۹ مهارت که برای رسیدن به موفقیت باید توسعه داده شوند
اگر میخواهید در رقابت موجود در بازار جان سالم به در برید و جایگاهی را که متناسب با درجه و کیفیت شما باشد کسب کنید، باید مهارتهای مشخصی را فرابگیرید.
بدون در نظر گرفتن رشتهای که انتخاب میکنید، پزشکی، حقوق، سیاست و یا کسبو کار، استخدام و ترفیع بیش از آنکه بر پایه مدرک و تخصص تکنیکی باشد، به ارتباط و مهارتهای شخصی مرتبط است. در اینجا ۹ مهارت برای رسیدن به موفقیت را برایتان بیان میکنیم:
۱- ارتباطات
به سختی میتوان شغلی را یافت که در آن به مهارتهای ارتباطی نیازی نباشد. ارتباط میتواند گفتاری و یا نوشتاری باشد که شامل مهارت شنیدن نیز میشود. داشتن مهارتهای ارتباطی به شما این امکان را میدهد که از تواناییهای خود به طور موفقیتآمیزی استفاده کنید. به هنگام انجام کار نیاز دارید که با افراد مختلفی در مورد موضوعات متفاوتی ارتباط داشته باشید. عدم ارتباط فاجعه بزرگی است.
“برای ارتباط مؤثر باید بدانیم که درک همگی ما در رویارویی با جهان متفاوت است و باید از این موضوع به عنوان راهنمایی برای برقراری ارتباط با دیگران بهره ببریم.” -تونی رابینز
۲- مهارتهای ارائه
این مهارت بسیار مرتبط با مهارت ارتباط است، اگرچه به توجه جداگانهای نیازمند است چرا که ارائه ایده یا داستان موفقیت کسبوکار که بتواند توجه مخاطبین را جلب و آنان را مجذوب کند، به تنهایی موفقیت محسوب میشود. هر چه مؤثرتر برای خود یا شرکت خود بازاریابی کنید، محبوبیت بیشتری کسب خواهید کرد و مورد توجه عموم قرار خواهید گرفت.
۳- استدلال
این مورد اهمیت بسیاری دارد. در رویارویی با مشکلات، باید آن را ریشهیابی کنید و این راهی مؤثر برای کنترل مشکلات است. اگر دارای مهارتهای استدلالی باشید و در انجام آن خوب عمل کنید، به نوعی دارایی شرکت محسوب میشوید.
۴- سواد تکنولوژیکی
اکثر مشاغل نیازمند این مورد برای کارمندان خود هستند. برخی از مشاغل کاملا بر اساس تکنولوژی بنا شدهاند در حالیکه تعدادی تنها برای مدیریت کارهایشان نیازمند آن هستند. در هر صورت هر کسبوکاری از کامپیوتر استفاده میکند. بنابراین مهم است مقدماتی را در مورد کامپیوتر و تکنولوژی بدانید که بدون آن پیدا کردن شغل در محیط کسبوکار سخت خواهد بود.
۵- تحلیل
مهارتهای تحلیلی برای سنجیدن موقعیت و عمل کردن بر اساس آن مورد نیاز هستند. این مهارتهای تحقیقی به شما این امکان را میدهند که از زوایای مختلفی به موقعیت نگاه کنید، در مورد مشکل بیشتر بدانید و بفهمید چگونه میتوانید آن را حل کنید. به عبارت دیگر شما میتوانید موضوع را تشخیص دهید، تحلیل کنید، توسعه دهید و ساده کنید.
۶- رهبری
این مورد برای هر شغلی مورد نیاز نیست، اما شخصیت شما را ارتقاء میدهد. داشتن مهارتهای رهبری به شما این امکان را میدهد که همکارانتان را مدیریت کنید. مهارتهای رهبری، محیطی بهرهور را ایجاد میکند که برای انگیزهبخشی و هدایت کارمندان به منظور رسیدن به اهداف سازمان مهم هستند.
۷- انعطافپذیری
سازگاری به معنای مدیریت محیطهای کاری مختلف و تعامل با وظایف و شرایط متفاوت است. انعطافپذیر بودن به این معناست که شما به هنگام تغییر یا افزایش مسئولیتها میتوانید به خوبی آنها را مدیریت کنید.
۸- مهارت میان فردی
حتی اگر شغل شما به ارتباط با مشتری نیاز نداشته باشد، باید مهارتهای میان فردی را برای ارتباط با همکاران فرابگیرید. مهم است که در محیط کار روابط سالم ایجاد کنید و قادر باشید در میان مجادلات بین همکاران به کار خود بپردازید.
۹- مدیریت خشم
لازم است که به خاطر خودتان و نه تنها برای شرکت و همکارانتان بدانید چگونه خشمتان را مدیریت کنید. فرض کنید که کارمندی با کمکاری یا اختلال در نظم محیط کاری و یا هر دلیل دیگری شما را عصبی کند. نباید دچار استرس شوید یا فریاد بکشید. برای سلامتیتان خوب نیست، از طرف دیگر شما مسئول به هم زدن جو محیط کار هستید که مطلوب هیچکس نیست.
“نگه داشتن عصبانیت مانند گرفتن یک ذغال داغ و پرت کردن آن به سمت شخصی دیگر است؛ شما کسی هستید که خواهید سوخت.” -بودا
هرگونه سرمایهگذاری بر پیشرفت و بهبود این مجموعه مهارتها ارزشمند است. بهترین موضوع در مورد خبره شدن در این مهارتها، این است که از صنعتی به صنعت دیگر و یا از شغلی به شغل دیگر انتقالپذیر هستند. این مهارتها در یافتن مسیرهای جدید و ساخت شخصیت حرفهای قدرتمند به شما یاری میرسانند.
دیدگاه خود را بنویسید