا طراحی کردید، می توانید آن را مطالعه کنید و با دقت آن را مورد بررسی قرار دهید.

  • یک روز بیشتر در محل کار بمانید

به طور کلی بهتر است فعالیت های شرکت را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و بدانید چه ساعاتی فعالیت ها در اوج خود قرار دارند و چه ساعاتی می توانید فعالیت های مفید تری انجام دهید. باید بدانید که عملکردتان در چه ساعت هایی بیشتر از همیشه می باشد؟ برای مثال ترجیح می دهید صبح زود سر کار باشید و بعدازظهر را در کنار خانواده بگذرانید یا این که به دلایل دیگری مجبور خواهید بود که در شیفت دیگری کار کنید.

برای این که بهتر بتوانید این ساعات را انتخاب کنید، بهتر است در هفته ی اولی که وارد کار خود می شوید، یک روز کامل را در محل کار خود سپری کنید تا با یک سری از نکات لازم آشنا شوید.

  • با همکاران خود آشنا شوید

آشنایی با همکارانتان بسیار مهم است؛ چون شما قرار است ساعات بسیاری را در روز به معاشرت و همکاری با آنان بپردازید، بنابراین لازم است که در همان ابتدای کار بتوانید خصوصیات رفتاری شان را به صورت کامل بشناسید و طوری رفتار کنید که بپسندند.

باید مسئولیت هر یک از آن ها را بدانید و خود را به عنوان عضو جدید سازمان به آن ها معرفی کنید. حتی شاید لازم باشد که با آن ها از حدی که فکر می کنید، اندکی صمیمی تر شوید.

  • با مدیر خود ارتباط برقرار کنید

چگونه با مدیر خود ارتباط برقرار کنیم؟ در هفته ی اول کاری، بهتر است بعد از این که اولین کارهای خود را انجام دادید به سراغ مدیر بروید و او را در جریان کارهایی که انجام داده اید، قرار دهید. در این صورت می توانید رابطه ی صمیمی تری را با مدیر خود برقرار کنید، نظر او را درباره ی خود و عملکردتان جویا شوید تا در ادامه بتوانید عملکرد بهتری از خود نشان دهید و زمینه ی پیشرفت خود را در سازمان موردنظر فراهم سازید.

بهتر است همیشه این روند را دنبال کنید و مدیر خود را در جریان کارهایی که انجام می دهید قرار دهید، و حتی نظر او را دائما در زمینه های مختلف جویا شوید تا بتوانید برای شرکتی که در آن فعالیت می کنید، کارمندی ایده آل باشید.

  • نیازهای شرکت را در نظر بگیرید

شما باید برای شرکت خود یک ناجی واقعی باشید و همواره به مشکلاتی که برای شرکت به وجود می آید توجه کنید. باید بدانید که شرکت در حال حاضر نیازمند چه چیزی است و شما می تواند چه کاری را برای پیشرفت آن انجام دهید.

مثلا ممکن است شرکت به نوعی طراحی برای تبلیغات خود نیاز داشته باشد، اگر می دانید که از پس این کار بر می آیید و در حیطه ی تخصص شما است، به مدیر خود پیشنهاد دهید آن کار را به شما محول کند و آن را به صورت داوطلبانه انجام دهید.

در روزهای اول کاری قطعا انرژی زیادی برای ثابت کردن خود و توانایی هایتان خواهید داشت برای همین باید بتوانید در همین روزها بیشترین کاری را که قادر هستید، و در توانتان است را برای شرکت انجام دهید.

  • مشکلات تیم را یادداشت کنید

برای موفقیت در کسب و کار خود، بهتر است همواره با دقت مشکلات موجود در تیم را بررسی کرده و آن ها را یادداشت کنید. باید متوجه شوید که در حال حاضر چه مشکلاتی در روند کار سازمان اخلال ایجاد می کند و چگونه می توان آن ها را اصلاح کرد؟ شاید نیاز باشد، زمان زیادی هم که شده روی این کار، وقت سپری کنید تا بتوانید پیشنهاد کارسازی را به تیم خود ارائه دهید.

در طول سه ماه نخست کاری خود این کارها را انجام دهید:

  • با همکاران ماهر ارتباط برقرار کنید

سعی کنید پس از مدتی که وارد شرکتی شدید افراد ماهر، باتجربه و باسواد را شناسایی کنید. این کار می تواند به شما برای رسیدن به تجربه ی آن ها کمک شایانی کند.

پس از مدتی که این افراد شناسایی کردید سعی کنید با آن ها رابطه برقرار کنید و از تجربیات آنان بهره مند شوید. این افراد می توانند برای رسیدن به موفقیت کمک فراوانی به شما کنند. درواقع میزان موفقیت شما تا حد زیادی به افرادی بستگی دارد که با آن ها در ارتباط هستید.

اگر بتوانید بیشترین ارتباط را با افراد ماهر داشته باشید این اطمینان را خواهید داشت که روزی به آن سطح و حتی بالاتر از آن نیز دست خواهید یافت. ولی اگر بخواهید با افرادی معاشرت کنید که عادت دارند به جای کار و شرکت در چالش های شرکت به وقت گذرانی بپردازند، مطمئنا چیزی جز دستیابی به مهارت وقت گذرانی، نصیب شما نخواهد شد و مجبور خواهید شد در سطحی که هستید باقی بمانید.

  • اهدافتان را به بقیه نشان بدهید

سعی کنید همان طور که گفته شد با مدیرتان رابطه ی مناسبی را داشته باشید شما باید طوری با مدیر خود رفتار کنید که بتواند انتظاراتتان را به طور کامل در نظر بگیرد. باید اهدافی که دارید را به صورت کامل در اختیار مدیرتان قرار دهید و ثابت کنید که این اهداف با منافع شرکت هم راستا می باشد و به وظایف شما آسیبی نخواهد رساند.

شما باید از اهداف بلند مدت شرکت اطلاع داشته باشید که قرار است بعد از مدتی در چه جایگاهی قرار گیرد و به همین ترتیب برنامه ی کاری کوتاه مدت خود را طوری تنظیم کنید که پس از مدتی بتوانید در جهتی که اهداف شرکت در آن قرار دارد قدم بردارید.

سخن پایانی

همیشه توجه داشته باشید، شغلی که انتخاب کرده اید و اکنون در آن حضور دارید، روزی جزئی از آرزوهایتان بوده است. بنابراین بعد از این که به آن دست یافتید، باید بتوانید به خوبی از جایگاه خود محافظت کنید و تا حدی که ممکن است خودتان را به اهدافتان نزدیک تر کنید و زمینه ی پیشرفت خود را هر روز بیشتر از روز قبل فراهم نمایید تا به موفقیت در کسب و کار خود دست یابید.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

2 + 15 =