
۶ ضربالمثل چینی که دانستن آن برای هر کارآفرینی ضروری است
به عنوان کارآفرینی که همواره بدنبال رشد و تکامل در حرفهاش بوده است، همیشه تلاش کردهام نقلقولهای بصیرانهای را جمعآوری کنم که به من کمک میکنند تا کارهایم را بخوبی مدیریت کنم. طی این سالها، صدها نقلقول جمعآوری کردهام. اما یک نوع از آنها بیش از بقیه برای من مشهود بوده و آن هم ضربالمثلهای چینی است. این ضربالمثلها با ایدههای پیچیدهای همچون کارآفرینی براحتی ارتباط برقرار میکنند و همین امر باعث شده است تا بشدت مجذوبشان شوم.
به منظور درک این گفتارها، لازم است ابتدا مفاهیم و دلالتهای شخصی را از آنها استنتاج کنید، در اینصورت است که میتوانید این مفاهیم را در زندگیتان بکار ببرید. در ادامه شش نمونه از ضربالمثلهای چینی محبوب من همراه با توضیح معانیشان آورده شده که به رشد کسبوکارتان کمک میکند.
۱- “کارگر بیمهارت، ابزار کارش را مقصر میداند”
هرکسی ممکن است مرتکب اشتباه شود اما نحوهی روبرو شدن با آن اشتباه همان چیزیست که میتواند از شما یک کارآفرین موفق بسازد. زمانی که با شکست مواجه میشوید بجای بهانه آوردن و سرزنش کردنِ دیگران، مسئولیت کارتان را بعهده بگیرید و از تجربیات پند بگیرید.
۲- “اگر یک سال موفقیت میخواهی دانه بکار. اگر ده سال موفقیت میخواهی درخت بکار. اگر صدسال موفقیت میخواهی مردم را پرورش بده“
بسیاری از کارآفرینان به محض اینکه وارد کسبوکاری میشوند تنها به پول و پولدار شدن فکر میکنند. هرچند داشتن ذهن اقتصادی بسیار مهم است اما اجازه ندهید قضاوتتان را تحت تاثیر قرار دهد. کسبوکار پایدار از طریق سرمایهگذاری و صرف کردن زمان و انرژی در ایجاد یک اجتماع حاصل میشود. این اجتماع میتواند هم از درون یعنی با کارکنان باشد و هم از بیرون یعنی با مشتریان شکل گیرد.
۳- “همصحبتی با یک فرد دانا به اندازهی ۱۰ سال مطالعه ارزش دارد”
از مهمترین چیزهایی که یک کارآفرین باید بداند، پند گرفتن و آموختن از افراد باتجربهتر است. این افراد اغلب “مرشد یا مربی” خوانده میشوند. مرشد به شما کمک میکند تا بر چالشهای کارتان غلبه کنید، بسوی استراتژی بازاریابیتان پیش روید و هدفتان را بهتر بشناسید.
۴- “چیزهای ارزان خوب نیستند؛ چیزهای خوب ارزان نیستند”
صاحبان کسبوکارهای جدید از پول خرج کردن در کارشان بیم دارند. بنابراین خساست بخرج میدهند و به سمت چیزهای ارزان میروند که کیفیتی ندارند. آیا شما هم به شخصه طرفدار چنین چیزی هستید و علاوه بر سرمایهگذاری به هزینهی تولید کسبوکار هم توجه زیادی دارید؟ سعی کنید روی چیزهای باکیفیتتر سرمایهگذاری کنید تا کسبوکارتان رونق یابد.
۵- “معلم فقط در را باز میکند، تو خودت باید وارد شوی”
شما ممکن است از معتبرترین دانشگاه، بالاترین مدرک را بگیرید اما اگر عملا از آگاهی و دانش خود برای رونق بخشیدن به کسبوکارتان استفاده نکنید، آیا داشتن آن مدرک اهمیتی دارد؟ هر چقدر که صرف یادگیری میکنید، به همان میزان بکار گرفتن آن آموختهها بشکل عملی هم دارای اهمیت است.
۶- “امپراطور ثروتمند است اما قادر به خریدن یک سال عمرِ بیشتر نیست”
بزرگترین بهانهای که میشنوم این است که مردم میگویند نمیتوانند کارشان را شروع کنند فقط به این خاطر که “پول ندارند”. مگر بیل گیتس، لری پیج، سِرگی برین یا مارک کوبان داشتند؟ همهی آنها از طبقهی متوسط جامعه بودند. چیزی که همهی آنها را به سمت ساخت کمپانیهای چند میلیارد دلاری سوق داد زمان بود، منبعی که در دسترس همهی ماست.
دیدگاه خود را بنویسید