چگونه زندگی شاداب تری داشته باشیم؟

مقدمه

تقریبا همه تمایل دارند زندگی شادابی داشته باشند. این در حالی است که  تعریف شادابی و خوشبختی از نظر افراد مختلف، متفاوت است. مطالعات بسیاری در سرتاسر دنیا نشان داده است که مهم نیست زندگی را در کجا آغاز کنید، چگونه مسیر زندگی خود را طی کنید و یا چطور کار کنید. طبق این مطالعات جهانی، نکته مهم، یادگیری چگونه بهتر زندگی کردن و داشتن احساس مثبت به دنیای اطراف است. همین مسائل کمک خواهد کرد تا زندگی سالم و شاداب تری به وجود بیاید. در این مقاله چند روش جهت داشتن زندگی شاداب تر ارائه خواد شد.

چگونه‌ می توان زندگی شاداب تری را تجربه کرد؟

همان طور که اشاره شد، شادابی ممکن است از نظر افراد تعاریف متفاوتی داشته باشد اما در این بخش از مقاله، روش های کلی و جامعی برای کسب زندگی شاد تر بیان خواهد شد.

۱. گفت و گوهای منفی را کاهش دهید.

بیشتر افراد در یک مقطع زمانی در حال گفت و گوی منفی هستند. یا در ذهن خود و یا با دیگران! طبق مطالعات صورت گرفته، این نوع صحبت ها باعث استرس، اضطراب و افسردگی می شود. برای رفع مشکل منفی صحبت کردن سعی کنید مثل سیستم فیلترینگ قوی عمل کنید. جنبه های منفی را فیلتر کنید و به جنبه های مثبت زندگی تان فکر کنید. روی مشکلات تمرکز نکنید. مشکل را به مسئله تبدیل کرده و راه حل پیدا کنید. برای هر اتفاقی خود را سرزنش نکنید. این کار باعث می شود تا در ذهن خود منفی بافی های زیادی انجام دهید. خود را سر منشا تمام اتفاقات ناگوار ندانید. برخی ها حتی برای یک جلسه غیبت کاری، خود را کارمند بدی می دانند. از این منفی نگری ها دست بردارید.

۲. مثبت فکر کنید.

مثبت اندیشی به معنای نادیده گرفتن چیز های بد یا ناخوشایند در زندگی نیست.‌ این کار یعنی شما به هر موقعیتی در زندگی، چه خوب و چه بد، با یک دیدگاه مثبت و یک ذهنیت سازنده نگاه کنید. برای شروعی مثبت مواردی را که درباره آن ها فکر منفی می کنید، شناسایی کرده و دلایل آن ها را بشناسید. افکار و احساسات خود را ارزیابی کنید. در شرایط روزمره زندگی به دنبال موقعیت های شادی بخش باشید. به خودتان اجازه دهید حتی موقع ناراحتی لبخند بزنید. وقت خود را با افراد مثبت بگذرانید و با ملایمت با خودتان رفتار کنید. در هر موقعیت منفی، جنبه های مثبت پیدا کنید  و آینده را بر مبنای تفکرات مثبت بچینید.

۳. تمرینات ذهن آگاهی داشته باشید.

ذهن آگاهی شامل ایجاد آگاهی در مورد موقعیت شما، کار هایی که می کنید و آنچه که در لحظه حال حس می کنید است. تمرین ذهن آگاهی می تواند استرس را کاهش دهد، افسردگی را مدیریت کند و روحیه تان را بهبود بخشد. روی تنفس خود تمرکز کنید. هوا را مانند جسمی تصور کنید که وارد بدنتان می شود. روی بالا و پایین آمدن شکمتان تمرکز کنید. مراقبه کنید. در ادامه سعی کنید حواس خود را درگیر کاری کنید که انجام می دهید. مثلا وقتی غذا می خورید، فقط به غذا خوردنتان دقت کنید. طعم ها را مزه کنید و بوی غذا را حس کنید. در لحظه زندگی کنید تا شادابی از آن شما شود.

۴. رژیم غذایی سالم داشته باشید.

رژیم غذایی سالم می تواند تاثیر بسزایی در احساسات شما داشته باشد. از همه گروه های غذایی، ویتامین و مواد مغذی دریافت کرده و از پرخوری یا کم خوردن اجتناب کنید. میوه و سبزیجات تازه را در برنامه غذایی تان جای دهید. از غذاهای پروتئین دار استفاده کنید. روزانه سه فنجان لبنیات برای بزرگسالان لازم است اما سعی کنید از لبنیات کم‌ چرب استفاده نمایید. هر روز به اندازه کافی آب بنوشید. دستورالعمل های عمومی برای زندگی در محیط معتدل نشان می دهد که مردان باید در روز سه لیتر و زنان ۲.۲ لیتر آب بنوشند. این مقدار برای زندگی در محل گرم یا زندگی با فعالیت بالا بیشتر است.

۵. برای داشتن زندگی شاداب استرس را در زندگی تان مدیریت کنید.

واقعیت این است که نمی توان ‌از شرایط استرس زا جلوگیری کرد اما می توان روش هایی برای کاهش استرس پیدا کرد. می توانید برای رفع این معضل از تکنیک های آرامش مانند مراقبه، تجسم، یوگا، تنفس عمیق و … استفاده کنید. در موقعیتی راحت و دور از هر تنشی بنشینید و ذهنتان را با تکنیک های یادگرفته آرام کنید. با خدا راز و نیاز کنید. فقط بر تنفس خود متمرکز شده و اجازه دهید ذهنتان از هر اندیشه بیهوده ای رهایی یابد. خود را در موقعیت های بهتر تصور کنید. حضورتان را با نفس هایی آرام در محیط های آرامش بخش تصور کنید. اگر استرس به هر دلیلی شدت پیدا کند، می تواند به اضطراب تبدیل شود و شما را آزار دهد. اگر محیطی باعث استرستان می شود، سعی کنید از آن محل دور شوید و در محیطی آرامش بخش قرار بگیرید.

۶. سبک زندگی سالم داشته باشید.

برای زندگی شاداب تر، لازم است تا سبک زندگی سالمی داشته باشیم. این که در سال های اولیه و میانی، چه میزانی از بدن خود مراقبت می کنید، می تواند تاثیر زیادی در سلامتی شما در آینده زندگی داشته باشد. هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط داشته باشید. ورزش را در برنامه تان جای دهید. حتی می توانید صبح زود یا بعد از کار کمی پیاده روی کنید. اگر سیگاری هستید سعی کنید آن را ترک کرده و به سلامت خود بیندیشید. هر از گاهی چکاپ کنید تا از شرایط جسمی تان اطلاعات جامع کسب کنید.

۷. خودتان باشید!

اگر خودتان نباشید، همیشه سعی کنید دیگران را تغییر دهید یا خود را سانسور کنید، اصلا احساس خوبی نخواهید داشت. زندگی را بسیار سخت و محدود می بینید. محیط زندگی در این که بتوانید خودتان باشید، نقش بسیار مهمی دارد. سعی کنید زمان خود را با افرادی بگذرانید که حتی اگر از شما و ارزش هایتان حمایت نمی کنند، خنثی باشند. از افرادی که مدام‌ شما را مورد انتقاد قرار می دهند و باعث آزردگی خاطرتان می شوند، دوری کنید.

وقت و زمان تان را روی کسب اطلاعات و شرایطی بگذارید که در مسیر رویاهایتان هستند. سعی کنید خود را بیشتر بشناسید و برای خود زمان اختصاص دهید. چیزهایی بیابید که به شما حس زنده بودن می دهد. این ها باعث می شود تا به خودتان نزدیک تر شوید و خودتان باشید. در زندگی تان تنوع ایجاد کنید و شرایط آرامش بخش را برای خود روز به روز گسترده تر کرده تا زندگی شاداب تری را تجربه کنید.

۸. خوش بین باشید.

بدبینی می تواند زندگی شما را محدود کرده، آن را به بن بست برساند و در کل زندگی شاداب را از شما بگیرد. بدبینی می تواند برای تان سقف و دیوار هایی مانند زندان ایجاد کند. در حالی که هیچ کدام وجود ندارند. روش های خوشبینانه زندگی کردن را یاد بگیرید. از خودتان سوالات خوب بپرسید. هنگامی که وضعیت منفی به نظر می رسد، با پرسیدن سوالاتی از خود، می توانید نتیجه را بهتر کنید. سوالاتی مانند: ” چه چیز مثبتی در این وضعیت منفی وجود دارد؟” ، ” در این شرایط چه فرصت هایی می توانم کسب کنم؟ ” و … . به آینده امیدوار باشید و برای خود برنامه ریزی داشته باشید. هدفمند باشید و خوش بینانه به هدف تان نگاه کنید.

۹. بخشش، یکی از مهمترین ارکان داشتن زندگی شاداب

به گذشته و اتفاقاتی که در آن افتاده یا آسیب هایی که دیده اید نچسبید بلکه آن را رها کرده و به آینده تان نگاه کنید. بخشش همیشه آسان نیست و می تواند زمان زیادی از شما بگیرد اما شما می توانید. به خود یادآوری کنید که بخشش به نفع خودتان است. تا زمانی که کسی را نبخشیده اید، با او ارتباط دارید.

تمام افکارتان حول محور شخصی که به شما ستم کرده یا باعث ناراحتی تان شده می چرخد. این پیوند احساس قوی باعث آشفتگی درونی تان می شود. وقتی ببخشید، شخص دیگری را آزاد نکرده اید، بلکه خودتان را از آن همه عذاب رهایی بخشیده اید. عادت کنید که خودتان را هم ببخشید. به جای اینکه خود را بابت گذشته و اتفاقاتش ملامت کنید، خود را مورد عفو قرار دهید. اگر این کار را کنید، بخشیدن به عادت درونی شما تبدیل می شود و راحت تر می توانید دیگران را ببخشید.

۱۰. برای خوشحال کردن دیگران وقت بگذارید.

خوشحال کردن دیگران در شادابی زندگی شما نقش مهمی خواهد داشت. زمانی که رضایت و خوشحالی را در چهره شخص می بینید و از درستی کار خود اطمینان دارید، این شادی به شما باز خواهد گشت. این جهان پاسخگوی اعمال شما می باشد. به دیگران کمک کنید. اگر کسی خواست با شما صحبت کند، شنونده خوبی باشید. با تمام وجود برای او وقت بگذارید و سخنانش را بشنوید. مطمئن باشید زندگی تان با این کار رنگ و بوی بهتری خواهد گرفت. می توانید برای خوشحالی دیگران، گاهی بدون دلیل شاخه گل یا هدیه ای کوچک به نزدیکان یا دوستانتان بدهید.

۱۱. زندگی تان را به خاطر مشکلات محدود نکنید.

وقتی اوضاع سخت است یا دچار مشکل شده اید، به هیچ عنوان تسلیم نشوید. برای بله گفتن به شادابی، باید به زندگی خوب بله بگویید. حتی زمانی که اشتباه کرده اید یا شکست خوردید، باز هم ادامه دهید. هیچ وقت فکر نکنید برای زندگی خوب دیر شده یا زمان ندارید. برای تغییر از همین امروز شروع کنید. با قدم های کوچک شروع کنید و اولین قدم را بردارید. گام های بزرگ خود به خود بر سر راهتان قرار خواهند گرفت. در مسیر حرکت و پویایی باشید. به چیزهای خوب بله بگویید. اراده تان را قوی کنید و قدرت درونی تان را افزایش دهید.‌

داشتن زندگی شاداب در گرو ذهن شما است و شما می توانید به راحتی آن را به دست آورید. برای خود هدف داشته باشید و از مسیر رسیدن به آن لذت ببرید. به خاطر هیچ اتفاقی خود را از مسیر رسیدن به هدفتان دور نکنید. داشتن هدف باعث شادابی، نشاط و تحرک شما خواهد شد.

editor.2

نویسنده از: ۱۴۰۰/۰۹/۲۴

دیدگاه خود را بنویسید

هجده − هشت =