چک لیست سئو سایت در سال ۲۰۲۲
عناوین مقاله
آیا به دنبال بهبود سئو سایت هستید؟ از کجا باید شروع کنید؟ با کمک چک لیست ارائه شده در این مقاله میتوانید ترافیک سایت را تا حد زیادی بهبود دهید. این چک لیست سئو برای فروشگاههای تجاری، کسب و کارهای محلی، سایتهای افیلیت و خلاصه هر سایتی مناسب است.
این چک لیست حاوی مطالب زیر است:
۱.چک لیست اصول سئو
۲.چک لیست سئو فنی
۳.چک لیست جستجوی کلید واژه یا کیبورد ریسرچ
۴.چک لیست محتوا
5.چک لیست سئو داخلی (On-Page)
۶.چک لیست بک لینک سازی
توجه کنید که برای استفاده از بسیاری از نکات مطرح شده در این مقاله، نیاز به تهیه اکانت پولی سایت Ahrefs دارید که از سایت های ایرانی، با قیمت مناسب قابل خرید است.
نحوه استفاده از چک لیست سئو سایت
اغلب چک لیستها نمیتوانند فرایند جاری سئو را تشریح کنند. در عوض فهرستی تصادفی از کارها را ردیف میکنند و میگویند که حالا سئو انجام شده و هنگامی که این موارد را بررسی میکنید، باید هر کدام را اصلاح کنید.
روش کار در دنیای وقعی این طور نیست. هر کدام از موارد قید شده در این چک لیست سئو باید به صورت زیر برچسب بخورند:
- یک بار انجام میشود.
- به طور دورهای انجام میشود.
- در صورت اضافه شدن صفحه جدید به سایت، انجام میشود.
این ساختار نشان میدهد که نباید همه موارد قید شده در این چک لیست را همین امروز بررسی کنید. اول فعالیتهای مورد نیاز، بعد فعالیتهای دورهای و بعد هم کارهای مربوط به صفحات جدید را انجام دهید.
چک لیست اصول سئو
کارمان را با بهترین روشهای سئو آغاز میکنیم که هر کسی باید با آنها آشنا شود. این روشها به طور مستقیم رتبه بندی را ارتقاء نمیدهند، ولی برای رسیدن به رتبه بالاتر در گوگل اهمیت دارند.
۱.سرچ کنسول گوگل را نصب کنید
سرچ کنسول گوگل (Google Search Console) ابزاری رایگان برای بررسی عملکرد جستجوی ارگانیک سایت است. در ادامه به تعدادی از فعالیتهایی که باید انجام دهید، اشاره میکنیم:
- کلید واژههایی که بابت آنها رتبه گرفتهاید را مشاهده کنید.
- موقعیت رتبه بندی خودتان را بررسی کنید.
- خطاها یا ارورهای وب سایت را پیدا کنید.
- سایت مپها را ثبت کنید.
2.ابزارهای Bing Webmaster را نصب کنید
این ابزارها در اصل معادل بینگی سرچ کنسول گوگل هستند.
3.ابزارهای Ahrefs Webmaster را نصب کنید
این ابزارها تحت عنوان Ahrefs Webmaster Tools (AWT)، ابزاری رایگان برای کمک به تقویت عملکرد سئوی وب سایت و دستیابی به ترافیک جستجوی ارگانیک بالاتر است.
برخی از ویژگیهای این ابزارها به شرح زیر هستند:
- سایت خودتان را بابت بیش از ۱۰۰ مشکل سئو بررسی کنید.
- تمامی بک لینکهایتان را مشاهده کنید.
- تمامی کلیدواژههایی که بابتشان رتبه گرفتهاید را مشاهده کنید.
۴.گوگل آنالیتیکس را نصب کنید
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ابزاری رایگان برای مشاهده تعداد افراد بازدید کننده از سایت، منبع آنها و نحوه تعامل آنها با سایت است.
میتوانید سرچ کنسول گوگل را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید تا دادههای سرچ کنسول را در آنالیتیکس مشاهده نمایید.
۵.پلاگین سئو را نصب کنید
اگر از وردپرس استفاده میکنید به پلاگین یا افزونه سئو نیاز دارید. این افزونه به شما برای بهینه سازی چیزهایی مثل سایت مپها و تگها کمک میکند. برخی از پلاگین های خوب به شرح زیر هستند (البته فقط به یکی از آنها نیاز دارید):
- Yoast SEO
- Rank Math
- The SEO Framework
اگر از پلتفرم متفاوتی مثل Shopify استفاده میکنید، پس دیگر نیازی به پلاگین سئو ندارید.
۶.سایت مپ بسازید و ثبت کنید
سایت مپها به موتورهای جستجو میگویند که محتوای مهم در کجای سایت شما قرار گرفته تا موتورها به راحتی در صفحات شما کراول کرده و آنها را ایندکس کنند. ظاهر سایت مپ به شکل زیر است:
میتوانید سایت مپ خودتان را در یکی از URL های زیر پیدا کنید:
7.فایل robots.txt بسازید
فایل robots.txt یک فایل متنی است و به موتورهای جستجو می گویند که کجا میتوانند و کجا نمیتوانند بروند.
همواره داشتن فایل robots.txt فکر خوبی است، ولی اگر میخواهید امکان کراولینگ در برخی از بخشهای سایت را به موتورهای جستجو ندهید، پس حتماً به آن نیاز دارید. برای مثال اگر فروشگاه تجارت الکترونیک دارید، نمیخواهید که موتورهای جستجو به کراولینگ و ایندکس کردن صفحه پرداخت مشتریان بپردازند.
با رفتن به نشانی yourdomainc.com/robots.txt میتوانید وجود فایل متنی robots.txt را بررسی کنید. اگر چیزی مشاهده نکردید میتوانید در گوگل عبارت «robots.txt generator» را سرچ کنید و یک فایل بسازید.
چک لیست سئو فنی (تکنیکال)
مشکلات مربوط به سئو فنی مانع از رسیدن به بالاترین رتبه سایت میشوند. «اینجا بهترین روشهای سئو فنی را در اختیارتان قرار میدهیم.
۱.ساختار وب سایت را برنامه ریزی کنید (فقط برای سایتهای جدید صادق است)
بازدید کنندگان و موتورهای جستجو باید به راحتی در وب سایت شما حرکت کنند. از این رو باید ساختاری منطقی برای وب سایت طراحی کنید. برای این کار از نقشه ذهنی زیر استفاده کنید:
هر شاخه روی نقشه باید یک لینک داخلی لحاظ شود تا موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان به راحتی میان صفحات سایت جابجا شوند.
۲.از قابل کراول بودن سایت، اطمینان پیدا کنید
گوگل نمیتواند محتوای غیرقابل کراول شدن را به خوبی ایندکس کند. پس بهتر است گزارش Coverage درون سرچ کنسول گوگل را بررسی کنید تا هرگونه هشدارها یا حذفیات مرتبط با فایل robots.txt را بشناسید.
اگر میخواهید مطمئن شوید که گوگل به درستی صفحات بلوکه شده را ایندکس کرده است. پس باید از بلوکه شدن توسط فایل robots.txt اطمینان پیدا کنید.
۳.مطمئن شوید که سایت شما قابل ایندکس شدن است
ایندکسینگ و کراولینگ دو مقوله متفاوت است. این که موتور جستجو میتواند یک صفحه را کراول کند به معنای قابلیت ایندکس شدن آن صفحه نیست. اگر روی صفحه متاتگ noindex robots یا x-robots-tag وجود داشته باشد، ایندکس شدن غیرممکن است.
گوگل در گزارش Coverage در مورد URL های ایندکس نشده (niondexed) اطلاع میدهد.
این اطلاعات درون گزارش Indexability در ابزار Site Audit شرکت Ahrefs هم وجود دارد.
اگر صفحههای «noindexed» دارید که باید ایندکس شوند؛ پس تگ «noindex» را حذف کنید.
4.از به کارگیری HTTPS مطمئن شوید
تأیید شده که HTTPS عامل چندان مهمی در زمینه رتبه بندی نیست.
ولی این حرف درست نیست. در واقع HTTPS در مورد ایندکس شدن یا نشدن یک صفحه اهمیتی ندارد. به به کارگیری HTTPS در زمینه رتبه بندی کم اهمیت است، ولی داشتن آن از نظر کاربران فوق العاده است. این مجوز رایگان باعث میشود تا Encrypt به خوبی انجام شود.
اگر تا به حال از HTTPS استفاده نمیکردید، باید نظرتان را عوض کنید.
کاری به تقویت احتمالی رتبه نداریم، ولی HTTPS به خوبی از دادههای مربوط به بازدید کنندگان حفاظت خواهد کرد. این امر در صورتی که روی سایت دارای فرمهای ثبت اطلاعات تماس هستید، اهمیت زیادی دارد. اگر پسورد یا اطلاعات کارت بانکی مشتریان را در سایتتان دریافت میکنید، پس حتماً به HTTPS نیاز دارید.
چطور باید بدانیم که سایتمان از HTTPS استفاده میکند؟
به علامت قفل قرار گرفته در قسمت نوار سرچ مرورگرتان دقت کنید:
میتوانید مجوز رایگان SSL را از Lets Encrypt دریافت کنید.
5.از دسترسی به وب سایت خودتان روی یک دامنه یا domain مطمئن شوید
بازدیدکنندگان نباید در چند جا به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند. این امر باعث ایجاد مشکلاتی در کراولینگ، ایندکسینگ و مسائل امنیتی میشود.
برای بررسی این قضیه میتوانید چهار URL زیر را به httpstatus.io اضافه کنید:
- http://yourdomain.com
- http://www.yourdomain.com
- https://yourdomain.com
- https://www.yourdomain.com
اگر همه چیز رو به راه بود، پس سه مورد از آنها باید به چهارمی ریدایرکت شوند.
اگر این شرایط برقرار نبود، پس باید یک ریدایرکت ۳۰۱ دائمی بسازید.
اگر از HTTPS استفاده میکنید (که باید استفاده کنید) پس داشتن نسخه امن و قابل دسترسی از وب سایت، اهمیت دارد؛ این چه به صورت www و چه بدون آن.
۶.از لود شدن سریع سایت اطمینان حاصل کنید
از سال ۲۰۱۰ سرعت صفحه یکی از عوامل رتبه بندی برحسب نمایش در دسکتاپ و از سال ۲۰۱۸ هم عاملی برای رتبه بندی برحسب نمایش روی موبایل است. خب دلیلش هم مشخص است. کلیک کردن روی نتایج جستجو و انتظار کشیدن، چندان جالب نیست. همین امر احتمال بانس ریت (یا نرخ پرش) را افزایش میدهد.
میتوانید از ابزارهایی مثل Page Speed Insights و GTMetrix برای بررسی سرعت لود شدن صفحه وب خودتان استفاده کنید.
با این حال، این ابزارها، هر بار یک صفحه را بررسی میکنند. برای بررسی تمامی صفحات سایت میتوانید آنها را با Site audit شرکت Ahrefs مورد کراول قرار دهید. در اینصورت صفحات کند در گزارش Performance برجسته میشوند.
۷.از سازگاری سایت با موبایل اطمینان پیدا کنید
اغلب سرچ ها روی موبایل انجام میشوند، پس داشتن وب سایت سازگار با موبایل (mobile-friendly website) بیش از گذشته اهمیت دارد.
نیازهای سایت خودتان را با ابزار Mobile-Friendly Test گوگل مورد بررسی قرار دهید.
۸.افزونه یا پلاگین فشرده سازی تصویر را نصب کنید.
فشرده کردن تصاویر، آنها را کوچکتر کرده و سرعت صفحه را افزایش میدهد. این کار به خاطر اینکه سرعت صفحه یکی از عوامل رتبه بندی گوگل است، اهمیت دارد.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، پلاگینهای زیادی برایش وجود دارد. میتوانید از ShortPixel استفاده کنید. با این افزونه هر ماه تا 100 تصویر را به طور رایگان فشرده میکنید.
اگر از پلتفرم وب سایت دیگری استفاده میکنید در گوگل برای یافتن پلاگین مناسب جستجو کنید یا از وب اپلیکیشن ShortPixel استفاده کنید.
9.پیج های شکسته یا broken را اصلاح کنید
لینکهای شکسته اثر منفی روی تجربه کاربر داشته و جریان حرکت بازدیدکنندگان در وب سایت را مختل میکنند. برای یافتن لینکهای شکسته روی وب سایت میتواند از Ahrefs Webmaster Tools استفاده کنید.
1.وب سایت خودتان را با Site Audit کراول کنید.
2.به صفحه گزارش Internal Pages بروید.
3.به ارورهای « 404 page» نگاهی بیاندازید.
در ادامه نحوه مقابله با لینکهای شکسته را به شما نشان میدهیم:
۱۰.مشکلات مربوط به محتوای تکراری را برطرف کنید
محتوای تکراری محتوایی است که در بیش از یک مکان روی وب قرار گرفته است و صدها مشکل دیگر را به بار آورد. برای یافتن مشکلات مربوط به محتوای تکراری میتوانید به طور رایگان از ابزارهای وب مستر Ahrefs استفاده کنید.
1.وب سایت خودتان را با کمک Site Audit کراول کنید.
2.به قسمت گزارش Duplicate Content بروید.
3.روی تب «Issues» کلیک کنید.
برای حل این مشکل باید URL های تکراری را کنونیکال (Canonicalizing) کنید.
چک لیست جستجوی کلید واژه یا Keyword research
مهم ترین بخش از پازل سئو، جستجوی کلید واژه است.اگر ندانید که مردم به دنبال کدام کلیدواژهها هستند، پس چطور میخواهید محتوای خودتان را برای موتورهای جستجو، بهینه کنید؟
برای حرکت در مسیر درست، موارد زیر را دنبال کنید.
۱.کلید واژه اولیه را پیدا کرده و هدف قرار دهید
هر صفحه از سایت باید یک کلیدواژه اصلی و اولیه را هدف قرار دهد. شما باید به طور دورهای کیبور ریسرچ را انجام دهید تا کلید واژههای هدف را پیدا کنید. هر بار که صفحه جدیدی منتشر میکنید؛ باید از هدف قرار دادن بهترین کلیدواژه اطمینان پیدا کنید.
از کجا باید بهترین کلیدواژه را بشناسید؟
در اینجا به سرچ در مورد موضوع مدنظر نیاز دارید. برای مثال فرض کنید که پستی در مورد بهترین پودرهای پروتئینی مینویسید. روشهای زیادی برای جستجو در مورد این موضوع وجود دارد:
- بهترین پودر کدام است؟
- بهترین مکملهای پروتئینی کدامند؟
- بهترین محلولهای پروتئینی
خب کدام یک از این کلیدواژهها را هدف قرار میدهید؟
روش سادهای برای فهمیدنش وجود دارد.
فقط باید موضوع مدنظرتان را در Keywords Explorer شرکت Ahrefs جستجو کنید و به قسمت Parent Topic نگاه کنید. این روش برای جستجوی موضوعات مشابه بسیار متداول است.
قسمت Parent Topic به طور 100 درصدی کارایی ندارد. در این بخش کلید واژهای که بالاترین ترافیک را به سمت سایتهای برتر هدایت میکند، معرفی میشود. این کلید واژه بهترین گزینه است ولی همواره هم شرایط بر این منوال نیست.
۲.هدف از سرچ کردن را مشخص کنید
هدف از سرچ همان دلیل پشت این کار است. اگر پیج شما با این هدف هماهنگ نشود، پس احتمال از دست رفتن رتبه زیاد است. حالا هدف از سرچ را چگونه بفهمیم؟
اول از همه به نوع و فرمت پیج هایی که بابت کلیدواژه اولیه شما در گوگل رتبه گرفتهاند، توجه کنید. برای مثال میتوانید نوع URL ها و عناوین نتایج برتر برای عبارت «Marketing Skills» را در تصویر زیر مشاهده کنید. همه آنها پستهای بلاگ هستند. اغلب آنها هم فرمتی فهرست وار دارند.
اگر همین کلیدواژه را در پیج فروش دورههای آموزشی هدف قرار دهید، پس احتمالاً رتبه نخواهید گرفت. چون با هدف از سرچ هماهنگی ندارد.
۳.شانس رتبه بندی سایت خودتان در گوگل را ارزیابی کنید
درک سهولت یا دشواری رتبه بندی برای کلیدواژه هم امکان اولویت بندی کلیدواژهها و تعیین انتظارات واقع بینانه را فراهم میکند. برای ارزیابی اولیه میتوانید نمره Keyword Difficulty را در Keyword Explorer بررسی کنید.
فقط به این مؤلفه اتکا نکنید. نتایجی که احتمالاً نشان میدهند با کلیدواژه دشواری مواجه هستید را بررسی کنید؛ مثلاً به موارد زیر هم دقت کنید:
- بک لینکهای با کیفیت به سمت صفحاتی که رتبه بالایی گرفتهاند.
- برندهای بزرگی که از قبل در ۱۰ رتبه برتر قرار گرفتهاند.
- ارتباط موضوعی با سایتهایی که در رتبه بالا قرار گرفتهاند.
۴.در مورد محتوای مورد علاقه مردم، سرچ کنید
فرض کنید که فردی برای عبارت «SEO Keywords» در حال جستجو است. حالا با توجه به تحلیل هدف سرچ میدانید که مردم به دنبال تعریف عبارت هستند. ولی دیگر چه پرسشهایی در ذهنشان دارند؟ چه اطلاعاتی را باید درون محتوای خودتان قرار دهید؟
کادر «People Also Ask» در گوگل در این زمینه کمک کننده است:
برای گرفتن ایدههای بیشتر میتوانید سه پیج که رتبه بالاتری دارند را درون Content Gap tool سایت Ahrefs کپی کنید. با این کار کلید واژههایی که این صفحات بابت آنها رتبه گرفتهاند را مشاهده خواهید کرد.
به طور چشمی میتوانید درون این نتیجه، کلیدواژههای مرتبط یا زیر مجموعه کلید واژه اصلی خودتان را پیدا کنید. در این مثال میتوان از «Keyword examples» و «Keyword for SEO» استفاده کرد.
چک لیست محتوا
انتخاب کلیدواژه درست، اهمیت دارد ولی اگر محتوای تأثیر گذار ننویسید، تمامی تلاشهایتان هدر میرود. به موارد زیر در چک لیست سئو محتوا دقت کنید.
۱.مشکلات خوانندگان را حل کنید
اولین گام در حل مشکل خواننده، شناخت هدف از سرچ است. چون دیگر میدانید که به دنبال چه نوع محتوایی هستند.
گام مهم دیگر، بررسی وجستجو در این زمینه است. اگر میخواهید محتوای عالی بنویسید باید فراتر رفته و مشکل مخاطب را درنظر بگیرید.
برای مثال فرض کنید که میخواهیم در مورد مفهوم «productivity tips» جستجو انجام دهیم. با توجه به هدف از سرچ، مخاطب به دنبال پستهای فهرست وار است. اگر پستهای برتر را بررسی کنیم، متوجه میشویم که توصیههای مشابهی مثل «استراحت کردن» و «نوشتن کارها» را ذکر کردهاند.
با این که این نکات مشکلی ندارند، ولی مخاطب به دنبال نکات بهره وری و ایدههای عملیتر میگردد تا از آنها در زندگی واقعی استفاده کند. پس شما میتوانید فراتر از این توصیههای ساده عمل کنید.
۲.مقدمه برنده بنویسید
اگر در عرض چند ثانیه خوانندگان را متقاعد نکنید، آنها به سرعت سایت شما را ترک میکنند. بهترین روش نوشتن مقدمه متقاعد کننده است. یک مقدمه خوب حاوی موارد زیر است:
۱.برقراری ارتباط با خواننده
۲.برقراری اعتماد متقابل
۳.ارائه راه حلی برای مشکل کاربر
به خاطر بسپارید که اگر بازدیدکنندگان از مقدمه خوششان نیاید، هیچگاه محتوا را نمیخوانند. اگر محتوا را نخوانند، پس به مشتری تبدیل نشده، محتوا را به اشتراک نگذاشته و به آن لینک نمیزنند.
۳.از عناوین برای ایجاد سلسله مراتب استفاده کنید
عناوین یا هدینگهای H1 و H2 برای ایجاد سلسله مراتب محتوایی مناسب هستند و محتوا را به بخشهای منطقی تقسیم میکنند. با این کار بررسی و درک محتوا ساده میشود. برای مثال چک لیست سئو که در حال مطالعه آن هستید به 5 بخش مجزا تقسیم شده است:
۱.چک لیست اصول سئو
۲.چک لیست سئو فنی
۳.چک لیست جستجوی کلید واژه یا کیبورد ریسرچ
۴.چک لیست محتوا
۵.چک لیست سئو داخلی (On-Page)
۶.چک لیست لینک سازی
هر کدام از این عناوین اصلی دارای عناوین فرعی هستند. بدون این عناوین، مطالعه این صفحه دشوار میشد.
۴.از تصاویر استفاده کنید
هیچ کس علاقهای به خواندن یک متن طولانی ندارد. این کار خسته کننده است و باعث ترک صفحه میشود. میتوانید با کمک تصاویر، این مشکل را حل کنید. برای پیدا کردن تصاویر مناسب و تقویت تجربه کاربری وقت بگذارید. برای مثال از گرافها، نمودارها، جداول و اسکرین شات ها برای نشان دادن نکات استفاده کنید.
۵. از جملات و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید
۵۰ درصد از جمعیت ایالات متحده کمتر از هشت کلاس سواد دارند.
اگر میخواهید به جمعیت کم سواد دسترسی پیدا کنید، پس خیلی پیچیده ننویسید. از جملات و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید. همچنین باید:
- از کلمات و عبارات ساده استفاده کنید.
- از اصطلاحات فنی و تخصصی اجتناب کنید.
- به سبک معلوم و جذاب بنویسید.
ابزار Hemingway به طور رایگان در این زمینه به شما کمک میکند. این ابزار سطح سواد لازم برای مطالعه متن را به شما میگوید. همچنین پیشنهاداتی برای تقویت نگارش متن دارد.
۶.فهرست محتوا را اضافه کنید
فهرست محتوا به صورت جامپ لینک، امکان مراجعه به نقاط مختلف روی صفحه را فراهم میکند.
میتوانید فهرست محتوا را به هر صفحهای اضافه کنید. ولی برای متنهای طولانیتر، بهتر است. پستهای دو هزار کلمهای و بیشتر، گزینه مناسبی برای این کار هستند.
فهرست محتوا به شما کمک میکند که سایت لینکهای (sitelinks) درون SERP ها را به دست آورید.
چک لیست سئو داخلی (on-page)
سئو داخلی فرایند بهینه سازی محتوا روی پیج شما است. این فرایند شامل بهینه سازی محتوای قابل مشاهده و محتوای قرار گرفته درون Source Code است.
1.از URL کوتاه و توصیفی استفاده کنید
مخاطب با توجه به URL های کوتاه و توصیفی متوجه محتوای پیچ مشاهده شده درون سرپها میشود.
برای مثال دو صفحه زیر در مورد کاهش وزن هستند . . .
ولی نشانی اول، اطلاعی در این زمینه به شما نمیدهد.
سادهترین روش برای ایجاد URL های کوتاه و توصیفی، قرار دادن کلید واژه اولیه درون URL است. به مثالهای زیر دقت کنید:
از طرف دیگر URL های طولانی درون سرپها به طور ناقص به نمایش در میآیند.
2.تایتل تگ(title tag) متقاعد کننده بنویسید
تایتل تگها هم مانند URL درون نتایج سرچ گوگل به نمایش در میآیند، پس مخاطب بیشتر با محتوای پیج آشنا میشود. بهترین توصیه در این زمینه قراردادن کلید واژه هدف روی تایتل تگ است.
این روش خوب است ولی اگر معنا نمیدهد، پس روی آن اصرار نکنید. نوشتن تایتل تگ متقاعد کننده مهمترین موضوعی است که مردم را به سمت کلیک کردن، تشویق میکند.
۳.متا دیسکریپشن متقاعد کننده بنویسید
گوگل، متا دیسکریپشن (meta description) را در یک سوم مواقع درون سرپ ها نمایش میدهد. نکات زیر برای نوشتن متا دیسکریپشن متقاعد کننده اهمیت دارند.
- عنوان را بسط دهید.
- روی هدف از سرچ تأکید کنید.
- از ساختار نگارشی معلوم استفاده کنید.
- کمتر از ۱۲۰ کاراکتر بنویسید.
- کلید واژه اولیه را (در هر جا که خواستید) لحاظ کنید.
۴.به منابع مرتبط، لینک بزنید
با لینک زدن به منابع مختلف، بازدید کنندگان را به خوبی درون سایت هدایت میکنید. لینک زدن به منابع بیرونی چطور است؟ به گفته جان مولر از گوگل:
لینک زدن به سایر سایتها برای کاربران تان بسیار مفید است. آنها با این لینکها در اغلب مواقع به اطلاعات بیشتری میرسند، منابع شما را به دقت بررسی میکنند تا ببینند که محتوای شما چه کمکی به حل مشکلاتشان میکند.
آیا این امر به معنای داشتن لینکهای درونی و بیرونی در محتوا است؟ هیچ اجباری در این زمینه وجود ندارد. تنها در صورت لزوم میتوانید لینکهای مرتبط را اضافه کنید.
۵. تصاویر را بهینه سازی کنید
اگر این چک لیست را به ترتیب دنبال کردهاید، پس تا اینجا باید پلاگین فشرده سازی تصویر را نصب کرده باشید. کارهای دیگری هم میتوان در مورد تصاویر انجام داد:
1.نام تصاویر را به صورت توصیفی قید کنید. از نامهای عمومی مثل IMG-12345 یا Screenshot-2020 استفاده نکنید. از نامهای توصیفی مثل black-puppy.png یا Eiffel-tower.jpg استفاده کنید.
2.متن جایگزین یا Alt text توصیفی را اضافه کنید. آلت تکست هنگامی که امکان نمایش تصویر روی پیج وجود ندارد، جایگزینش میشود. همچنین برای افرادی که از اسکرین ریدرها استفاده میکنند مثل افراد نابینا، بسیار مناسب است.
6.برای تقویت اسنیپت ها از نشانه گذاری اسکیما یا Schema markup استفاده کنید
موتورهای جستجو با کمک نشانه گذاری اسکیما راحتتر و بهتر میتوانند محتوای شما را بفهمند. البته تأثیر بسزایی هم در نمایش صفحه شما درون سرپ ها دارند.
در تصویر زیر سایتی با نشانه گذاری اسکیما را مشاهده میگیرید که بابت دستور پخت پیتزا رتبه گرفته است.
در تصویر زیر همان پیج را بدون نشانه گذاری اسکیما مشاهده میکنید:
آیا تفاوتی بین آنها وجود دارد؟
نشانه گذاری اسکیما میتواند نرخ کلیک شدن را افزایش داده و ترافیک بیشتری را به سمت سایت شما بکشاند. انجام آن هم به مهارت فنی زیادی نیاز ندارد. میتوانید برای این کار از markup helper گوگل یا Schema markup generator استفاده کنید.
۷.لینکهای داخلی را اضافه کنید
گوگل با کمک لینکهای داخلی بهتر با محتوای پیج شما آشنا میشود. همچنین بازدید کنندگان و موتورهای جستجو هم با کمک آنها، راحتر در سایت شما حرکت میکنند.
قبلاً به اهمیت لینک زدن به سمت منابع درونی و بیرونی اشاره کردیم. اضافه کردن لینکهای داخلی از سمت سایر صفحات سایت هم در صورت انتشار محتوای جدید اهمیت دارد. برای پیدا کردن لینکهای داخلی و مرتبط، مسیر زیر را دنبال کنید:
1.اکانت رایگان برای Ahrefs Webmaster Tools بسازید.
2.وب سایت خودتان را با کمک Site Audit کراول کنید.
3.به گزارش Link opportunities مراجعه کنید.
4.فیلتر«Target Page» را اضافه کرده و آن را روی پیج جدید تنظیم کنید.
هر جا که مناسب بود، لینکهای داخلی از صفحات پیدا شده را اضافه کنید.
چک لیست لینک سازی
لینک سازی کاری ضروری در حوزه سئو است. اگر میخواهید نسبت به رقبا رتبه بگیرید حتماً به آن توجه کنید. در این قسمت چند تاکتیک مطمئن لینک سازی را بررسی خواهیم کرد.
برخی از این تاکتیکها روی بک لینک سازی به سمت وب سایت خودتان متمرکز است و برخی دیگر روی بک لینک زدن به سمت پیج های خارج از سایت متمرکز هستند.
۱.لینکهای رقبا را تکرار کنید
اگر درون یک پیج به چند مورد از رقبای شما اشاره شده و به آنها لینک خورده ولی به خود شما اشاره نشده، پس این لینک ارزشمند است.
نحوه پیدا کردن این وب سایتها به شکل زیر است:
1.بهContent Explorer مراجعه کنید
۲.رقبای شماره یک و دوی برندتان را جستجو کنید.
۳.دکمه سرچ را بزنید.
4.تیک «one page domain» را فعال کنید.
در اینجا پایگاه داده شرکت Ahrefs مورد بررسی قرار میگیرد. چند میلیون پیج در این پایگاه قرار دارند و حضور رقبای شما در میانشان جستجو میشود.
سپس فرصتهای دریافت لینک از رقبا در اختیارتان قرار میگیرد. برای مثال اگر در مورد Convertkit جستجو میکردید، فهرستی از 79 ابزار بازاریابی در اختیارتان قرار میگرفت که فرصت خوبی برای لینک سازی است:
۲.لینکهای از دست رفته را احیا کنید
بک لینکها تا ابد دوام نمیآورند. برای مثال اگر گزارش Lost Links را در Site Explorer از نظر Ahrefs Blog بررسی کنیم، صدها لینک را در عرض 7 روز اخیر مشاهده میکنیم.
این شرایط دلایل زیادی دارد. گاهی اوقات رها کردنشان خوب است و گاهی اوقات هم باید آنها را احیا کنید.
۳.منشن های لینک نشده را دنبال کنید
گاهی اوقات مردم بدون لینک زدن، به برندتان اشاره میکنند. به این موارد، منشن های لینک نشده میگوییم. مثالی را در تصویر زیر برای شرکت Ahrefs مشاهده میکنید:
آنها در منشن فوق به نام برند اشاره کردهاند، ولی از لینک استفاده نکردهاند. خب حالا تبدیل منشن های لینک نشده به لینک شده کاری عالی به نظر میرسد.
فقط باید به نویسنده دسترسی پیدا کنید و از او بخواهید متنش را قابل کلیک شدن نماید. چون این افراد از قبل با برندتان آشنا هستند به احتمال زیاد با خرسندی این کار را برایتان انجام میدهند.
۴. پستهای میهمان را منتشر کنید
پست مهمان در فارسی گاها با نوشتن رپورتاژ آگهی مترادف است. در بلاگ نویسی میهمان میتوانید مقالهای را روی سایت دیگری در صنعت خودتان بنویسید و منتشر کنید. در تصویر زیر پست میهمان از جانب ریان استوارت را مشاهده میکنید:
اغلب افراد به نویسندگان میهمان اجازه میدهند تا از طریق بایوی خودشان به وب سایت آنها لینک شوند.
روشهای زیادی برای رسیدن به فرصت بلاگ نویسی میهمان وجود دارد. سادهترین روش جستجوی سایتهای است که قبلاً در مورد موضوعات مرتبط، نوشتهاند. چرا؟ چون احتمالاً این سایتها به پستهای نوشته شده از جانب میهمانان در مورد موضوع مشابه علاقمند هستند.
برای یافتن این سایتها مسیر زیر را دنبال کنید.
1.به Content Explorer شرکت Ahrefs مراجعه کنید.
۲.موضوع مرتبط (مثل «جستجوی کلید واژه» ) را وارد کنید.
3.گزینه «In title» را از منوی باز شونده انتخاب کنید.
4.کلید «Search» را بزنید.
5.به تب «Websites» مراجعه کنید.
حالا باید ۱۰۰ وب سایت برتری را مشاهده کنید که بیشترین ترافیک ارگانیک را از پیج هایی با محتوای مشابه شما به دست آوردهاند.
به این فهرست دقت کنید و به سایتهای مرتبط مراجعه کنید.
۵.صفحات منبع را پیدا کنید
صفحات منبع یا Resource Pages شامل پیج های طراحی شده و لینک شده به منابع مرتبط با موضوع مدنظرتان هستند. میتوانید با کمک اپراتورهای سرچ گوگل مثل موارد زیر این صفحات را پیدا کنید:
- [topic] intitle:resources inurl:resources.html
- [topic] intitle:links inurl: resources.html
- [topic] inurl:.com/resources
- [topic] inurl:resources intitle:resources
برای مثال در تصویر زیر صفحات منبع برای دیجیتال مارکتینگ را مشاهده میکنید:
میتوانید از این لیست به عنوان منبع سئو استفاده کنید.
۶.افرادی که به محتواهای نه چندان خوب، لینک شدهاند را پیدا کنید
اگر برای تهیه بهترین نوع محتوا تلاش کنید، پس همواره پستهایی وجود دارند که به خوبی محتوای شما نیستند. افرادی هم به آن پستها قبلاً لینک شدهاند.
برای مثال در تصویر زیر پستی را در مورد کلیدواژههای لانگ تیل مشاهده میکنید که تعریف چندان دقیقی را ارائه نداده است.
اگر URL مربوط به آن را در Site Explorer وارد کنیم، مشاهده میکنید که بیش از هزار وب سایت به آن لینک شدهاند.
پس به راحتی میتوانیم به این افراد دسترسی پیدا کنیم؛ مسأله را توضیح دهیم و بخواهیم تا بابت کلیدواژههای لانگ تیل به پست ما لینک شوند چون پست ما تعریف دقیقتری را ارائه داده است.
چطور باید پستهای مشابه با بک لینکهای فراوان را پیدا کنیم؟ گامهای زیر را دنبال کنید:
1.به Content Explorer بروید.
۲.موضوع مدنظرتان (مثلاً کلیدواژههای لانگ تیل) را جستجو کنید.
3.گزینه «In title» را از درون منوی بازشونده انتخاب کنید.
۴.صفحاتی که دامنههای ارجاعی زیادی (وب سایتهای لینک شده) دارند را فیلتر کنید.
پس باید دیگران را متقاعد کنید که به جای سایر پیج ها به سایت شما لینک شوند.
۷.در مورد محتوای خودتان اطلاع رسانی کنید
اگر دیگران از وجود محتوای شما مطلع نشوند، به آن لینک نمیشوند. باید به افراد مناسب در مورد محتوای خودتان، اطلاع دهید.
افراد مناسب، چه کسانی هستند؟ آنها دو ویژگی دارند:
۱.به محتوای شما علاقمند هستند.
۲.قدرت لینک شدن به شما را دارند.
در نهایت
سئو فرایندی مستمر است و نمیتوان تمامی موارد مهم را تنها در یک چک لیست سئو قید کرد. اگر تمامی موارد فوق را رعایت کردهاید؛ پس در مسیر مناسبی برای رسیدن به رتبههای بالاتر قرار دارید. تحت این شرایط، جایگاه رقابتی بهتری هم پیدا خواهید کرد. تمامی این کارها برای موفقیت در کسب و کار است. شما از کدام ابزارهای سئو استفاده میکنید؟ آیا موارد قید شده در این چک لیست را در نظر گرفتهاید؟
دیدگاه خود را بنویسید